Reclamă

Cum alegi cea mai eficientă cremă cu protecție solară

Te pregătești deja de concediul de vară? Te gândești doar la plajele însorite și la băuturile răcoritoare savurate pe malul mării? Nu uita de un aspect practic, dar foarte important pentru sănătatea ta pe termen lung: crema cu protecție solară. Razele UV sunt din ce în ce mai agresive și este recomandat să avem grijă de pielea noastră cât de mult se poate.

Publicat: 2 august 2021, 7:00

Crema cu protecție solară (SPF) ne ajută în două feluri. În primul rând „sparge” lumina soarelui și o reflectă departe de corp. Apoi absoarbe radiațiile înainte ca acestea să ajungă pe piele. Totul depinde de produsul pe care-l alegi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

S-au făcut numeroase studii dermatologice despre efectele razelor UV, iar specialiștii au ajuns la concluzii îngrijorătoare. Ei au stabilit că există o legătură strânsă între razele ultraviolete și bolile de piele,

Cum alegi o cremă cu protecție solară foarte bună

Agenţia de Protecţie a Mediului avertizează că pielea noastră nu este expusă doar razelor ultraviolete, ci și poluării sau fumului de țigară. Așadar, o cremă cu protecție solară devine indispensabilă. Optează pentru o cremă cu factor de protecție cât mai mare. Primăvara și vara sunt recomandate cele +50, în timp ce în restul anului sunt suficiente cele +30.

Chiar dacă nu pare important, trebuie să știi că este recomandat să aplici SPF inclusiv iarna sau în zilele fără soare. Razele UV sunt tot acolo și rămân la fel de periculoase. În mod particular, atunci când ești pe plajă, dermatologii recomandă să reaplici crema din două în două ore.

Ca să fii sigură că ești în siguranță, alege o cremă cu spectru larg pentru ambele tipuri de raze solare. Atât UVB, cât și UVA, afectează pielea în egală măsură.

Reclamă

Investește într-o cremă cu protecție solară eficientă

Dacă ești o persoană activă și faci sport des, inclusiv în vacanțe, te vei bucura de o cremă care să te ajute atunci când transpiri. Chiar dacă vorbim despre rezistența la apă, totuși reaplicarea SPF-ului va fi necesară și în acest caz. Cele mai eficiente produse din această categorie te vor ajuta să înoți liniștită cel puțin o oră.

Cum te protejezi dacă ai probleme de piele

Reclamă

Pentru un ten sensibil este potrivit un produs cu filtre minerale sau unul destinat copiilor. Caută pe etichetă „dioxid de titan” sau „oxid de zinc”. Aceste două ingrediente sunt mult mai eficiente și mai blânde decât dioxidbenzona, de exemplu. Persoanele care se confruntă cu rozaceea sunt sfătuite să evite produsele care conțin alcool denaturat sau parfum. Din cauza lor riscă să-și irite pielea și mai mult, avertizează publicația Healthline.com.

Pentru că am menționat despre produsele pentru copii, nu uita să le reaplici și lor crema, la fel, în fiecare zi, dar mai ales când sunt la plajă sau la țară, la bunici.

Nu uita de demachiere

SPF-ul este un produs cosmetic care trebuie demachiat, la fel ca fondul de ten. Pentru acest pas te poți baza pe un ulei presat la rece. În acest fel vei fi prietenoasă cu mediul pentru că nu vei folosi dischete demachiante. În plus, pielea ta nu va mai fi supusă frecării, pentru că va fi nevoie doar să masezi puțin după ce vei aplica uleiul.

Uleiurile demachiante sunt, de regulă, destul de puternice pentru a înlătura chiar și cele mai puternice creme pentru protecția solară.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×