Reclamă

Postul intermitent ca dietă de slăbit. Cum se produce pierderea în greutate și de ce trebuie să ții cont

Postul intermitent a câștigat tot mai multă popularitate în ultimii ani. Beneficiile acestuia se văd atât la interior, cât și la exterior. Postul intermitent ca dietă de slăbit reprezintă un model alimentar ce este caracterizat prin mai multe perioade alternative de abstinență de la hrană. Durată postului intermitent variază, însă de cele mai multe ori se recomandă un ciclu de 12 ore care se întinde pe mai multe zile consecutive.

Publicat: 22 februarie 2023, 6:39

Postul intermitent a devenit pentru cei mai mulți un adevărat stil de viață. Alternarea perioadelor în care mănânci cu cele în care te abții în mod voit de la mâncare este acum o alegere pentru cele mai multe persoane care își doresc să piardă rapid în greutate. Acest stil alimentar este atât de apreciat printre adepții săi deoarece nu impune restricții alimentare. În plus, studiile au dovedit faptul că postul intermitent poate avea nenumărate beneficii asupra sănătății.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Postul intermitent, un regim tot mai folosit pentru slăbit

Postul intermitent ca metodă de slăbit este tot mai răspândit. Persoanele care își doresc să piardă rapid în greutate apelează la ajutorul acestei metode de fasting. Specialiștii spun că există mai multe metode de folosire ale postului intermitent.

Înainte de a apela la una dintre ele este recomandat să te consulți cu medicul tău nutriționist. În funcție de nevoile organismului tău și de istoria acestuia specialistul poate să întocmească o dietă potrivită pentru tine.

Cea mai răspândită metodă este cea de 16/8. Această metodă implică post în fiecare zi timp de 16 ore și permite persoanelor să consume alimente doar timp de 8 ore. În această fereastră e opt ore este indicat să ai între două și trei mese.

Cea de-a doua metodă este cunoscută generic drept metoda 5:2. Astfel, dacă alegi această metodă poți să mănânci în mod obișnuit pentru 5 zile, dar să restricționezi aportul de calorii la 50-600 în următoarele 2 zile. Află mai multe despre metodele postului intermitent și cum poți să le folosești în avantajul tău.

Reclamă

Cum te ajută postul intermitent să slăbești

Cele mai multe studii au demonstrat faptul că poți pierde în greutate dacă apelezi la oricare dintre metodele de post intermitent. Atunci când ții post, organismul tău este nevoit să ardă grăsimea acumulată de corp de-a lungul timpului pentru a o transforma în sursă de energie.

Metodele de fasting ajută corpul să ardă grăsimi, dar să nu piardă din masa musculară. Cât de mult poți să slăbești folosind postul intermitent variază în funcție de organismul fiecărei persoane.

Reclamă

Numărul de kilograme pe care vrei să le pierzi ar trebui stabilite după un consult cu medicul nutriționist.

Poți mânca orice când ții post intermitent?

În perioada de post alimentar se recomandă consumul de apă. Ai voie să bei cafea sau băuturi care au zero calorii. Se recomandă consumul a cel puțin doi litri de apă pe zi. Atunci când alegi această metodă de slăbire este important să respecți un orar bine stabilit de fasting.

Hidratarea este un pas vital când vine vorba de intermittent fasting. În intervalul de timp în care nu mănânci se recomandă consumul de apă și ceaiuri neîndulcite. Aportul adecvat de lichide va împiedica procesul de deshidratare.

Cantitatea de alimente pe care o consumi trebuie să fie una cât mai normală. Se recomandă să mesteci încet și să te concentrezi asupra mesei pe care o iei.

Cei mai mulți nutriționiști recomandă ca în ferestrele în care poți mânca să optezi pentru legume, fructe ouă, carne slabă, pește, nuci și alte alimente bogate în proteine și grăsimi sănătoase.

Nu se recomandă consumul de mâncare fast-food în ferestrele în care ai voie să consumi alimente. Totodată, cele mai multe studii arată că persoanele care au redus cantitatea de zahăr și de prăjeli au avut rezultate mult mai bune după ce au apelat la postul intermitent.

Ce vedete au ținut post intermitent pentru slăbit

Postul intermitent ca dietă de slăbit este extrem de popular și printre vedetele de la Hollywood. O mulțime de celebrități au apelat la această metodă pentru a pierde câteva kilograme în plus.

Divele nu s-au ferit să recunoască acest aspect. De altfel, cele mai multe dintre acestea promovează printre admiratorii săi beneficiile postului intermitent.

Beyonce

Beyonce nu a confirmat niciodată faptul că a apelat la postul intermitent, dar mai multe surse provenite din cercul spu de apropiați au declarat pentru publicațiile internaționale faptul că diva a încercat de-a lungul timpului această metodă pentru a pierde câteva kilograme în plus.

Jennifer Lopez

Cine nu-și dorește o siluetă ca cea pe care o are Jennifer Lopez? La fel ca multe alte vedete de la Hollywood, vedeta latino a apelat la postul intermitent pentru o bună perioadă de timp. Sursele din cercul său de apropiații spun că JLo consumă alimente doar într-o fereastră de opt ore. Astfel, se zvonește faptul că diva este adepta metodei 16/8.

Nicole Kidman

Nicole Kidman nu a vorbit în mod direct despre faptul că a apelat la metoda de post intermitent. Însă diva nu s-a fiert nici să răspundă la întrebări legate de acest aspect atunci când i-au fost spune. Cele mai multe surse susțin faptul că Nicole apelează la metoda 16/8, la fel ca Jennifer Lopez.

Ce beneficii are intermittent fasting, în afară de slabit

Studiile au demonstrat că postul intermitent nu are beneficii doar asupra siluetei. S-a dovedit faptul că postul intermitent ajută la reducerea riscului de apariție a bolilor cardiovasculare. Acesta ajută la scăderea colesterolului și trigliceridelor.

Alte studii arată că postul intermitent poate scădea riscul de apariție a diabetului și a cancerului.

S-a dovedit faptul că postul intermitent ajută la combaterea dezechilibrelor metabolice și diminuează procesele inflamatorii, ajutând la regenerarea celulelor.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×