Reclamă

Crizantemele sunt florile toamnei. Cum să ai grijă de ele și la ce temperaturi rezistă

Chiar dacă nu ai o grădină imensă, există o plantă de toamnă de care ai absolut nevoie. Crizantemele sunt florile toamnei. Aceste flori frumoase sunt cărțile de vizită ale toamnei și sunt ușor de cultivat. Le vei vedea peste tot în această perioadă a anului.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 4 octombrie 2024, 7:27

Crizantemele sunt rezistente la dăunători și boli, așa că necesită întreținere redusă. Ele funcționează bine în ghivece și în pământul de grădină, deopotrivă. Au forme diferite, cu flori mari și luxuriante sau flori asemănătoare margaretelor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Crizantemele sunt florile toamnei

Aceste superbe flori ale toamnei sunt plante perene dacă le pui în pământ la începutul sezonului, astfel încât să își poată stabili rădăcina înainte de iarnă. Dar dacă nu, nu trebuie să te îngrijorezi.

Sunt suficient de ieftine pentru a le înlocui anual. Pentru că sunt disponibile într-o mulțime de culori, sunt un must-have pentru grădina ta de toamnă sau pentru a înfrumuseța treptele din fața casei cu ele alături de niște dovleci și tărtăcuțe. Nimic nu spune mai frumos „bun venit” în această perioadă a anului decât aceste flori de toamnă luminoase și vesele.

Aceste flori au nevoie de lumină pentru a se dezvolta armonios și rezistă la temperaturi cu plus. Cea mai bună perioadă pentru a le planta este de primăvara până la sfârșitul verii.

Cele mai recomandate tipuri de crizanteme sunt Hillside Sheffield Pink, Clara Curtis, Mary Stoker. Dăunătorii și bolile de care trebuie să ai grijă pentru a nu provoca boli crizantemelor sunt afidele și minerii de frunze.

Reclamă

Pentru a planta corect o crizantemă trebuie să sapi o groapă de două ori mai lată decât ghiveciul și să pui planta în gaură, astfel încât coroana să fie la nivelul solului și nu mai adânc! Umple groapa cu pământ și udă.

Cum să îngrijești crizantemele toamna

Crizantemele nu necesită foarte mult timp pentru îngrijire, așa că adaugă un compost când le plantezi. Mai apoi le poți pune un îngrășământ de uz general cu eliberare lentă la începutul verii. Udă crizantemele în mod regulat, mai ales când plantezi pentru prima dată pentru că se vor ofili în zilele toride.

Reclamă

Pentru ca aceste flori să aibă o coroană bogată, cu mai multe flori, tunde vârfurile fiecărei „ramuri” oricând de la sfârșitul primăverii până la începutul lunii iulie.

Fă acest lucru de câteva ori pe sezon, dar nu mai târziu de jumătatea lunii iulie sau vei tăia mugurii florali. Dacă nu vrei să faci asta, este perfect în regulă să le lași să crească într-o formă mai liberă. Oricum, nu te aștepta ca tunsul să producă acea plantă perfect rotunjită pe care ai adus-o prima dată acasă de la pepinieră.

Dacă le păstrezi în ghivece, asigură-te că le uzi temeinic în perioadele calde și uscate din toamnă. Ghivecele se usucă mult mai repede decât pământul de grădină, așa că verifică-le în mod regulat pentru a nu se ofili.

Crizantemele au nevoie de sol bine drenat și de expunere completă la soare pentru a crește și a înflori. În general, aceste flori au nevoie de cel puțin 6 ore de lumină solară pe zi, în timpul verii.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Biscuiți din fulgi de ovăz
Sănătate
Cel mai hrănitor aliment pentru mic dejun, potrivit specialiștilor. E recomandat să-l consumi și tu
Cu multitudinea de informații despre nutriție pe care o regăsim peste tot, cu siguranță și tu te-ai întrebat care e cel mai hrănitor aliment pentru mic dejun, potrivit specialiștilor. Răspunsul este simplu și are...
2
Fată care are degetul arătător îndreptate către cameră pe un fundal albastru deschis
Horoscop
3 zodii cu cel mai bun horoscop în luna octombrie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
Începe un nou sezon în viața nativilor. Acest lucru înseamnă că vor avea parte de surprize neașteptate pe toate planurile. 3 zodii cu cel mai bun horoscop în luna octombrie 2024 vor simți apropierea...
3
Felii de pâine unse și presărate cu verdeață
Sănătate
Cele mai bune alternative la pâine. Îți pot îmbunătăți sănătatea
Pâinea este un produs alimentar de bază în meniul zilnic al unui om. Cu toate acestea, cum preocupările pentru sănătate sunt din ce în ce mai multe, ai mai jos cele mai bune alternative...
4
persoană care stă la birou și scrie în chineză pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
5 zodii chinezești care atrag noroc și iubire în luna octombrie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
Nativii primesc un mesaj important din partea astrelor în perioada ce urmează. Află care sunt cele 5 zodii chinezești care atrag noroc și iubire în luna octombrie 2024 și vezi dacă te numeri printre...
5
Pastă de sardine în bol și în linguriță, alături de crackers și pătrunjel verde
Rețete
Pastă de sardine. Rețetă de gustare rapidă și hrănitoare
Dacă nu mai știi ce să prepari pentru un platou cu gustări rapide și hrănitoare, poți încerca rețeta de pastă de sardine. Este una dintre acele rețete despre care se spune că sunt, pe...
PARTENERI
×