Reclamă

Sfaturi utile pentru folosirea uscătorului de rufe. Cum te poți bucura de haine moi și catifelate

Îți oferim câteva sfaturi utile pentru folosirea uscătorului de rufe. Astfel, te vei bucura de cele mai bune rezultate. Deși nu există niște reguli stabilite universal, uscătorul de rufe poate fi inamicul tău dacă nu respecți câțiva pași esențiali.

Publicat: 25 februarie 2023, 6:46

Suntem de acord cu toții că spălatul rufelor poate fi o activitate terapeutică în unele cazuri. Pentru mulți dintre noi, partea cea mai complicată este uscarea rufelor după un ciclu de spălare. De aceea, uscătoarele de rufe sunt unele dintre cele mai căutate electrocasnice în zilele noastre.

Sfaturi utile pentru folosirea uscătorului de rufe

Un uscător de rufe reușește să funcționeze pentru majoritatea tipurilor de texturi, materiale sau culori. Cu toate acestea, anumite articole vestimentare au nevoie de îngrijire deosebită, mai ales când vine vorba de uscătorul de rufe. Experții din domeniu sunt de acord că în anumite situații, poți renunța la folosirea uscătorului de rufe. Spre exemplu, vara, pentru a economisi energie, hainele se pot usca afară, sub soare.

Este indicat să-ți îngrijești uscătorul și să te asiguri că îl folosești corect. Așadar, iată câteva sfaturi utile pentru folosirea uscătorului de rufe:

Curățarea orificiului de aerisire

Primul sfat de care trebuie să ții cont când vine vorba de aparatele electrocasnice este să te asiguri că îți faci timp să le cureți. Este destul de ușor să uiți că uscătorul tău de rufe are nevoi speciale. Încearcă pe cât posibil să verifici orificiile de aerisire și să le cureți din când în când.

Reclamă

Scamele se prind în filtrele din uscător și se pot acumula în cantități mari. Astfel, se pot produce blocaje, îngreunând procesul de uscare al rufelor. Curăță ventilația de cel puțin două ori pe an. Această operațiune presupune scoaterea din priză a aparatului și folosește produse de curățare specifice, scrie TomsGuide.com.

Evită hainele electrizate

Nu este nimic mai enervant decât un pulover care iese electrizat din uscătorul de rufe. De asemenea, acesta cu siguranță nu va fi nici pe placul părului tău. Din fericire, există variante prin intermediul cărora poți evita acest fenomen neplăcut.

Reclamă

Hainele se electrizează, mai ales din cauza meterialelor sintetice. Este recomandat ca aceste haine să fie uscate natural, pe o sârmă sau lângă un calorifer, pentru a reduce complet senzația neplăcută. De asemenea, poți adăuga în mașina de spălat o jumătate de pahar de oțet alb în ciclul final de clătire. Oțetul acționează ca un balsam de rufe la spălare, descurajând electricitatea statică a hainelor.

Evită să încarci uscătorul cu rufe până la refuz

Dacă depășești cantitatea recomandată de haine din uscătorul de rufe este foarte posibil ca acesta să nu-și facă treaba. Rufele nu se vor roti corespunzător, iar aparatul nu va funcționa eficient. Un uscător de rufe supraîncărcat va irosi timp și energie. În plus, acest lucru poate să deruteze senzprii de umiditate din uscător, provocând posibile daune.

Fii cu ochii pe uscătorul de rufe

Din lista de sfaturi utile pentru folosirea uscătorului de rufe face parte și supravegherea lui, atât cât îți permite timpul. Este recomandat ca la fiecare 20-30 de minute să verifici dacă anumite rufe sunt deja uscate și pot fi scoase din cuvă. Astfel vei detensiona încărcătura și vei lăsa mai mult spațiu celor care încă nu s-au uscat, scrie Bhg.com.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie îmbrăcată în haine sport care îți arată grăsimea de pe abdomen și are un centimetru după gât
Sănătate
6 sfaturi pentru a elimina grăsimea de pe abdomen, potrivit specialiștilor
Fii pregătită, blugii preferați sunt pe cale să se potriveasca mult mai bine pe corpul tău. Ai mai jos 6 sfaturi pentru a elimina grăsimea de pe abdomen, potrivit specialiștilor. Fiecare femeie este minunat...
2
O fotografie panoramă cu lacul Scropoasa, aflat la doar două ore de București
Timp liber
Ce să vizitezi în weekend lângă București. Locul care pare desprins din povești
Dacă te întrebi ce să vizitezi în weekend lângă București, atunci avem soluția perfectă pentru tine. La doar două ore de capitală se află un loc desprins parcă din povești. Este vorba despre un...
3
O femeie frumoasă care stă lângă un gard cu trandafiri și poartă tunsoarea bob italian
Frumusețe
Bob italian, tunsoarea îndrăgită de femei. Ce recomandări fac specialiștii în beauty
Tunsoarea bob italian a prins tot mai multă popularitate în ultimele luni. A devenit rapid îndrăgită de milioanele de femei din lumea întreagă. Specialiștii în beauty recomandă această tunsoare femeilor care își doresc o...
4
O linguriță cu unt, deasupra unei căni cu cafea
Sănătate
De ce mulți oameni pun unt în cafea dimineța
Untul și-a făcut loc și în ceștile de cafea datorită presupuselor sale beneficii de ardere a grăsimilor. Chiar dacă mulți consumatori de cafea consideră că acest lucru este netradițional, află de ce mulți oameni...
5
Kate Middleton în fața unui pupitru în timp ce ține un discurs la Londra
Divertisment
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul Prințesei de Wales s-a schimbat în ultimii ani
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul vestimentar al prințesei de Wales s-a schimbat complet în ultimii ani. Prințesa de Wales a dat dovadă de eleganță și rafinament în cadrul...
PARTENERI
×