Reclamă

Cum poți curăța încălțămintea cu acest ingredient secret. Gospodinele îl au deja în bucătărie

Află și tu cum poți curăța încălțămintea cu acest ingredient secret. Gospodinele îl au deja în bucătărie, dar de multe ori nu se gândesc să-l folosească pentru a reda strălucirea pantofilor. Este eficient mai ales atunci când vine vorba de pantofi și adidași albi.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 12 septembrie 2024, 8:07 / Actualizat: 12 septembrie 2024, 10:14

Dacă ai încălțăminte albă, probabil știi cât este de provocator să păstrezi acea nuanță imaculată. După câteva purtări, pantofii tăi își pot pierde cu ușurință strălucirea și pot apărea pete cauzate de praf sau noroi. Descoperă mai jos cum poți curăța pantofii cu ajutorul bicarbonatului de sodiu și cum le poți reda albul imaculat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum poți curăța încălțămintea cu acest ingredient secret

Mulți adidași sunt confecționați din pânză. Înainte de a-i pune în cutiile de depozitare, specialiștii recomandă să îi cureți foarte bine.

Este minunat să te plimbi și să nu te gândești la murdăria care s-ar putea pune pe pantofii tăi, dar ce faci atunci când ajungi acasă și observi petele care s-au strâns peste zi.

Poți curăța pantofii, iar bicarbonatul de sodiu poate fi arma ta secretă pentru a le reda aspectul. Poate că este tentant să pui adidașii sau pantofii direct în mașina de spălat și mai apoi în uscător.

Procedând stfel, încălțămintea ta poate fi deteriorată, determinându uzura în timp. În schimb poți apela al acest tratament simplu pentru a le reda albul imaculat.

Reclamă

Bicarbonatul de sodiu și apa sunt agenți de curățare excelenți. Poți combina bicarbonatul de sodiu cu peroxid de hidrogen pentru un rezultat imediat.

Dacă nu ai peroxid de hidrogen, specialiștii spun că poți să sari peste acest pas.

Într-un castron mic trebuie să adaugi o lingură de bicarbonat de sodiu, ½ lingură de peroxid de hidrogen, ½ lingură de apă caldă, dublează la o lingură dacă nu pui peroxid în pastă. Amestecă totul până se formează o pastă pe care o poți aplica pe pantofi.

Reclamă

Cum cureți pantofii cu bicarbonat de sodiu

Folosind o periuță de dinți veche sau o perie specială pentru pantofi începe prin a pune pasta de bicarbonat de sodiu direct pe pantofi.

Aplică mai multă pastă în zona petelor mai mari și las-o să acționeze pentru câteva secunde. Freacă apoi pantofii cu o mișcare circulară.

Lasă soluția de bicarbonat de sodiu să se usuce pe pantofi timp de cel puțin 30 de minute. După ce s-a uscat, îndepărtează excesul și clătește bine pantofii cu apă curată.

Folosește o cârpă umedă sau un burete curat pentru a îndepărta soluția cu apă. Repetă dacă este necesar pentru îndepărtarea petelor persistente.

Petele încăpățânate pot necesita reaplicarea soluției de bicarbonat de sodiu. O altă alternativă este să cureți pantofii cu bicarbonat de sodiu și oțet.

Vei avea nevoie de o lingură de bicarbonat de sodiu, o lingură de oțet alb și o lingură de apă fierbinte. Amestecă totul într-un castron mic și încearcă să ajungi la consistența unei paste.

Folosește o periuță veche pentru a aplica cu mișcări circulare pasta pe pantofi. După ce ai acoperit complet pantofii, lasă-i să se usuce cu pasta pe ei timp de 3 – 4 ore.

Încearcă să pui pantofii într-un loc cu lumină puternică. Soarele ajută la procesul de albire, spun cei de la Parade.com.

După ce pasta este complet uscată poți să îndepărtezi totul cu apă călduță. Află mai multe și despre regulile pentru purtarea pantofilor. Ce trebuie să știi atunci când alegi o pereche de pantofi cu toc.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Cercul zodiacal cu toate cele 12 zodii pe un fundal închis la culoare
Horoscop
Ce poate manifesta fiecare zodie în parte la începutul lunii septembrie. Explicațiile astrologilor
Nativii se află tot mai aproape de dorințele lor, iar iubirea și prietenia îi salvează și de această dată. Află ce poate manifesta fiecare zodie în parte la începutul lunii septembrie și cum prietenia...
2
O femeie care se plimbă pe plajă
Sănătate
Cum să folosești mersul pe jos pentru a slăbi după vârsta de 50 de ani. Care e secretul scăderii în greutate cu minimum de efort
Descoperă secretul scăderii în greutate după 50 de ani cu sfatul unui kinetoterapeut. Află cum să folosești mersul pe jos pentru a slăbi, după o vârstă când metabolismul a încetinit deja destul de mult....
3
Georgina Rodriguez în costum de baie alături de Cristiano Ronaldo pe un iaht
Divertisment
Cristiano Ronaldo a făcut dezvăluiri neașteptate despre relația sa cu Georgina Rodriguez. Jucătorul de fotbal a fost mai sincer ca niciodată
Cristiano Ronaldo a făcut dezvăluiri neașteptate despre relația sa cu Georgina Rodriguez. Jucătorul de fotbal a fost mai sincer ca niciodată. Presa susține că acesta ar fi dat de înțeles că s-a căsătorit în...
4
Ben Affleck în timp ce pleacă de la birou după ce s-a întâlnit cu Jennifer Lopez
Divertisment
Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au întâlnit pentru prima dată după divorț. Momentul tensionat a fost surprins de fotografi
Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au întâlnit pentru prima dată după divorț. Momentul tensionat a fost surprins imediat de fotografi. Reuniunea lor ține primele pagini ale presei internaționale. Cei doi foști soți nu reușesc...
5
Jennifer Lopez a mers la mall cu copiii ei după divorțul de Ben Affleck
Divertisment
Cum a sărbătorit Jennifer Lopez divorțul de Ben Affleck. Fanii au fost surprinși să o vadă pe divă în astfel de ipostaze
Fotografii au surprins cum a sărbătorit Jennifer Lopez divorțul de Ben Affleck. Vedeta latino a fost însoțită de copiii săi și un grup de prieteni. Cântăreața pare că a trecut peste dezamăgirile în dragoste...
PARTENERI
×