Bruce Willis este unul dintre cei mai cunoscuți actori din întreaga lume. În ciuda carierei sale de succes, actorul s-a văzut nevoit să se retragă anul trecut din lumina reflectoarelor. Boala sa a avansat, iar în prezent starea de sănătatea a actorului s-a agravat. Familia actorului își dorește să atragă atenția asupra acestei boli în rândul publicului. În prezent nu există un tratament specific pentru a vindeca boala de care suferă Bruce Willis.
Ce este demența frontotemporală
Boala cu care a fost diagnosticat Bruce Willis este greu de depistat la persoanele care au sub 60 de ani, a declarat chiar familia acestuia. Punerea diagnosticului poate dura perioade îndelungate, deoarece această boală nu are un simptom specific, ci întrunește mai multe simptome.
Demența frontotemporală face referire la un grup de tulburări cognitive. Această boală duce la deteriorarea lobilor frontali și temporali ai creierului. Cu alte cuvinte, această boală duce la pierderea celulelor nervoase din lobii frontali.
Boala poate avea mai multe efecte asupra unei persoane. Se poate remarca o schimbare a comportamentului, poate afecta personalitatea individului, limbajul și mișcarea. Demența frontotemporală mai este numită și boala lui Pick, după medicul Arnold Pick. El este cel care a descris pentru prima dată un pacient cu simptome distincte care afectează limbajul, în anul 1892.
Unii medici încă folosesc termenul de ”boala lui Pick”. Alți termeni care mai sunt folosiți pentru această boală sunt tulburări frontotemporale, degenerarea frontotemporală și tulburările lobului frontal. Astfel de tulburări pot apărea încă de la vârsta de 40 de ani, la unele persoane.
Cele mai frecvente tipuri de demență frontotemporală afectează comportamentul și personalitatea unei persoane.
Afazia progresivă primară este cea care se manifestă asemănător, așa cum a fost cazul primului diagnostic care i-a fost pus lui Bruce Willis.
Există totuși și o formă mai puțin întâlnită de demență frontotemporală, aceasta din urmă afectează mișcarea și provoacă simptome similare cu cele ale bolii Parkinson.