Reclamă

Cum cureți geamurile fără să rămână pete pe ele: sfaturi de la experți

Geamurile sunt printre cele mai dificile lucruri de curățat într-o casă. Sigur, există roboței care pot face asta în locul tău sau poți apela la serviciile unei companii de curățenie. Dacă nu ai însă un buget care să-ți permită aceste lucruri, atunci află cum cureți geamurile fără să rămână pete pe ele. Sfaturile sunt venite chiar de la experții în curățenie.

Publicat: 22 martie 2022, 7:38

Pentru că sarcina curățării geamurile este din ce în ce mai detestată, dar tuturor ne place să avem o casă curată, atunci aceste sfaturi sunt cu siguranță binevenite. Un geam curat va permite mai ușor luminii naturale să intre în casă și îți va asigura o priveliște care să-ți încânte ochii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum cureți geamurile fără să rămână pete pe ele

Cu aceste sfaturi despre cum cureți geamurile fără să rămână pete pe ele, sigur vei avea succes.

Pentru un aspect strălucitor, fără urme, experții în ferestre recomandă să începi prin a îndepărta perdelele sau jaluzelele. Curățarea unui geam trebuie de fapt să înceapă cu igienizarea textilelor care îl acoperă. Deși acesta este primul pas, e un detaliu care chiar contează în rezultatul final. Experții sugerează apoi să faci o soluție de casă pe bază de oțet, care va îndepărta toată murdăria, scrie homesandgardens.com.

Reclamă

Există nenumărate mituri despre anumite metode de curățenie care promit să te scape de probleme în câteva clipe. Totuși, unele dintre ele sunt de fapt promisiuni deșarte. Află care sunt.

Soluție cu apă caldă și oțet

Soluțiile preparate în casă sunt ideale pentru curățarea geamurilor. Experții sugerează să adaugi 3 lingurițe de oțet într-o găleată sau într-un lighean cu apă caldă. Chiar dacă mirosul poate părea înțepător în primele minute, acesta se va diminua rapid. Poartă mereu mănuși de protecție atunci când folosești soluții de curățare pentru a preveni iritațiile pielii.

După ce soluția cu oțet este gata, experții recomandă să începi curățarea cu ramele geamurilor. Acestea se pot curăța cu ajutorul unui buret înmuiat în apa caldă cu oțet, iar dacă murdăria este prea multă, poți adăuga și un detergent blând.

Folosește ziare vechi pentru a scăpa de urme

Reclamă

După ce ai terminat de curățat ramele geamurilor, a venit timpul să abordezi sticla. Este o idee bună să umpli o sticlă de pulverizare cu soluția de oțet pentru o aplicare perfectă. Ia o cârpă din microfibră și șterge cu mișcări în formă de Z. Cu toate acestea, pentru urme mai încăpățânate, poate fi necesar să diluezi și detergent în apă.

Ziarele sau revistele vechi se pot transforma în ajutoarele tale de nădejde atunci când vine vorba despre curățarea geamurilor. Acestea se folosesc de obicei la final, după ce ai îndepărtat toată murdăria. Textura lor va elimina orice urmă de pete. Pentru acest ultimul pas este indicat să folosești mișcări circulare.

Experții au demontat câteva mituri despre dezinfectare. Sănătatea trebuie să fie mereu pe primul loc.

Cum cureți geamurile exterioare

Dacă te-ai întrebat cu procedezi cu geamurile exterioare atunci când vrei să le cureți, atunci trebuie să-ți spunem că procesul este similar cu cel pe care l-ai aplicat pe geamurile interioare. Cu toate acestea, în loc să folosești soluție cu apă caldă și oțet, experții spun că un detergent și apa caldă își vor face treaba foarte bine.

Tehnica este și ea la fel ca cea pe care o folosești pentru interior. Folosește-te de ideile de mai sus și asigură-te că ai parcurs toată suprafața ramelor și a sticlei.

Acum că știi ce ai de făcut, nu mai rămâne decât să pui sfaturile în aplicare. Mai apoi te poți bucura de geamuri curate și de mai multă lumină în interiorul casei.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×