Reclamă

Sfaturi utile pentru folosirea uscătorului de rufe. Cum te poți bucura de haine moi și catifelate

Îți oferim câteva sfaturi utile pentru folosirea uscătorului de rufe. Astfel, te vei bucura de cele mai bune rezultate. Deși nu există niște reguli stabilite universal, uscătorul de rufe poate fi inamicul tău dacă nu respecți câțiva pași esențiali.

Publicat: 25 februarie 2023, 6:46

Suntem de acord cu toții că spălatul rufelor poate fi o activitate terapeutică în unele cazuri. Pentru mulți dintre noi, partea cea mai complicată este uscarea rufelor după un ciclu de spălare. De aceea, uscătoarele de rufe sunt unele dintre cele mai căutate electrocasnice în zilele noastre.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sfaturi utile pentru folosirea uscătorului de rufe

Un uscător de rufe reușește să funcționeze pentru majoritatea tipurilor de texturi, materiale sau culori. Cu toate acestea, anumite articole vestimentare au nevoie de îngrijire deosebită, mai ales când vine vorba de uscătorul de rufe. Experții din domeniu sunt de acord că în anumite situații, poți renunța la folosirea uscătorului de rufe. Spre exemplu, vara, pentru a economisi energie, hainele se pot usca afară, sub soare.

Este indicat să-ți îngrijești uscătorul și să te asiguri că îl folosești corect. Așadar, iată câteva sfaturi utile pentru folosirea uscătorului de rufe:

Curățarea orificiului de aerisire

Primul sfat de care trebuie să ții cont când vine vorba de aparatele electrocasnice este să te asiguri că îți faci timp să le cureți. Este destul de ușor să uiți că uscătorul tău de rufe are nevoi speciale. Încearcă pe cât posibil să verifici orificiile de aerisire și să le cureți din când în când.

Reclamă

Scamele se prind în filtrele din uscător și se pot acumula în cantități mari. Astfel, se pot produce blocaje, îngreunând procesul de uscare al rufelor. Curăță ventilația de cel puțin două ori pe an. Această operațiune presupune scoaterea din priză a aparatului și folosește produse de curățare specifice, scrie TomsGuide.com.

Evită hainele electrizate

Nu este nimic mai enervant decât un pulover care iese electrizat din uscătorul de rufe. De asemenea, acesta cu siguranță nu va fi nici pe placul părului tău. Din fericire, există variante prin intermediul cărora poți evita acest fenomen neplăcut.

Reclamă

Hainele se electrizează, mai ales din cauza meterialelor sintetice. Este recomandat ca aceste haine să fie uscate natural, pe o sârmă sau lângă un calorifer, pentru a reduce complet senzația neplăcută. De asemenea, poți adăuga în mașina de spălat o jumătate de pahar de oțet alb în ciclul final de clătire. Oțetul acționează ca un balsam de rufe la spălare, descurajând electricitatea statică a hainelor.

Evită să încarci uscătorul cu rufe până la refuz

Dacă depășești cantitatea recomandată de haine din uscătorul de rufe este foarte posibil ca acesta să nu-și facă treaba. Rufele nu se vor roti corespunzător, iar aparatul nu va funcționa eficient. Un uscător de rufe supraîncărcat va irosi timp și energie. În plus, acest lucru poate să deruteze senzprii de umiditate din uscător, provocând posibile daune.

Fii cu ochii pe uscătorul de rufe

Din lista de sfaturi utile pentru folosirea uscătorului de rufe face parte și supravegherea lui, atât cât îți permite timpul. Este recomandat ca la fiecare 20-30 de minute să verifici dacă anumite rufe sunt deja uscate și pot fi scoase din cuvă. Astfel vei detensiona încărcătura și vei lăsa mai mult spațiu celor care încă nu s-au uscat, scrie Bhg.com.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
icon
Ioana State fotografiată în timp ce stă pe canapea la interviul echipei CaTine.ro
CaTine
Ioana State, sinceră și relaxată: „Nu depinde starea mea de fericire de numărul de kilograme pe care îl am”
Alegem de fiecare dată femei puternice, inteligente și sincere care să-și împărtășească poveștile de viață cu cititoarele noastre. De data aceasta am stat la povești cu Ioana State. Ioana ne-a povestit mai multe despre...
2
Dulceață din nectarine, fără zahăr
Timp liber
Ce îndulcitor poți folosi când faci dulceață. Cu ce poți înlocui zahărul
Există un ingredient cheie care face ca gemul cumpărat din magazin să nu fie benefic sănătății organismului tău: zahărul rafinat. De aceea, specialiștii au venit cu o soluție. Află ce îndulcitor poți folosi când...
3
Cuplu care zâmbește în fața camerei pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
Horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024. Vezi ce spun astrele despre zodii
Nativii vor avea parte de schimbări și acestea se vor vedea cu ochiul liber. Citește horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024 și vezi despre ce este vorba. Cei mai curajoși vor...
4
Borcan cu castraveți murați la soare
Rețete
Castraveți murați la soare. Rețetă simplă și rapidă
Acești castraveți murați la soare sunt un tip de murături fermentate natural, care se pregătesc în special în timpul verii. Castraveții sunt puși în saramură și lăsați la soare pentru a fermenta, ceea ce...
5
Mai multe cifre care se află pe fundalul unui apus de soare peste mare
Horoscop
Vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Ce spun specialiștii
Numerologii spun că cifrele îți pot da multe indicii despre modul în care poate arăta viața ta. Descoperă vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Află ce spun specialiștii despre...
PARTENERI
×