Reclamă

Céline Dion a fost diagnosticată cu o boală neurologică rară numită sindromul persoanei rigide. Artista și-a anulat din nou toate concertele

Céline Dion a fost diagnosticată cu o boală neurologică rară numită sindromul persoanei rigide. Într-un videoclip emoționant postat pe Instagram, Céline Dion a vorbit despre starea ei de sănătate. Artista a spus că acest lucru o forțează să anuleze și să amâne o serie de concerte viitoare.

Publicat: 9 decembrie 2022, 10:57

Céline Dion a dezvăluit că a fost diagnosticată cu sindromul persoanei rigide, o boală neurologică rară și incurabilă care poate provoca spasme musculare debilitante. Într-un videoclip plin de lacrimi postat pe contul ei de Instagram atât în engleză, cât și în franceză, cântăreața canadiană a spus că starea ei o va forța să amâne și să anuleze o serie de concerte.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Céline Dion a fost diagnosticată cu o boală neurologică rară

„M-am confruntat cu probleme de sănătate de mult timp și mi-a fost foarte greu să înfrunt aceste provocări și să vorbesc despre tot ceea ce am întâmpinat”, a scris Dion, 54 de ani, în descrierea postării. „Mă doare să vă spun că nu voi fi pregătit să-mi reia turneul în Europa în februarie”, potrivit People.

„Recent, am fost diagnosticată cu o afecțiune neurologică foarte rară. E numită sindromul persoanei rigide, care afectează o persoană dintr-un milion de oameni”, a spus ea în videoclipul ei. „În timp ce încă învățăm despre această afecțiune rară, acum știm că acesta este ceea ce a cauzat toate spasmele pe care le-am avut”.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Celine Dion, cu ochii în lacrimi, în fața camerei, pentru fani
Boala, conform Fundației pentru Sindromul Persoanei Rigide, afectează sistemul nervos central, în special creierul și măduva spinării / Profimedia Images
Reclamă

Boala, conform Fundației pentru Sindromul Persoanei Rigide, afectează sistemul nervos central, în special creierul și măduva spinării. „Pacienții pot fi cu dizabilități, în scaun cu rotile sau în pat. Incapabili să lucreze și să aibă grijă de ei înșiși”, spun ei. Tot potrivit lor, boala neurologică cu caracteristici autoimune poate include simptome precum „hiper-rigiditate, durere debilitantă, anxietate cronică” și spasme musculare „atât de violente încât pot disloca articulațiile și chiar pot rupe oase”.

„Din păcate, aceste spasme afectează fiecare aspect al vieții mele de zi cu zi”, a continuat Dion. „Uneori provoacă dificultăți când merg și nu îmi permite să-mi folosesc corzile vocale pentru a cânta așa cum sunt obișnuită”.

Dion are trei fii. Pe René-Charles, 21 de ani, și pe gemenii de 11 ani Nelson și Eddy, împreună cu regretatul ei soț René Angélil. Ea a continuat să remarce că are „o echipă grozavă de medici care lucrează alături de mine pentru a mă ajuta să mă simt mai bine”.

Reclamă

„Și copiii mei prețioși care mă susțin și îmi dau speranță”, a spus ea.

Ce a spus artista despre concertele viitoare

Din cauza stării ei, spectacolele lui Dion din primăvara anului 2023 au fost reprogramate pentru 2024, în timp ce opt dintre spectacolele ei din vara 2022, programate anterior între 31 mai și 17 iulie 2023, au fost anulate total.

Dar Celine Dion a spus că nu renunță la dorința de a cânta din nou. „Tot ceea ce știu este să cânt”, a spus ea. „Este ceea ce am făcut toată viața mea. Și este ceea ce îmi place să fac cel mai mult”.

„Lucrez din greu cu terapeutul meu de medicină sportivă în fiecare zi pentru a-mi reface puterea și capacitatea de a performa din nou”, a adăugat Dion. „Dar trebuie să recunosc, a fost o luptă”.

Ce le-a transmis fanilor

Cântăreața „My Heart Will Go On” a devenit și mai emoționată în timp ce își exprima dragostea pentru fanii ei. „Mi-e atât de dor de voi. Mi-e dor să vă văd pe toți. Să fiu pe scenă. Să interpretez pentru voi. Întotdeauna dau 100% atunci când îmi fac spectacolele, dar starea mea nu îmi permite să ofer asta chiar acum.”

„Pentru ca eu să ajung din nou în fața voastră, nu am de ales decât să mă concentrez asupra sănătății mele în acest moment”, a spus ea despre situația dificilă. „Și am speranța că sunt pe drumul spre recuperare. Aceasta este concentrarea mea și fac tot ce pot pentru a mă recupera. Vreau să vă mulțumesc foarte mult pentru urările încurajatoare de dragoste și sprijin pe rețelele mele sociale. Asta înseamnă foarte mult pentru mine.”

„Aveți grijă de voi. Fiți bine. Vă iubesc atât de mult. Sper cu adevărat să vă văd din nou în curând”, a încheiat ea în lacrimi. „Mulțumesc.”

Dion și-a anulat mai întâi turneul din cauza pandemiei. Apoi, din nou în ianuarie din motive de sănătate legate de această afecțiune. În aprilie, ea a informat fanii că planurile pentru un turneu din 2022 vor fi reprogramate pentru 2023.

„Fac tot posibilul pentru a reveni la nivelul la care trebuie să fiu, astfel încât să pot oferi 100% spectacolele mele, pentru că asta meriți”, a anunțat ea printr-o postare video în aprilie.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×