Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a doborât recordul pentru cea mai lungă domnie din istorie și e unul dintre cei mai cunoscuți monarhi din lume. În timp ce linia succesiunii din Marea Britanie e predominant masculină acum – Prințul Charles, Prințul William și Prințul George – alte monarhii din Europa vor fi conduse de Regine, scrie Hello Magazine.
Viitoarele Regine ale Europei vor conduce unele dintre cele mai cunoscute monarhii din lume. În timp ce altele continuă tradiția liniei succesiunii indiferent de gen, altele vor face istorie când vor ajunge pe tron.
Printre ele se numără fete ce încă nu au început școala, dar și moștenitoare ce au crescut în atenția publicului.
Cine sunt și cum arată viitoarele Regine ale Europei
Moștenitoarele tronurilor din Europa atrag atenția indiferent de vârstă. În timp ce unele dintre viitoarele Regine ale Europei și-au asumat deja responsabilitățile regale, altele abia acum ajung la școală.
Iată unele dintre viitoarele Regine ale Europei:
Prințesa Victoria a Suediei
Atunci când Prințesa Victoria va ajunge pe tron, va deveni cea de-a patra Regină a Suediei. Ea e primul copil al Regelui Carl al XVI-lea și a Reginei Silvia.
Când s-a născut în iulie 1977, Victoria nu urma să urce pe tron. Fratele ei mai mic, Prințul Carl Philip, născut în mai 1979, a deținut titlul de moștenitor timp de șapte luni.
Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!
În ianuarie 1980, constituția Suediei s-a schimbat pentru a schimba legea primogeniturii. Astfel, ordinea nașterii a devenit baza pentru succesiunea la tron și Victoria a devenit viitoarea Regină a Suediei.
Prințesa Estelle a Suediei
Prințesa Victoria va fi urmată de fiica sa, Prințesa Estelle, la tronul Suediei. Victoria și Prințul Daniel s-au căsătorit în iunie 2010. Estelle s-a născut pe 23 februarie 2012 și fratele ei, Prințul Oscar, s-a născut pe 2 martie 2016.
Estelle va face istorie atunci când va urca pe tron, potrivit Hello Magazine. Va deveni prima femeie în istoria Suediei care s-a născut cu dreptul de a moșteni coroana și care va urca pe tron indiferent de nașterea unui moștenitor de gen masculin. Mai mult, ea a devenit și prima persoană din istoria Suediei născută de o viitoare moștenitoare directă a tronului.
Prințesa Leonor a Spaniei
Fiica Regelui Felipe al VI-lea și a Reginei Letizia, Prințesa Leonor, va deveni prima Regină care conduce monarhia Spaniei de la Isabella a II-a, care a domnit din 1833 până în 1868.
Acum în vârstă de 15 ani, Leonor are și o soră mai mică, Sofia, născută în aprilie 2007 și e una dintre viitoarele Regine ale Europei care atrag cea mai multă atenție.
Prințesa Ingrid Alexandra a Norvegiei
Prințesa Ingrid Alexandra a Norvegiei e primul copil al Prințului Haakon și a Prințesei Mette-Marit. În acest moment, se află în a doua poziție în linia succesiunii, după tatăl ei.
În vârstă de 17 ani, ea va deveni a doua femeie monarh al Norvegiei, după Regina Margareta, ce a s-a aflat pe tron în secolul 15.
Prințesa Ingrid Alexandra s-a născut în ianuarie 2004 și are un frate mai mic, Prințul Sverre Magnus, ce s-a născut în decembrie 2005.
Prințesa Elisabeta a Belgiei
Prințesa Elisabeta a devenit moștenitoarea tronului Belgiei în anul 2013, după abdicarea bunicului ei, Regele Albert al II-lea. În vârstă de 19 ani, ea e prima născută a Regelui Philippe și a Reginei Mathilde.
Prințesa Elisabeta a Belgiei are trei frați mai mici – Prințul Gabriel, Prințul Emmanuel și Prințesa Eleonore.