Reclamă

Cum este recomandat să porți inelul de logodnă în ziua nunții. Specialiștii au dezvăluit secretele de etichetă

Cererea în căsătorie este un moment cu adevărat important și emoționant în viața oricărei femei. Inelul de logodnă ajunge să facă parte din viața ta, ca o promisiune a unui drum pe care urmează să-l descoperi alături de partenerul tău de viață. Bijuteria îți este alături pe tot parcursul săptămânilor, sau chiar anilor, de așteptare până la momentul în care te vei afla în fața altarului. Însă ce se întâmplă cu el în ziua cea mare? Iată ce spun experții despre cum este recomandat să porți inelul de logodnă în ziua nunții.

Publicat: 9 septembrie 2022, 7:04

Ai așteptat momente în șir să vină marele eveniment, iar emoțiile au ajuns la cote maxime. Ultimile pregatiri sunt aproape gata, dar un detaliu extrem de important continuă să te frământe. Întrebarea care se află pe buzele multor femei este aceea a inelului de logodnă. Viitorul soț va trebui să-ți pună verigheta în locul inelului de logodnă. Așadar, trebuie să găsești un loc special pentru acesta.

Cum este recomandat să porți inelul de logodnă în ziua nunții

Gândul că trebuie să renunți la inelul de logodnă pare de neconceput. După ce l-ai purtat cu mândrie pe degetul inelar, să-l dai pur și simplu la o parte ar fi o idee cu totul nepotrivită. În acest sens, experții bijutieri explică regulile de etichetă privind modul corect de păstrare a inelului de logodnă în ziua nunții.

În plus, planificatorii de nunți și bijutierii oferă și câteva idei creative de depozitare a inelului de logodnă, în cazul în care miresele aleg să nu-l mai poarte după primirea verighetei. Hai să descoperim împreună care este eticheta privind modul de purtare al inelului de logodnă, dar și ce reguli de protocol trebuie urmate în ziua nunții.

Ce spun regulile de etichetă despre purtarea inelului de logodnă în ziua nunții

Viitoarele mirese trebuie să știe că nu este nevoie să se renunțe definitiv la inelul de logodnă după ziua nunții. Înainte de a păși mai adânc în regulile de etichetă, trebuie să înțelegi ce anume simbolizează această bijuterie prețioasă.

Reclamă

Cererea în căsătorie se finalizează, de cele mai multe ori, cu primirea unui inel de logodnă. Inelul simolizează o promisiune a iubirii dintre cei doi parteneri. Acesta se poartă pe al patrulea deget al mâinii stângi până în ziua nunții.

Încă din timpul Egiptului Antic se crede că prin acest deget trece ”artera iubirii” care este conectată direct la inima femeii. Cu o simbolistică aparte și o însemnătate deosebită pentru fiecare femeie, pare imposibil de crezut faptul că acesta trebuie dat la o parte în ziua nunții.

Conform regulilor de etichetă, inelul de logodnă ar trebui purtat pe degetul inelar al mâinii drepte. După ceremonie, când vei avea deja verigheta pe degetul inelar al mâinii stângi, poți pune deasupra acesteia inelul de logodnă. Informațiile de etichetă au fost împărtășite chiar de Lara Mahler, expert în planificarea nunților cu o vastă experiență în domeniu.

Reclamă

În ce ordine se poartă bijuteriile după ziua nunții

Așadar, experții vorbesc despre cum este recomandat să porți inelul de logodnă în ziua nunții, dar și despre ordinea tradițională de purtare a bijuteriilor. Dacă alegi să porți inelul de logodnă după căsătorie, află că există o etichetă de purtare a acestuia.

Ordinea tradițională de purtare a inelului spune că pe degetul inelar al mâinii stângi trebuie să se afle mai întâi verigheta. Tradiția spune că în acest fel verigheta va fi mult mai aproape de inimă. Prin urmare se va accentua și mai mult importanța promisiunii pe care cei doi soți și-au făcut-o în ziua cea mare.

Experții în planificarea nunților spun că din acest motiv multe mirese renunță la a mai purtat inelul de logodnă după ziua nunții.

Există femei care preferă să-și poarte inelul de logodnă pe mâna dreaptă, dar și femei care preferă să-l poarte deasupra verighetei. În prezent există o mulțime de variante prin care poți integra inelul de logodnă în verighetă.

