Reclamă

Cu ce se curăță petele de ruj de pe haine. Cele mai simple trucuri

Rujul ar trebui să rămână pe buze și nu pe haine. Cu toate acestea, uneori apar accidente și poți să-ți strici bluza sau rochia favortiă. În aceste momente este bine să cunoști cu ce se curăță petele de ruj de pe haine. Descoperă și tu cele mai simple trucuri pe care le poți aplica la tine acasă.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 4 iunie 2024, 8:35

Rujul este cel mai adesea ultima tușă a unui machiaj. Deși arată incredibil în completarea unui machiaj, rujul poate crea probleme atunci când ajunge pe haine. Din fericire, există câteva metode simple prin care poți să-l îndepărtezi de pe țesătura pieselor tale vestimentare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cu ce se curăță petele de ruj de pe haine

Rujurile reprezintă în esență batoane de ulei sau ceară. În timp ce aceste ingrediente fac rujul să fie alunecos și să arate impecabil, înseamnă, de asemenea, că hainele tale se pot păta imediat.

Ceara și pigmentul se lipesc de țesătura hainelor și nu vei putea să îndepărtezi petele cu ușurință. Înainte de a începe să îndepărtezi pata, există câteva lucruri pe care e recomandat să le faci rapid.

Când observi pata de ruj este recomandat să acționezi repede. Petele vechi sunt mult mai greu de tratat decât cele noi.

Utilizează marginea unui card pentru a îndepărta bucățile solide de ruj fără a întinde produsul pe țesătură. Făcând acest lucru înainte de a continua mai departe, îndepărtarea petelor va fi mult mai ușoară.

Reclamă

Ulterior, specialiștii recomandă să verifici eticheta de îngrijire a țesăturilor.

Consultă instrucțiunile de pe etichetă înainte să aplici alte trucuri de curățare.

Mai jos găsești câteva soluții rapide de îndepărtare a petelor de ruj de pe haine.

Reclamă

Folosește o cremă de ras

Pre-tratarea petelor este o modalitate minunată de a le îndepărta, mai ales atunci când sunt încăpățânate. Crema de ras este un produs excelent pentru îndepărtarea petelor, spun cei de la Glamour.

Tot ce trebuie să faci este să întinzi foarte bine țesătura pentru a vedea pata. Aplică o cantitate generoasă de cremă de ras peste pată. Lasă pata la înmuiat, iar mai apoi pune obiectul de îmbrăcăminte la spălat.

Verifică bine haina înainte de a o pune în uscător. Dacă observi că pata rezistă, repetă procesul până aceasta dispare.

Folosește puțin alcool

Alcoolul izopropilic face minuni asupra petelor, spun specialiștii de la Glamour. Este recomandat să nu folosești alcool pentru articolele delicate.

Tot ce trebuie să faci este să auzi o cotonetă sau un prosop de hârtie cu puțin alcool. Tamponează ușor pata de ruj până când aceasta începe să dispară.

După ce pata a dispărut, specialiștii spun să clătești totul cu apă rece, iar mai apoi să speli haina în mod obișnuit.

Apelează la dezinfectantul de mâini

Specialiștii spun că poți încerca să îndepărtezi petele de ruj cu ajutorul fixativului și a dezinfectantului de mâini. Pulverizează puțin fixativ sau aplică dezinfectant pe pată.

Șterge cu o cârpă umedă sau cu un prosop de hârtie până când pata dispare. La final trebuie să clătești cu apă rece și să pui haina la spălat.

Săpunul de vase poate să-ți fie aliat

Detergenții de rufe, săpunul de vase și șamponul conțin relativ toate aceleași ingrediente, eliminând grăsimea și uleiul.

Mai bine, toate aceste produse sunt suficient de blânde pentru a putea fi folosite pentru articolele sensibile.

Detergentul de rufe poate să acționeze foarte bine în ceea ce privește îndepărtarea petelor.

Pune puțin detergent de vase pe pată, lasă soluția să se înmoaie, apoi curăță ușor cu un prosop de hârtie umed. Atunci când pata nu mai este vizibilă poți să speli haina în mod normal, sugerează InStyle.

Folosește lămâia și bicarbonatul de sodiu pentru a îndepărta petele de ruj

Dacă ai o pată de ruj pe un articol vestimentar, atunci încearcă acest remediu din suc de lămâie și bicarbonat de sodiu pentru a îndepărta pata cu ușurință.

Folosește în părți egale sucul de lămâie și bicarbonatul de sodiu pentru a face o pasă. Cu o cârpă umezită pune ușor pasta. Lasă apa să stea pe pată cel puțin 30 de minute.

Îndepărtează pasta ușor, iar mai apoi clătește bine. Află mai multe și despre ce suprafețe nu ar trebui să cureți cu bicarbonatul de sodiu. Anumite suprafețe pot fi mult prea sensibile pentru această substanță.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Cele 12 semne zodiacale, dispuse în cercuri concentrice, cu un soare stilizat în interior, pe un fundal în nuanțe de mov și albastru.
Horoscop lunar
Horoscopul lunii iulie 2024. Zodiile renunță la măști și își arată adevărata personalitate
Este perioada ideală pentru vindecare și pentru a face pace cu trecutul mai puțin pozitiv. Citește horoscopul lunii iulie 2024 și află detalii despre toate zodiile în parte. Atunci când începe sezonul Leului toți...
2
O fetiță frumoasă cu o baghetă în mână
Horoscop
Cea mai norocoasă zi a lunii iulie 2024 pentru fiecare semn zodiacal. Află când sunt astrele de partea ta
Cele mai norocoase zile din iulie 2024 sunt influențate de multe tranzite astrologice semnificative care au loc pe parcursul lunii. Află care e cea mai norocoasă zi a lunii iulie 2024 pentru fiecare semn...
3
O femeie machiată natural
Frumusețe
Cu ce poți înlocui fondul de ten vara. Soluții pentru un look impecabil
În ultimul timp, femeile optează pentru un look cât mai natural. De la vizionarea tutorialelor de machiaj până la mărturisirile specialiștilor din industria frumuseții, din ce în ce mai multe recomandări se referă la...
4
Cuplu care ține o hartă în mână
Horoscop
Zodii care au toate șansele să lase tot și să călătorească în lume. Nativii care apreciază experiențele noi
Cutreierea globului este un vis pentru călătorii cu sete de nou și aventură. În astrologie există puține zodii care au o poftă mare de călătorie. Explorarea colțurilor lumii și experimentarea atracției magnetice a culturilor...
5
Prăjitura răsturnată cu piersici pe un platou de sticlă cu picior
Rețete
Prăjitura răsturnată cu piersici, pentru răsfățul unei zile de vară
Prăjitura răsturnată cu piersici este un desert clasic, cu o prezentare spectaculoasă și un gust delicios. Baza caramelizată cu piersici adaugă o notă de dulceață și savoare, în timp ce aluatul este pufos și...
PARTENERI
×