Când acele stări sau comportamente îți spun că de fapt nu mai ești iubită ori apreciată, sănătatea ta fizică, dar și cea mentală va fi afectată, indiferent de cât de puternică crezi că ești.
Cum îți poți da seama că relația îți afectează sănătatea
Relațiile de cuplu sunt frumoase, îți oferă o stare de bine, energie să faci toate lucrurile pe care ți le propui, dar cu o singură condiție. Să fie frumoase, să te simți iubită și respectată, dorită și apreciată. În sens contrar, acțiunile partenerului vor avea asupra ta efecte negative.
Tulburare de stres post-traumatic (PTSD)
PTSD este adesea legat de evenimente care pun viața în pericol, cum ar fi situațiile limită. Oamenii de știință știu acum cât de devastator din punct de vedere psihologic este să fii trădată de persoana în care ai încredere totală. Când se întâmplă acest lucru, corpul tău intră într-o stare de hiper-alertă pentru a te proteja.
Anxietatea și sentimentul scăpat de sub control te vor face să simți că o iei razna. Și asta va fi incredibil de deruntant. Vei trăi într-o stare constantă de frică de a fi trădată din nou. Lucrurile care îți amintesc de trădare pot declanșa un răspuns paralizant de frică.
Creșterea anxietății și a depresiei
Cercetătorii au descoperit că creierul nostru este conectat să se bazeze pe persoana cu care avem o relație pentru a ne ajuta să ne reglam emoțiile. Când te simți speriată, tristă sau anxioasă, ai nevoie ca persoana iubită să înțeleagă prin ce treci. Vei avea probleme cu anxietatea și depresie dacă limitele tale emoționale sunt întâmpinate cu o privire goală. Dacă nu primești un răspuns sau ești întâmpinată cu furie.
Este ceva cunoscut că persoanele care sunt în căsnicii nefericite sunt oameni închiși care sunt deprimați și destul de anxioși. Anxietatea este o stare de alertă ridicată care te va face să ceri validarea partenerului tău.