Reclamă

Cum îl ajută familia pe Bruce Willis să „trăiască o viață cât mai normală” după diagnosticul de demență

Familia actorului „Die Hard” a anunțat recent că acesta a fost diagnosticat cu demență frontotemporală. Cum îl ajută familia pe Bruce Willis să „trăiască o viață cât mai normală” după diagnosticul dur primit din partea medicilor.

Publicat: 23 februarie 2023, 7:40

Cei dragi lui Bruce Willis se unesc pentru a-i fi de ajutor actorului, care a fost diagnosticat cu demență frontotemporală. Familia starului Die Hard, soția Emma Heming Willis, copiii lor, Mabel, 10 ani și Evelyn, 8 ani, fosta soție Demi Moore și copiii lor Rumer Willis, 34 de ani, Scout Willis, 31 de ani și Tallulah Willis, 29 de ani, s-au unit după primirea veștilor despre starea de sănătate a actorului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Toți fac eforturi pentru a-l ajuta să „trăiască o viață cât mai normală”, potrivit unui comunicat al familiei.

Cum îl ajută familia pe Bruce Willis

„Accentul pentru Bruce este să-l mențină activ. Are un program încărcat cu activități în fiecare zi. Ei se asigură că atât corpul, cât și creierul lui sunt antrenate”, spune o sursă din familie pentru People.

„Familia este mai aproape ca niciodată”, spune sursa. S-a mai adăugat că Emma, în vârstă de 44 de ani, încearcă să creeze cât mai multe amintiri pozitive pentru Mabel și Evelyn. „Ea vrea ca ei să și-l amintească pe Bruce ca pe un tată uimitor și distractiv. Vrea să aibă cele mai bune amintiri despre el”.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Reclamă
Bruce Willis alături de Rumer, Scout și Tallulah la un eveniment public
Bruce Willis și-a modificat testamentul făcut în urma diagnosticului de afazie și a surprins pe toată lumea cu această decizie / Getty Images

Familia a oferit recent o actualizare despre starea de sănătate a actorului în vârstă de 67 de ani într-o declarație. Totul s-a întâmplat după 11 luni după ce au dezvăluit că a fost diagnosticat cu afazie. Acesta e o tulburare de limbaj care îi afectează abilitățile cognitive.

„De când am anunțat diagnosticul lui Bruce de afazie în primăvara anului 2022, starea lui Bruce a progresat. Acum avem un diagnostic mai specific: demența frontotemporală (cunoscută sub numele de DFT)”.

Reclamă

„Din păcate, provocările legate de comunicare sunt doar un simptom al bolii cu care se confruntă Bruce. În timp ce acest lucru este dureros, este o ușurare să avem în sfârșit un diagnostic clar”, continuă declarația.

„Bruce a crezut întotdeauna că își folosește vocea în lume pentru a-i ajuta pe alții. Pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la problemele importante atât în public, cât și în privat. Știm în inimile noastre că, dacă ar putea astăzi, ar dori să răspundă aducând atenția asupra celor care se confruntă cu această boală. De asemenea, cu această boală debilitantă și modul în care aceasta afectează atât de multe persoane și familiile lor”.

Ce este demența frontotemporală

Demența frontotemporală este un termen folosit pentru a denumi un grup de tulburări ale creierului care amenință lobii frontali și temporali ai creierului. Aceasta înseamnă că părți din acești lobi se atrofiază. Micșorarea acestor zone poate duce la probleme de vorbire, probleme emoționale și modificări ale personalității.

Alte simptome pot include pierderea abilităților motorii, probleme la mers, la înghițire sau spasme musculare. Simptomele tind să se agraveze în timp. Pacienții încep de obicei să observe simptome între 40 și 65 de ani. Din păcate, ea poate afecta și persoanele care sunt mai tinere. Este cea mai comună formă de demență la persoanele sub 60 de ani.

Familia a adăugat în declarația completă: „Bruce a găsit întotdeauna bucurie în viață. I-a ajutat pe toți cei pe care îi cunoaște să facă la fel”, a încheiat ea. „Am fost atât de mișcați de dragostea pe care ne-ați împărtășit-o cu toții pentru dragul nostru soț, tată și prieten în această perioadă dificilă. Compasiunea, înțelegerea și respectul ne vor permite să-l ajutăm pe Bruce să trăiască o viață cât mai normală posibil”.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Un copil care ține un fluture în palme
Horoscop
Cea mai norocoasă zi din această vară pentru fiecare semn zodiacal. Află când te vei bucura de succes
Vara este aproape, iar lucrurile par mai frumoase pe măsură ce ne îndreptăm atenția către următoarele luni distracție. Dacă ai căutat momentul perfect pentru a face pauză în ceea ce privește responsabilitățile și pentru...
2
Victoria Silvstedt surprinsă într-o fotografie portret la Festivalul de Film de la Cannes 2024
Divertisment
Victoria Silvstedt a fost la un pas de un accident vestimentar. Rochia îndrăzneață a lăsat multe zone la vedere
Victoria Silvstedt a fost la un pas de un accident vestimentar. Rochia îndrăzneață a artistei a lăsat multe zone la vedere. Aceasta a avut nevoie de ajutor pentru a depăși momentul jenant de pe...
3
O femeie frumoasă cu urechi de elf și coroană pe cap
Horoscop
Când ești cea mai norocoasă persoană din lume. Află anul, luna și ziua în care astrele sunt de partea ta
Numărul tău destin te poate ajuta să descoperi cele mai bune momente pentru a-ți manifesta visele. Deși nu poți prezice viitorul, se pare că îl poți calcula. Când ești cea mai norocoasă persoană din...
4
Cuplu care face sport
Sănătate
Câte zile pe săptămână e recomandat să te antrenezi. Ce spun specialiștii despre exercițiile fizice
Pentru că sezonul de plajă se apropie cu pași rapizi, mulți oameni probabil se întreabă dacă pot recupera timpul pierdut făcând exerciții fizice în fiecare zi până la vacanța de vară. Răspunsul este mai...
5
Chifle pufoase cu brânză și mărar, pentru mic dejunuri savuroase într-o tavă metalică așezată pe un grătar
Rețete
Chifle pufoase cu brânză și mărar, pentru un mic dejun savuros
Dacă nu mai știi cu ce să-ți surprinzi familia la micul dejun, încearcă o rețetă simplă pentru chifle pufoase cu brânză și mărar. Se prepară ușor, iar ingredientele sunt simple și mereu la îndemână....
PARTENERI
×