Reclamă

Cum este recomandat să porți inelul de logodnă în ziua nunții. Specialiștii au dezvăluit secretele de etichetă

Cererea în căsătorie este un moment cu adevărat important și emoționant în viața oricărei femei. Inelul de logodnă ajunge să facă parte din viața ta, ca o promisiune a unui drum pe care urmează să-l descoperi alături de partenerul tău de viață. Bijuteria îți este alături pe tot parcursul săptămânilor, sau chiar anilor, de așteptare până la momentul în care te vei afla în fața altarului. Însă ce se întâmplă cu el în ziua cea mare? Iată ce spun experții despre cum este recomandat să porți inelul de logodnă în ziua nunții.

Publicat: 9 septembrie 2022, 7:04

Ai așteptat momente în șir să vină marele eveniment, iar emoțiile au ajuns la cote maxime. Ultimile pregatiri sunt aproape gata, dar un detaliu extrem de important continuă să te frământe. Întrebarea care se află pe buzele multor femei este aceea a inelului de logodnă. Viitorul soț va trebui să-ți pună verigheta în locul inelului de logodnă. Așadar, trebuie să găsești un loc special pentru acesta.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum este recomandat să porți inelul de logodnă în ziua nunții

Gândul că trebuie să renunți la inelul de logodnă pare de neconceput. După ce l-ai purtat cu mândrie pe degetul inelar, să-l dai pur și simplu la o parte ar fi o idee cu totul nepotrivită. În acest sens, experții bijutieri explică regulile de etichetă privind modul corect de păstrare a inelului de logodnă în ziua nunții.

În plus, planificatorii de nunți și bijutierii oferă și câteva idei creative de depozitare a inelului de logodnă, în cazul în care miresele aleg să nu-l mai poarte după primirea verighetei. Hai să descoperim împreună care este eticheta privind modul de purtare al inelului de logodnă, dar și ce reguli de protocol trebuie urmate în ziua nunții.

Ce spun regulile de etichetă despre purtarea inelului de logodnă în ziua nunții

Viitoarele mirese trebuie să știe că nu este nevoie să se renunțe definitiv la inelul de logodnă după ziua nunții. Înainte de a păși mai adânc în regulile de etichetă, trebuie să înțelegi ce anume simbolizează această bijuterie prețioasă.

Reclamă

Cererea în căsătorie se finalizează, de cele mai multe ori, cu primirea unui inel de logodnă. Inelul simolizează o promisiune a iubirii dintre cei doi parteneri. Acesta se poartă pe al patrulea deget al mâinii stângi până în ziua nunții.

Încă din timpul Egiptului Antic se crede că prin acest deget trece ”artera iubirii” care este conectată direct la inima femeii. Cu o simbolistică aparte și o însemnătate deosebită pentru fiecare femeie, pare imposibil de crezut faptul că acesta trebuie dat la o parte în ziua nunții.

Conform regulilor de etichetă, inelul de logodnă ar trebui purtat pe degetul inelar al mâinii drepte. După ceremonie, când vei avea deja verigheta pe degetul inelar al mâinii stângi, poți pune deasupra acesteia inelul de logodnă. Informațiile de etichetă au fost împărtășite chiar de Lara Mahler, expert în planificarea nunților cu o vastă experiență în domeniu.

Reclamă

În ce ordine se poartă bijuteriile după ziua nunții

Așadar, experții vorbesc despre cum este recomandat să porți inelul de logodnă în ziua nunții, dar și despre ordinea tradițională de purtare a bijuteriilor. Dacă alegi să porți inelul de logodnă după căsătorie, află că există o etichetă de purtare a acestuia.

Ordinea tradițională de purtare a inelului spune că pe degetul inelar al mâinii stângi trebuie să se afle mai întâi verigheta. Tradiția spune că în acest fel verigheta va fi mult mai aproape de inimă. Prin urmare se va accentua și mai mult importanța promisiunii pe care cei doi soți și-au făcut-o în ziua cea mare.

Experții în planificarea nunților spun că din acest motiv multe mirese renunță la a mai purtat inelul de logodnă după ziua nunții.

