Reclamă

Cum este recomandat să porți inelul de logodnă în ziua nunții. Specialiștii au dezvăluit secretele de etichetă

Cererea în căsătorie este un moment cu adevărat important și emoționant în viața oricărei femei. Inelul de logodnă ajunge să facă parte din viața ta, ca o promisiune a unui drum pe care urmează să-l descoperi alături de partenerul tău de viață. Bijuteria îți este alături pe tot parcursul săptămânilor, sau chiar anilor, de așteptare până la momentul în care te vei afla în fața altarului. Însă ce se întâmplă cu el în ziua cea mare? Iată ce spun experții despre cum este recomandat să porți inelul de logodnă în ziua nunții.

Publicat: 9 septembrie 2022, 7:04
O imagine cu fundal roșu pe care se află un inel de logodnă și o verighetă pentru a ilustra e recomandat să porți inelul de logodnă în ziua nunții
Iată ce spun experții despre cum este recomandat să porți inelul de logodnă în ziua nunții / Shutterstock

Ai așteptat momente în șir să vină marele eveniment, iar emoțiile au ajuns la cote maxime. Ultimile pregatiri sunt aproape gata, dar un detaliu extrem de important continuă să te frământe. Întrebarea care se află pe buzele multor femei este aceea a inelului de logodnă. Viitorul soț va trebui să-ți pună verigheta în locul inelului de logodnă. Așadar, trebuie să găsești un loc special pentru acesta.

Cum este recomandat să porți inelul de logodnă în ziua nunții

Gândul că trebuie să renunți la inelul de logodnă pare de neconceput. După ce l-ai purtat cu mândrie pe degetul inelar, să-l dai pur și simplu la o parte ar fi o idee cu totul nepotrivită. În acest sens, experții bijutieri explică regulile de etichetă privind modul corect de păstrare a inelului de logodnă în ziua nunții.

În plus, planificatorii de nunți și bijutierii oferă și câteva idei creative de depozitare a inelului de logodnă, în cazul în care miresele aleg să nu-l mai poarte după primirea verighetei. Hai să descoperim împreună care este eticheta privind modul de purtare al inelului de logodnă, dar și ce reguli de protocol trebuie urmate în ziua nunții.

Ce spun regulile de etichetă despre purtarea inelului de logodnă în ziua nunții

Viitoarele mirese trebuie să știe că nu este nevoie să se renunțe definitiv la inelul de logodnă după ziua nunții. Înainte de a păși mai adânc în regulile de etichetă, trebuie să înțelegi ce anume simbolizează această bijuterie prețioasă.

Reclamă

Cererea în căsătorie se finalizează, de cele mai multe ori, cu primirea unui inel de logodnă. Inelul simolizează o promisiune a iubirii dintre cei doi parteneri. Acesta se poartă pe al patrulea deget al mâinii stângi până în ziua nunții.

Încă din timpul Egiptului Antic se crede că prin acest deget trece ”artera iubirii” care este conectată direct la inima femeii. Cu o simbolistică aparte și o însemnătate deosebită pentru fiecare femeie, pare imposibil de crezut faptul că acesta trebuie dat la o parte în ziua nunții.

Conform regulilor de etichetă, inelul de logodnă ar trebui purtat pe degetul inelar al mâinii drepte. După ceremonie, când vei avea deja verigheta pe degetul inelar al mâinii stângi, poți pune deasupra acesteia inelul de logodnă. Informațiile de etichetă au fost împărtășite chiar de Lara Mahler, expert în planificarea nunților cu o vastă experiență în domeniu.

Reclamă

În ce ordine se poartă bijuteriile după ziua nunții

Așadar, experții vorbesc despre cum este recomandat să porți inelul de logodnă în ziua nunții, dar și despre ordinea tradițională de purtare a bijuteriilor. Dacă alegi să porți inelul de logodnă după căsătorie, află că există o etichetă de purtare a acestuia.

Ordinea tradițională de purtare a inelului spune că pe degetul inelar al mâinii stângi trebuie să se afle mai întâi verigheta. Tradiția spune că în acest fel verigheta va fi mult mai aproape de inimă. Prin urmare se va accentua și mai mult importanța promisiunii pe care cei doi soți și-au făcut-o în ziua cea mare.

Experții în planificarea nunților spun că din acest motiv multe mirese renunță la a mai purtat inelul de logodnă după ziua nunții.

