Reclamă

Cum este recomandat să porți inelul de logodnă în ziua nunții. Specialiștii au dezvăluit secretele de etichetă

Cererea în căsătorie este un moment cu adevărat important și emoționant în viața oricărei femei. Inelul de logodnă ajunge să facă parte din viața ta, ca o promisiune a unui drum pe care urmează să-l descoperi alături de partenerul tău de viață. Bijuteria îți este alături pe tot parcursul săptămânilor, sau chiar anilor, de așteptare până la momentul în care te vei afla în fața altarului. Însă ce se întâmplă cu el în ziua cea mare? Iată ce spun experții despre cum este recomandat să porți inelul de logodnă în ziua nunții.

Publicat: 9 septembrie 2022, 7:04

Ai așteptat momente în șir să vină marele eveniment, iar emoțiile au ajuns la cote maxime. Ultimile pregatiri sunt aproape gata, dar un detaliu extrem de important continuă să te frământe. Întrebarea care se află pe buzele multor femei este aceea a inelului de logodnă. Viitorul soț va trebui să-ți pună verigheta în locul inelului de logodnă. Așadar, trebuie să găsești un loc special pentru acesta.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum este recomandat să porți inelul de logodnă în ziua nunții

Gândul că trebuie să renunți la inelul de logodnă pare de neconceput. După ce l-ai purtat cu mândrie pe degetul inelar, să-l dai pur și simplu la o parte ar fi o idee cu totul nepotrivită. În acest sens, experții bijutieri explică regulile de etichetă privind modul corect de păstrare a inelului de logodnă în ziua nunții.

În plus, planificatorii de nunți și bijutierii oferă și câteva idei creative de depozitare a inelului de logodnă, în cazul în care miresele aleg să nu-l mai poarte după primirea verighetei. Hai să descoperim împreună care este eticheta privind modul de purtare al inelului de logodnă, dar și ce reguli de protocol trebuie urmate în ziua nunții.

Ce spun regulile de etichetă despre purtarea inelului de logodnă în ziua nunții

Viitoarele mirese trebuie să știe că nu este nevoie să se renunțe definitiv la inelul de logodnă după ziua nunții. Înainte de a păși mai adânc în regulile de etichetă, trebuie să înțelegi ce anume simbolizează această bijuterie prețioasă.

Reclamă

Cererea în căsătorie se finalizează, de cele mai multe ori, cu primirea unui inel de logodnă. Inelul simolizează o promisiune a iubirii dintre cei doi parteneri. Acesta se poartă pe al patrulea deget al mâinii stângi până în ziua nunții.

Încă din timpul Egiptului Antic se crede că prin acest deget trece ”artera iubirii” care este conectată direct la inima femeii. Cu o simbolistică aparte și o însemnătate deosebită pentru fiecare femeie, pare imposibil de crezut faptul că acesta trebuie dat la o parte în ziua nunții.

Conform regulilor de etichetă, inelul de logodnă ar trebui purtat pe degetul inelar al mâinii drepte. După ceremonie, când vei avea deja verigheta pe degetul inelar al mâinii stângi, poți pune deasupra acesteia inelul de logodnă. Informațiile de etichetă au fost împărtășite chiar de Lara Mahler, expert în planificarea nunților cu o vastă experiență în domeniu.

Reclamă

În ce ordine se poartă bijuteriile după ziua nunții

Așadar, experții vorbesc despre cum este recomandat să porți inelul de logodnă în ziua nunții, dar și despre ordinea tradițională de purtare a bijuteriilor. Dacă alegi să porți inelul de logodnă după căsătorie, află că există o etichetă de purtare a acestuia.

Ordinea tradițională de purtare a inelului spune că pe degetul inelar al mâinii stângi trebuie să se afle mai întâi verigheta. Tradiția spune că în acest fel verigheta va fi mult mai aproape de inimă. Prin urmare se va accentua și mai mult importanța promisiunii pe care cei doi soți și-au făcut-o în ziua cea mare.

Experții în planificarea nunților spun că din acest motiv multe mirese renunță la a mai purtat inelul de logodnă după ziua nunții.

Există femei care preferă să-și poarte inelul de logodnă pe mâna dreaptă, dar și femei care preferă să-l poarte deasupra verighetei. În prezent există o mulțime de variante prin care poți integra inelul de logodnă în verighetă.

Unde poți păstra inelul de logodnă după ziua nunții

Inelul de logodnă are o însemnătate aparte pentru fiecare femei. Prin urmare, chiar dacă alegi să nu-l mai porți, el trebuie depozitat într-un loc deosebit. Cei mai mulți experți sunt de părere că acesta ar trebui depozitat într-o casetă specială.

Aceasta poate fi personalizată pentru fiecare persoană în parte, pentru a rămâne o amintire importantă din călătoria specială pe care ai început-o alături de partenerul tău de viață.

O altă soluție de păstrare a inelului de logodnă este aceea de al muta pe un alt deget al mâinii stângi. Dacă mărimea inelului îți permite acest lucru, poți alege cu încredere să-l pui pe un alt deget. În cele din urmă, important este ca mireasa să poarte inelul pe degetul care se simte cel mai comod.

Modul de purtare a inelului de logodnă ar trebui să  aibă o însemnătate aparte pentru fiecare persoană. În ciuda regulilor de etichetă, experții le îndeamnă pe mirese să-și asculte întotdeauna inima în astfel de situații.

O altă opțiune de păstrare a acestuia este aceea de a-l integra în designul verighetei. Bijutierii vin în fiecare an cu soluții inovative și creative pentru a face ca cele două inele să pară contopite într-unul singur.

Modificarea inelului de logodnă nu ar trebui să fie un lucru de temut. Acest gest nu înseamnă că iubirea față de partener sau de bijuterie se schimbă. O mulțime de femei își modifică de-a lungul timpului inelul de logodnă.

Meghan Markle și-a modificat, la rândul său, inelul de logodnă după căsătorie. Kate Middleton, care poartă inelul de logodnă al Prințesei Diana, i-a adus, de asemenea, acestuia câteva mici modificări. La final, decizia privind soarta inelului de logodnă aparține fiecărei femei în parte.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×