Reclamă

Alimente cu un conținut bogat de acid hialuronic. Contribuie la menținerea sănătății pielii

Îți prezentăm câteva alimente cu un conținut bogat de acid hialuronic și care contribuie la sănătatea pielii tale. Acidul hialuronic este un compus ce se găsește în interiorul organismului și contribuie, de asemenea, la sănătatea articulațiilor și a ochilor.

Publicat: 3 februarie 2023, 6:50

Acidul hialuronic are proprietatea de a reduce ridurile și poate să îmbunătățească elasticitatea pielii. La fel de important este pentru hidratare și pentru a oferi pielii tale o textură ușoară și sănătoasă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alimente cu un conținut bogat de acid hialuronic

Acidul hialuronic are proprietatea de a reface țesuturile și de a le vindeca în urma unor răni. În plus, poate trata ochii uscați și osteoartrita. Organismul poate produce acid hialuronic, însă poți suplimenta aportul zilnic prin intermediul suplimentelor sau datorită anumitor alimente.

Există o serie de alimente care au un conținut semnificativ de acid hialuronic în compoziție și te poate ajuta să restabilești echilibrul în organism. De asemenea, la fel de importantă este și producția de colagen din corp, iar anumite alimente stimulează producția naturală a compusului.

Alimentele pe bază de soia

Tofu, spre exemplu, este un aliment excelent pe bază de soia care te poate ajuta să-ți completezi nevoia de acid hialuronic. Studiile spun că estrogenul crește nivelul de acid hialuronic din organism pentru a susține sănătatea pielii și pentru a preveni probleme precum uscăciunea și ridurile. Iar tofu este un aliment foarte bogat în fitoestrogeni.

Reclamă

În plus, stimulează producția de acid hialuronic din organism și contribuie la reglarea colagenului din corp. Mai mult decât atât, studiile au dovedit că soia poate lupta inclusiv împotriva stresului oxidativ. Așadar, se vor reduce și semnele de îmbătrânire.

Cartofii dulci

Nu este un secret pentru nimeni faptul că aceștia sunt extrem de hrănitori. În plus, fac parte din categoria cu alimente cu un conținut bogat de acid hialuronic. Cartofii dulci conțin, de asemenea, o gamă largă de antioxidanți care ajută la prevenirea deteriorării oxidative a celulelor și a bolilor cronice, scrie Healthline.com.

Reclamă

De asemenea, cartofii dulci sunt plini de betacaroten. Acesta este un compus care s-a dovedit că ameliorează inflamațiile, neutralizează radicalii liberi dăunători. În plus, protejează împotriva deteriorării pielii și a arsurilor solare.

Migdalele

Migdalele sunt fructe cu coajă lemnoasă, faimoase pentru gustul lor inconfundabil. Sunt extrem de nutritive, conțin multă proteină, fibre și grăsimi sănătoase pentru inimă.

Migdalele au și foarte mult magneziu, deci, susțin sănătatea pielii prin creșterea producției de acid hialuronic din organism.

Kale

Kale este o legumă cu frunze verzi care au un impact puternic nutritiv asupra organismului tău. Fiecare porție de varză kale gătită furnizează o doză consistentă de fibre, vitaminele A și K, calciu, cupru și mangan.

Nu numai că magneziul este necesar pentru producția de energie, funcția musculară și sănătatea oaselor, dar este implicat și în producția de acid hialuronic. Kale susține sănătatea ochilor, a oaselor și a sistemului imunitat. Poate să prevină răcelile sau gripele și ajută creierul să se dezvolte optim.

Citricele

Citricele conțin o substanță extrem de benefică în stimularea producției de acid hialuronic din organism. Conform specialiștilor, consumul unei portocale la micul dejun alături de niște struguri în timpul zilei va conduce în mod absolut la o piele mai suplă și mai strălucitoare în doar trei săptămâni, scrie Dermstore.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×