Reclamă

Sfaturi utile pentru folosirea uscătorului de rufe. Cum te poți bucura de haine moi și catifelate

Îți oferim câteva sfaturi utile pentru folosirea uscătorului de rufe. Astfel, te vei bucura de cele mai bune rezultate. Deși nu există niște reguli stabilite universal, uscătorul de rufe poate fi inamicul tău dacă nu respecți câțiva pași esențiali.

Publicat: 25 februarie 2023, 6:46

Suntem de acord cu toții că spălatul rufelor poate fi o activitate terapeutică în unele cazuri. Pentru mulți dintre noi, partea cea mai complicată este uscarea rufelor după un ciclu de spălare. De aceea, uscătoarele de rufe sunt unele dintre cele mai căutate electrocasnice în zilele noastre.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sfaturi utile pentru folosirea uscătorului de rufe

Un uscător de rufe reușește să funcționeze pentru majoritatea tipurilor de texturi, materiale sau culori. Cu toate acestea, anumite articole vestimentare au nevoie de îngrijire deosebită, mai ales când vine vorba de uscătorul de rufe. Experții din domeniu sunt de acord că în anumite situații, poți renunța la folosirea uscătorului de rufe. Spre exemplu, vara, pentru a economisi energie, hainele se pot usca afară, sub soare.

Este indicat să-ți îngrijești uscătorul și să te asiguri că îl folosești corect. Așadar, iată câteva sfaturi utile pentru folosirea uscătorului de rufe:

Curățarea orificiului de aerisire

Primul sfat de care trebuie să ții cont când vine vorba de aparatele electrocasnice este să te asiguri că îți faci timp să le cureți. Este destul de ușor să uiți că uscătorul tău de rufe are nevoi speciale. Încearcă pe cât posibil să verifici orificiile de aerisire și să le cureți din când în când.

Reclamă

Scamele se prind în filtrele din uscător și se pot acumula în cantități mari. Astfel, se pot produce blocaje, îngreunând procesul de uscare al rufelor. Curăță ventilația de cel puțin două ori pe an. Această operațiune presupune scoaterea din priză a aparatului și folosește produse de curățare specifice, scrie TomsGuide.com.

Evită hainele electrizate

Nu este nimic mai enervant decât un pulover care iese electrizat din uscătorul de rufe. De asemenea, acesta cu siguranță nu va fi nici pe placul părului tău. Din fericire, există variante prin intermediul cărora poți evita acest fenomen neplăcut.

Reclamă

Hainele se electrizează, mai ales din cauza meterialelor sintetice. Este recomandat ca aceste haine să fie uscate natural, pe o sârmă sau lângă un calorifer, pentru a reduce complet senzația neplăcută. De asemenea, poți adăuga în mașina de spălat o jumătate de pahar de oțet alb în ciclul final de clătire. Oțetul acționează ca un balsam de rufe la spălare, descurajând electricitatea statică a hainelor.

Evită să încarci uscătorul cu rufe până la refuz

Dacă depășești cantitatea recomandată de haine din uscătorul de rufe este foarte posibil ca acesta să nu-și facă treaba. Rufele nu se vor roti corespunzător, iar aparatul nu va funcționa eficient. Un uscător de rufe supraîncărcat va irosi timp și energie. În plus, acest lucru poate să deruteze senzprii de umiditate din uscător, provocând posibile daune.

Fii cu ochii pe uscătorul de rufe

Din lista de sfaturi utile pentru folosirea uscătorului de rufe face parte și supravegherea lui, atât cât îți permite timpul. Este recomandat ca la fiecare 20-30 de minute să verifici dacă anumite rufe sunt deja uscate și pot fi scoase din cuvă. Astfel vei detensiona încărcătura și vei lăsa mai mult spațiu celor care încă nu s-au uscat, scrie Bhg.com.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×