Stresul sau factorii externi pot afecta calitatea somnului tău. Un organism privat de somn nu poate funcționa optim și în timp te poți confrunta cu probleme de sănătate. Sfaturile specialiștilor te vor ajuta să ai un somn liniștit, fără să te mai simți epuizată a doua zi.
Ce poți face să adormi mai ușor
Dacă suferi de anxietate, cu siguranță îți va cauza probleme și înainte de somn. Grijile constante și gândurile care nu îți dau pace, te vor împiedica să te relaxezi înainte de culcare și să te bucuri de un somn liniștit.
“Cercetările arată că persoanele cu anxietate au o reactivitate mai mare la somn, ceea ce înseamnă că au mai multe șanse să aibă dificultăți de somn din cauza stresului”, a declarat specialistul în medicină Raj Dasgupta.
Tulburările de anxietate nu numai că îngreunează procesul de adormire, dar te fac să te simți în mod constant iritată și copleșită. Anxietatea crește riscul de a dezvolta boli de inimă, diabet sau hipertensiune arterială.
Uneori gândurile anxioase se pot transforma în atacuri de panică. Astfel, te poți simți amețită, îți va crește foarte mult pulsul și vei simți furnicături în tot corpul. Anxietatea devine o tulburare atunci când frica și îngrijorarea excesivă persisă dincolo de un eveniment stresant. Poate apărea în orice moment al zilei, dar se intensifică seara, înainte de somn.
Sfaturi pentru reducerea stărilor de anxietate
Somnul este considerat al treilea pilon al sănătății, ceilalți doi fiind nutriția sănătoasă și exercițiile fizice regulate. Pentru sănătatea ta, toate trei trebuie să fie în echilibru. Din fericire, există mai multe soluții la care poți apela pentru a îți liniști mintea și corpul înainte de somn. Iată ce poți face să adormi mai ușor.