Unde poți păstra inelul de logodnă după ziua nunții

Inelul de logodnă are o însemnătate aparte pentru fiecare femei. Prin urmare, chiar dacă alegi să nu-l mai porți, el trebuie depozitat într-un loc deosebit. Cei mai mulți experți sunt de părere că acesta ar trebui depozitat într-o casetă specială.

Aceasta poate fi personalizată pentru fiecare persoană în parte, pentru a rămâne o amintire importantă din călătoria specială pe care ai început-o alături de partenerul tău de viață.

O altă soluție de păstrare a inelului de logodnă este aceea de al muta pe un alt deget al mâinii stângi. Dacă mărimea inelului îți permite acest lucru, poți alege cu încredere să-l pui pe un alt deget. În cele din urmă, important este ca mireasa să poarte inelul pe degetul care se simte cel mai comod.

Modul de purtare a inelului de logodnă ar trebui să  aibă o însemnătate aparte pentru fiecare persoană. În ciuda regulilor de etichetă, experții le îndeamnă pe mirese să-și asculte întotdeauna inima în astfel de situații.

O altă opțiune de păstrare a acestuia este aceea de a-l integra în designul verighetei. Bijutierii vin în fiecare an cu soluții inovative și creative pentru a face ca cele două inele să pară contopite într-unul singur.

Modificarea inelului de logodnă nu ar trebui să fie un lucru de temut. Acest gest nu înseamnă că iubirea față de partener sau de bijuterie se schimbă. O mulțime de femei își modifică de-a lungul timpului inelul de logodnă.

Meghan Markle și-a modificat, la rândul său, inelul de logodnă după căsătorie. Kate Middleton, care poartă inelul de logodnă al Prințesei Diana, i-a adus, de asemenea, acestuia câteva mici modificări. La final, decizia privind soarta inelului de logodnă aparține fiecărei femei în parte.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie mai în vârstă stă în fața unei oglinzi, fiind atentă la ce să nu facă părului său
Frumusețe
Ce să nu faci părului tău. Aceste sfaturi te vor ajuta să arăți cu 10 ani mai tânără
Stiliștii te învață ce să nu faci părului tău atunci când îl îngrijești. Deși poate ai impresia că îi oferi toată atenția de care are nevoie, s-ar putea să faci niște greșeli de care...
2
O femeie cu părul scurt stă în fața unei oglinzi și se dă cu ruj pe buze, sugerând nuanțe de ruj pe care să le eviți dacă ai peste 40 de ani
Frumusețe
Nuanțe de ruj pe care să le eviți dacă ai peste 40 de ani. Care sunt explicațiile make-up artiștilor
Există o serie de nuanțe de ruj pe care să le eviți dacă ai peste 40 de ani, iar specialiștii în frumusețe explică motivele. De cele mai multe ori, femeile aleg să folosească rujul...
3
O hartă cu zodii și monede
Horoscop
Top 3 zodii materialiste. Ele sunt cel mai greu de satisfăcut într-o relație
Se spune despre acestea că s-ar încadra în top 3 zodii materialiste, asta pentru știu să aprecieze bunurile de valoare și vor întotdeauna să fie înconjurate de lux și frumusețe. Au pretenții în viață,...
4
Prăjitura Verdens Beste porționată pe platou și pe farfurie, alături de un bol cu cremă de vanilie și alune pe un ștergar
Rețete
Prăjitura Verdens Beste. Cea mai bună prăjitură din lume
Prăjitura Verdens Beste, în traducere „cea mai bună prăjitură din lume”, este o prăjitură tradițională norvegiană, apărută în jurul anilor ’30. În anul 2002 a fost votată prăjitura națională a Norvegiei. Descoperă mai jos rețeta...
5
Mai multe frunze de ceai verde, alături de o cană de ceai și o lingură de lemn sugerează unul dintre ceaiurile cu un puternic efect antiinflamator
Sănătate
Ceaiuri cu un puternic efect antiinflamator. Cei mai longevivi oameni din lume le consumă
Îți prezentăm câteva ceaiuri cu un puternic efect antiinflamator pe care să le consumi pentru o viață mai sănătoasă. Acestea sunt alese inclusiv de cele mai longevive persoane de pe planetă. Specialiștii în nutriție...
PARTENERI
×