Reclamă

De ce nu este indicat să speli rufele la 40 de grade. Află care sunt explicațiile

Află de ce nu este indicat să speli rufele la 40 de grade și care este temperatura optimă de spălare, din acest material. Cu siguranță, există opinii diferite cu privire la temperatura pe care trebuie să o folosească mașina ta de spălat într-un ciclu normal.

Publicat: 16 ianuarie 2023, 5:04

Pentru că prețurile la energie sunt într-o creștere constantă, anumite persoane preferă să limiteze consumul folosind programe mai scurte de spălare sau temperaturi mai mici. Află care sunt dezavantajele și care este cea mai bună variantă pentru a spăla rufele.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De ce nu este indicat să speli rufele la 40 de grade

În cazul în care și tu obișnuiești să programezi ciclurile mașinii de spălat la temperatura de 40 de grade, ar fi indicat să renunți la acest obicei. Pentru multe dintre persoane, spălarea hainelor este o activitate de zi cu zi. De asemenea, este extrem de simplă și diferă în funcție de nivelul de energie economisit.

Mașinile de spălat moderne au o serie de setări specifice care îți pot ușura viața. De aceea, programele și ciclurile de spălare sunt diferite. În funcție de nevoia materialelor hainelor pe care vrei să le cureți mașina, alegi și temperatura apei. Mai precis, de la bumbac, până la sintetice, lână sau spălări rapide, temperatura apei folosite diferă de la caz la caz. În ceea ce privește temperatura apei, mașinile de spălat au variabile de la 20 la 90 de grade. Cu toate acestea, nu toată lumea pare să cunoască cea mai bună opțiune de spălare.

Temperatura călduță a apei și consumul de energie explică de ce nu este indicat să speli rufele la 40 de grade. Există atât opinii pro cât și contra ciclurilor de spălare la 40 de grade. În funcție de materialele pe care le bagi în mașina de spălat, nevoile țesăturilor sunt diferite, scrie In The Wash.

Chiar dacă pare nesemnificativ din punctul de vedere al energiei consumate, spălarea hainelor de la 30 la 40 de grade are un impact mare asupra cheltuielilor lunare. Mai precis, mașina de spălat are nevoie de două ori mai multă energie pentru a încălzi apa de la 30 la 40 de grade, scrie site-ul Ariel.

Reclamă

Spălarea la temperaturi scăzute

S-a creat un mit nefondat cum că hainele spălate la temperaturi scăzute nu se curăță cum trebuie. Tehnologia actuală a acestor electrocasnice au capacitatea de a folosi cicluri de spălare la temperaturi scăzute cu rezultate foarte bune.

Cel mai fierbinte progra este cel la 90 de grade. Acesta este recomandat pentru a obține un alb strălucitor sau pentru a distruge bacteriile din țesătură. Cu toate acestea, apa caldă poate deteriora hainele. De asemenea, această tempereatură poate să provoace decolorarea rufelor în cazul anumitor țesături.

Reclamă

Spălarea la o temperatură de 20 de grade, spre exemplu, contribuie la salvarea energiei. Acest program de spălare este recomandat pentru hainele mai puțin murdare, fără pete prea serioase sau în cazul țesăturilor delicate. Cu toate acestea, specialiștii susțin că dacă speli des hainele la 20 de grade sunt șanse mari de apariție a mucegaiului.

În același timp, ciclurile de spălare la 30 de grade este potrivită pentru lână, țesături vopsite sau articole vestimentare colorate. Această temperatură spală cu grijă hainele. De asemenea, dacă vrei, poți folosi un detergent mai bun pentru a te asigura că obții rezultatul așteptat.

Află cum să cureți eficient mașina de spălat rufe.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
icon
Ioana State fotografiată în timp ce stă pe canapea la interviul echipei CaTine.ro
CaTine
Ioana State, sinceră și relaxată: „Nu depinde starea mea de fericire de numărul de kilograme pe care îl am”
Alegem de fiecare dată femei puternice, inteligente și sincere care să-și împărtășească poveștile de viață cu cititoarele noastre. De data aceasta am stat la povești cu Ioana State. Ioana ne-a povestit mai multe despre...
2
Dulceață din nectarine, fără zahăr
Timp liber
Ce îndulcitor poți folosi când faci dulceață. Cu ce poți înlocui zahărul
Există un ingredient cheie care face ca gemul cumpărat din magazin să nu fie benefic sănătății organismului tău: zahărul rafinat. De aceea, specialiștii au venit cu o soluție. Află ce îndulcitor poți folosi când...
3
Cuplu care zâmbește în fața camerei pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
Horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024. Vezi ce spun astrele despre zodii
Nativii vor avea parte de schimbări și acestea se vor vedea cu ochiul liber. Citește horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024 și vezi despre ce este vorba. Cei mai curajoși vor...
4
Borcan cu castraveți murați la soare
Rețete
Castraveți murați la soare. Rețetă simplă și rapidă
Acești castraveți murați la soare sunt un tip de murături fermentate natural, care se pregătesc în special în timpul verii. Castraveții sunt puși în saramură și lăsați la soare pentru a fermenta, ceea ce...
5
Mai multe cifre care se află pe fundalul unui apus de soare peste mare
Horoscop
Vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Ce spun specialiștii
Numerologii spun că cifrele îți pot da multe indicii despre modul în care poate arăta viața ta. Descoperă vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Află ce spun specialiștii despre...
PARTENERI
×