Reclamă

Cum îl ajută familia pe Bruce Willis să „trăiască o viață cât mai normală” după diagnosticul de demență

Familia actorului „Die Hard” a anunțat recent că acesta a fost diagnosticat cu demență frontotemporală. Cum îl ajută familia pe Bruce Willis să „trăiască o viață cât mai normală” după diagnosticul dur primit din partea medicilor.

Publicat: 23 februarie 2023, 7:40

Cei dragi lui Bruce Willis se unesc pentru a-i fi de ajutor actorului, care a fost diagnosticat cu demență frontotemporală. Familia starului Die Hard, soția Emma Heming Willis, copiii lor, Mabel, 10 ani și Evelyn, 8 ani, fosta soție Demi Moore și copiii lor Rumer Willis, 34 de ani, Scout Willis, 31 de ani și Tallulah Willis, 29 de ani, s-au unit după primirea veștilor despre starea de sănătate a actorului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Toți fac eforturi pentru a-l ajuta să „trăiască o viață cât mai normală”, potrivit unui comunicat al familiei.

Cum îl ajută familia pe Bruce Willis

„Accentul pentru Bruce este să-l mențină activ. Are un program încărcat cu activități în fiecare zi. Ei se asigură că atât corpul, cât și creierul lui sunt antrenate”, spune o sursă din familie pentru People.

„Familia este mai aproape ca niciodată”, spune sursa. S-a mai adăugat că Emma, în vârstă de 44 de ani, încearcă să creeze cât mai multe amintiri pozitive pentru Mabel și Evelyn. „Ea vrea ca ei să și-l amintească pe Bruce ca pe un tată uimitor și distractiv. Vrea să aibă cele mai bune amintiri despre el”.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Reclamă
Bruce Willis alături de Rumer, Scout și Tallulah la un eveniment public
Bruce Willis și-a modificat testamentul făcut în urma diagnosticului de afazie și a surprins pe toată lumea cu această decizie / Getty Images

Familia a oferit recent o actualizare despre starea de sănătate a actorului în vârstă de 67 de ani într-o declarație. Totul s-a întâmplat după 11 luni după ce au dezvăluit că a fost diagnosticat cu afazie. Acesta e o tulburare de limbaj care îi afectează abilitățile cognitive.

„De când am anunțat diagnosticul lui Bruce de afazie în primăvara anului 2022, starea lui Bruce a progresat. Acum avem un diagnostic mai specific: demența frontotemporală (cunoscută sub numele de DFT)”.

Reclamă

„Din păcate, provocările legate de comunicare sunt doar un simptom al bolii cu care se confruntă Bruce. În timp ce acest lucru este dureros, este o ușurare să avem în sfârșit un diagnostic clar”, continuă declarația.

„Bruce a crezut întotdeauna că își folosește vocea în lume pentru a-i ajuta pe alții. Pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la problemele importante atât în public, cât și în privat. Știm în inimile noastre că, dacă ar putea astăzi, ar dori să răspundă aducând atenția asupra celor care se confruntă cu această boală. De asemenea, cu această boală debilitantă și modul în care aceasta afectează atât de multe persoane și familiile lor”.

Ce este demența frontotemporală

Demența frontotemporală este un termen folosit pentru a denumi un grup de tulburări ale creierului care amenință lobii frontali și temporali ai creierului. Aceasta înseamnă că părți din acești lobi se atrofiază. Micșorarea acestor zone poate duce la probleme de vorbire, probleme emoționale și modificări ale personalității.

Alte simptome pot include pierderea abilităților motorii, probleme la mers, la înghițire sau spasme musculare. Simptomele tind să se agraveze în timp. Pacienții încep de obicei să observe simptome între 40 și 65 de ani. Din păcate, ea poate afecta și persoanele care sunt mai tinere. Este cea mai comună formă de demență la persoanele sub 60 de ani.

Familia a adăugat în declarația completă: „Bruce a găsit întotdeauna bucurie în viață. I-a ajutat pe toți cei pe care îi cunoaște să facă la fel”, a încheiat ea. „Am fost atât de mișcați de dragostea pe care ne-ați împărtășit-o cu toții pentru dragul nostru soț, tată și prieten în această perioadă dificilă. Compasiunea, înțelegerea și respectul ne vor permite să-l ajutăm pe Bruce să trăiască o viață cât mai normală posibil”.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×