Reclamă

Cum îți poți da seama că relația îți afectează sănătatea. Semnele de care e indicat să ții cont

Dacă ești într-o relație sau chiar căsătorită atunci sigur știi că de cele mai multe ori te vei lăsa afectată de starea sau comportamentul persoanei cu care ești într-o relație. Află cum îți poți da seama că relația îți afectează sănătatea.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 3 aprilie 2024, 8:22

Când acele stări sau comportamente îți spun că de fapt nu mai ești iubită ori apreciată, sănătatea ta fizică, dar și cea mentală va fi afectată, indiferent de cât de puternică crezi că ești.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum îți poți da seama că relația îți afectează sănătatea

Relațiile de cuplu sunt frumoase, îți oferă o stare de bine, energie să faci toate lucrurile pe care ți le propui, dar cu o singură condiție. Să fie frumoase, să te simți iubită și respectată, dorită și apreciată. În sens contrar, acțiunile partenerului vor avea asupra ta efecte negative.

Tulburare de stres post-traumatic (PTSD)

PTSD este adesea legat de evenimente care pun viața în pericol, cum ar fi situațiile limită. Oamenii de știință știu acum cât de devastator din punct de vedere psihologic este să fii trădată de persoana în care ai încredere totală. Când se întâmplă acest lucru, corpul tău intră într-o stare de hiper-alertă pentru a te proteja.

Anxietatea și sentimentul scăpat de sub control te vor face să simți că o iei razna. Și asta va fi incredibil de deruntant. Vei trăi într-o stare constantă de frică de a fi trădată din nou. Lucrurile care îți amintesc de trădare pot declanșa un răspuns paralizant de frică.

Reclamă

Creșterea anxietății și a depresiei

Cercetătorii au descoperit că creierul nostru este conectat să se bazeze pe persoana cu care avem o relație pentru a ne ajuta să ne reglam emoțiile. Când te simți speriată, tristă sau anxioasă, ai nevoie ca persoana iubită să înțeleagă prin ce treci. Vei avea probleme cu anxietatea și depresie dacă limitele tale emoționale sunt întâmpinate cu o privire goală. Dacă nu primești un răspuns sau ești întâmpinată cu furie.

Este ceva cunoscut că persoanele care sunt în căsnicii nefericite sunt oameni închiși care sunt deprimați și destul de anxioși. Anxietatea este o stare de alertă ridicată care te va face să ceri validarea partenerului tău.

Reclamă

Probleme de identitate

Din momentul în care te-ai născut, o identitate sănătoasă a fost modelată prin validarea grijulie a celor pe care îi iubești. Ai învățat să te cunoști după modul în care ai fost validată când erai tristă, rușinată sau simțeai frică. Când un părinte se conectează cu emoțiile tale și te face să te simți înțeleasă, înveți relația dintre felul în care te simți și cum sunt declanșate emoțiile tale.

De-a lungul timpului, înveți cum să ceri ceea ce ai nevoie în loc să te plângi. Dacă într-o relație partenerul nu îți validează emoțiile, atunci acest lucru te poate face să îți pui identitatea la îndoială.

Boli cardiovasculare

Studiile au arătat că căsătoria este legată de mai puțini factori de risc pentru boli cardiovasculare și de o longevitate crescută. Un studiu pe termen lung efectuat pe 2.000 de persoane a constatat că șansele de a muri în urma unui eveniment cardiovascular au fost semnificativ mai mari pentru persoanele care au divorțat sau nu s-au căsătorit niciodată. Alte studii au arătat că căsătoriile nesănătoase dăunează sănătății cardiovasculare. Relațiile care nu sunt sănătoase nu pot preveni progresia bolilor de inimă așa cum o fac relațiile sănătoase.

Sentimentul de singurătate

Majoritatea căsătoriilor nefericite provoacă un sentiment profund de singurătate. Singurătatea crește tensiunea arterială și dublează atât riscul de atac de cord, cât și de accident vascular cerebral. James House, specialist în boli cardiovasculare, a descoperit că izolarea emoțională reprezintă un risc mai mare pentru sănătate decât fumatul sau hipertensiunea arterială.

Femeile care au căsnicii nesănătoase au tensiunea arterială semnificativ crescută. Femeile care au infarct miocardic au șanse de trei ori mai mari să aibă un altul dacă sunt într-o căsnicie nesănătoasă.

Sistem imunitar slab

Sistemul tău imunitar se va lupta să rămână sănătos dacă căsnicia ta este nesănătoasă. Respingerea din partea unui partener și discuțiile în contradictoriu au fost legate de probleme de inflamație crescute, în special la femei. Într-un studiu recent, cercetătorii au descoperit că, cu cât partenerii sunt mereu în stare de alertă, cu atât hormonii de stres sunt mai mari și cu atât sistemul imunitar este mai scăzut.

Sistemul tău imunitar funcționează cel mai bine într-o relație sigură, iubitoare și de sprijin.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 8 aprilie – 14 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii se vor simți preferați de astre în perioada următoare. Horoscopul săptămânii 8 aprilie – 14 aprilie 2024 vine cu previziuni neașteptate. Există o zodie care are noroc atât la bani, cât și în...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie mov și stă pe unpat de flori de liliac
Horoscop
Zodia care face cele mai multe sacrificii în luna aprilie 2024. Nativul care are de luat decizii importante
Astrologii au dezvăluit care este zodia care face cele mai multe sacrificii în luna aprilie 2024. Acest nativ va avea de luat multe decizii importante și va fi pus în situații dificile. Se anunță...
3
Liza Minnelli, dusă acasă în scaun cu rotile
Divertisment
Primele imagini cu Liza Minnelli după mai bine de un an. Vedeta de 78 de ani era în scaun cu rotile, înconjurată de prieteni
Au apărut primele imagini cu Liza Minnelli după mai bine de un an. Vedeta de 78 de ani era în scaun cu rotile, înconjurată de prieteni. Liza a fost surprinsă într-o ieșire publică rară...
4
Hartă astrală cu toate zodiile
Horoscop
Ce spun elementele semnului zodiacal despre tine. Personalitatea în funcție de zodie
Dacă te întrebi de ce simți și te manifești într-un anumit mod, e bine să știi că elementele semnului zodiacal în care te-ai născut au o influență certă. Află ce spun elementele semnului zodiacal...
5
O femeie frumoasă care stă în fața lunii și poartă o umbrelă galbenă pe umăr pentru a ilustra zodia nefericită a lunii aprilie 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii aprilie 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza banilor
Zodia nefericită a lunii aprilie 2024 se va confrunta cu multe probleme. Acesta nativ va avea de luat decizii importante, iar viața s-ar putea să-l surprindă în perioada ce urmează. Este o lună plină...
PARTENERI
×