Există femei care preferă să-și poarte inelul de logodnă pe mâna dreaptă, dar și femei care preferă să-l poarte deasupra verighetei. În prezent există o mulțime de variante prin care poți integra inelul de logodnă în verighetă.

Unde poți păstra inelul de logodnă după ziua nunții

Inelul de logodnă are o însemnătate aparte pentru fiecare femei. Prin urmare, chiar dacă alegi să nu-l mai porți, el trebuie depozitat într-un loc deosebit. Cei mai mulți experți sunt de părere că acesta ar trebui depozitat într-o casetă specială.

Aceasta poate fi personalizată pentru fiecare persoană în parte, pentru a rămâne o amintire importantă din călătoria specială pe care ai început-o alături de partenerul tău de viață.

O altă soluție de păstrare a inelului de logodnă este aceea de al muta pe un alt deget al mâinii stângi. Dacă mărimea inelului îți permite acest lucru, poți alege cu încredere să-l pui pe un alt deget. În cele din urmă, important este ca mireasa să poarte inelul pe degetul care se simte cel mai comod.

Modul de purtare a inelului de logodnă ar trebui să  aibă o însemnătate aparte pentru fiecare persoană. În ciuda regulilor de etichetă, experții le îndeamnă pe mirese să-și asculte întotdeauna inima în astfel de situații.

O altă opțiune de păstrare a acestuia este aceea de a-l integra în designul verighetei. Bijutierii vin în fiecare an cu soluții inovative și creative pentru a face ca cele două inele să pară contopite într-unul singur.

Modificarea inelului de logodnă nu ar trebui să fie un lucru de temut. Acest gest nu înseamnă că iubirea față de partener sau de bijuterie se schimbă. O mulțime de femei își modifică de-a lungul timpului inelul de logodnă.

Meghan Markle și-a modificat, la rândul său, inelul de logodnă după căsătorie. Kate Middleton, care poartă inelul de logodnă al Prințesei Diana, i-a adus, de asemenea, acestuia câteva mici modificări. La final, decizia privind soarta inelului de logodnă aparține fiecărei femei în parte.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă cu părul blond care este tunsă la salon de către o altă femeie, în timp ce evită una din principalele coafuri care te îmbătrânesc
Frumusețe
Coafuri care te îmbătrânesc. Cu ce look recomandă specialiștii în frumusețe să le înlocuiești
Procesul de îmbătrânire este ceva normal și natural prin care orice persoană trece. Deși acesta este inevitabil, există anumite trucuri prin care poți ascunde semnele înaintării în vârstă. Când vine vorba de alegerea coafurii...
2
O sufragerie frumoasă, cu flori proaspete, într-o vază transparentă
Timp liber
Obiecte care aduc noroc în casă. Plus lista obiectelor care aduc ghinion
Fiecare persoană este în felul ei. Cu toate acestea, oamenii își doresc un pic de noroc în viața lor, chiar și atunci când viața le surâde. Întotdeauna se poate mai bine. Venim în ajutorul...
3
O femeie frumoasă care a cerut să primească una din principalele coafuri care te întineresc
Frumusețe
Coafuri care te întineresc. Ce trucuri folosesc specialiștii în frumusețe
Coafura pe care o alegi îți poate schimba imediat imaginea. Dacă nu ești atentă îți poți adăuga singură ani în plus. Totuși, dacă faci alegerea potrivită poți avea un aspect mai tineresc cu ajutorul...
4
Fată frumoasă stând la birou cu o pană în mână
Horoscop
Ce înseamnă ora 11:11 în numerologie. Semnificații și curiozități
Dacă vrei să afli ce înseamnă ora 11:11 în numerologie, trebuie să știi că astrele au un fel de a ne comunica anumite mesaje prin diverse metode. Una dintre acestea o reprezintă vizualizarea cifrelor...
5
Meghan Markle și Prințul Harry în timp ce se țin de mână în fața unui avion după ce au aterizat în Australia, în cadrul unei vizite oficiale din 2018
Divertisment
Ducii de Sussex au decis să plece din Montecito. Unde urmează să se mute familia Prințului Harry
Meghan Markle și Prințul Harry au avut parte de o ședere prelungită în Europa. Aceștia au luat parte la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a și au fost alături de membrii Familiei Regale în momentele...
PARTENERI
×