Există femei care preferă să-și poarte inelul de logodnă pe mâna dreaptă, dar și femei care preferă să-l poarte deasupra verighetei. În prezent există o mulțime de variante prin care poți integra inelul de logodnă în verighetă.

Unde poți păstra inelul de logodnă după ziua nunții

Inelul de logodnă are o însemnătate aparte pentru fiecare femei. Prin urmare, chiar dacă alegi să nu-l mai porți, el trebuie depozitat într-un loc deosebit. Cei mai mulți experți sunt de părere că acesta ar trebui depozitat într-o casetă specială.

Aceasta poate fi personalizată pentru fiecare persoană în parte, pentru a rămâne o amintire importantă din călătoria specială pe care ai început-o alături de partenerul tău de viață.

O altă soluție de păstrare a inelului de logodnă este aceea de al muta pe un alt deget al mâinii stângi. Dacă mărimea inelului îți permite acest lucru, poți alege cu încredere să-l pui pe un alt deget. În cele din urmă, important este ca mireasa să poarte inelul pe degetul care se simte cel mai comod.

Modul de purtare a inelului de logodnă ar trebui să  aibă o însemnătate aparte pentru fiecare persoană. În ciuda regulilor de etichetă, experții le îndeamnă pe mirese să-și asculte întotdeauna inima în astfel de situații.

O altă opțiune de păstrare a acestuia este aceea de a-l integra în designul verighetei. Bijutierii vin în fiecare an cu soluții inovative și creative pentru a face ca cele două inele să pară contopite într-unul singur.

Modificarea inelului de logodnă nu ar trebui să fie un lucru de temut. Acest gest nu înseamnă că iubirea față de partener sau de bijuterie se schimbă. O mulțime de femei își modifică de-a lungul timpului inelul de logodnă.

Meghan Markle și-a modificat, la rândul său, inelul de logodnă după căsătorie. Kate Middleton, care poartă inelul de logodnă al Prințesei Diana, i-a adus, de asemenea, acestuia câteva mici modificări. La final, decizia privind soarta inelului de logodnă aparține fiecărei femei în parte.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie într-o rochie neagră, cu trenă
Horoscop
Zodii care au probleme cu gestionarea furiei. Nativii care își pierd repede controlul
Te-ai întrebat vreodată de ce unii oameni par să aibă probleme cu încrederea în sine? Ei bine, se pare că astrologia ar putea avea câteva răspunsuri. Ai mai jos o listă cu zodii care...
2
Îndrăgostiți care zâmbesc și se țin în brațe pe un fundal gri
Horoscop
Compatibilitatea astrologică. Ce zodii se potrivesc cel mai bine împreună
Atunci când te întrebi dacă te potrivești cu o zodie anume este important să cunoști anumite trăsături de personalitate. Compatibilitatea astrologică este mult mai complicată decât să întrebi pe cineva în ce dată s-a...
3
Ghiocei plantați în pământ, înfloriți
Horoscop
Spune-mi ce floare ești ca să-ți spun cine ești. Limbajul simbolic al zodiacului floral
Ești ghiocel sau trandafir? Ziua de naștere este asociată cu diferite simboluri, inclusiv florile, care vorbesc despre personalitatea ta și poate chiar despre viitorul tău. Florile asociate cu luna ta de naștere ne spun...
4
O femeie și un bărbat, acoperiți de un balon inimă
Horoscop
Zodii care înșală în orice relație. De ce nu pot fi fidele partenerului de cuplu
Este ceva ce doare, adevărul trist, dar oamenii născuți sub aceste semne zodiacale înșală în fiecare zi persoana pe care o iubesc. Și în timp ce unora le place să se concentreze asupra celor...
5
prieteni care stau îmbrățișați și zâmbesc în timpul zilei însorite
Horoscop
Ce cred ceilalți despre tine, în funcție de zodie. Află cum ești percepută în general
Oamenii își formează opinii și păreri despre cei din jur cu mult înainte de a-i cunoaște. Află ce cred ceilalți despre tine, în funcție de zodie și vezi cum poți să treci peste judecățile...
PARTENERI
×