Probabil și tu ai auzit că nu este bine să consumi foarte multe ouă. Acest avertizment este legat de teama oamenilor de a nu crește nivelul colesterolului. Se spune că ouăle cresc rapid nivelul colesterolului. Însă cele mai recente studii vin să demonteze miturile legate de consumul de ouă.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci ouă în fiecare zi
Când vine vorba de consumul de ouă, există o mulțime de teorii care spun că acestea ar fi periculoase pentru sănătate. În anul 1968 Asociația Americană pentru Sănătatea Inimii a recomandat limitarea consumului de ouă la cel mult trei ouă pe săptămână.
Specialiștii se temeau că ouăle pot crește rapid colesterolul și astfel să contribuie la apariția bolilor de inimă. Potrivit unei recenzii din 2015, ouăle nu ar avea o legătură directă cu apariția bolilor de inimă. Cele mai recente studii au renunțat la restricția impusă în 1968. Hai să aflăm împreună dacă este sănătos să consumi ouă în fiecare zi.
Beneficiile consumului de ouă
Specialiștii spun că ouăle sunt o sursă minunată de proteine. Potrivit USDA, United States Department of Agriculture, un ou curd mare are următoarele valori:
- 6.30 g proteine
- 147 miligrame de colină
- 0.35 miligrame de vitamina E
- 2,05 micrograme de vitamina D
- 0,02 miligrame de acid folic
Acești nutrienți joacă propriul rol în sănătatea organismului. Proteinele ajută la formarea și recuperarea celulelor din organism. Colina este un nutrient esențial care ajută memoria, dar și la controlul muscular. Vitamina E protejează celulele de deteriorare, în timp ce vitamina D ajută la îmbunătățirea sănătății sistemului osos. Acidul folic este și el la fel de important fiind responsabil pentru producerea de celule roșii din sânge.