Reclamă

Cum poți să scazi costurile facturii de la electricitate. Sfaturi utile pe care să le aplici acasă

Experții te învață cum poți să scazi costurile facturii de la electricitate. Perioada în care ne află ne face să fim mult mai atenți cu modul în care ne gestionăm banii. Astfel, devine din în în ce mai important să avem mai multă grijă la cheltuielile lunare de întreținere.

Publicat: 28 ianuarie 2023, 6:40

Pentru a reduce costurile facturii la electricitate trebuie să înveți să consumi mai puțin. În felul acesta vei avea o factură mai mică și vei reduce și impactul asupra mediului înconjurător. Experții spun că poți să faci economie cu ajutorul unor metode simple. Hai să aflăm împreună care sunt acestea și cum poți să-ți scazi costurile lunare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum poți să scazi costurile costurile facturii de la electricitate

Perioada aceasta ne-a învățat cât de important este să facem economie. Acolo unde putem este important să reducem consumul. Acest principiu se aplică atât la consumul de gaze, cât și la cel de curent și lumină.

Nu în ultimul rând, pentru a vedea o schimbare a modului de economisire a banilor, specialiștii te învață cum anume să-ți alcătuiești lista de cumpărături.

Află mai multe despre modul în care poți să reduci costurile coșului de cumpărături. Mai jos te invităm să descoperi ce anume trebuie să faci pentru a avea o sumă mică de plătit la factura de curent.

Ajustează-ți comportamentul de zi cu zi

Reclamă

Pentru a reduce consumul de energie electrică și a crește economiile de energie nu trebuie neapărat să faci schimbări drastice. Poți începe cu micile schimbări care vor face la sfârșit diferența. Începe prin a stinge lumina atunci când nu ai nevoie de ea.

Totodată scoate din priză aparatele electrocasnice care nu au nevoie în permanență de curent. O altă metodă ține de uscarea hainelor. Le poți lăsa să se usuce natural și să folosești mai rar uscătorul de rufe. Ajustarea comportamentului zilnic te va ajuta să faci o schimbare.

Dacă ai o mașină de spălat vase, specialiștii recomandă să eviți folosirea ei pentru o perioadă. În felul acesta vei reduce cosurile la factura de curent. Spală vasele în mod obișnuit, iar la final de lună s-ar putea să vezi o schimbare în ceea ce privește suma pe care o ai de plată.

Reclamă

Înlocuiește becurile tradiționale

Becurile tradiționale cu incandescență consumă multă energie electrică. Becurile cu incandescență cu halogen, luminile fluorescente compacte și becurile diode emițătoare de lumină folosesc cu până la 80 % mai puțină energie electrică, spun specialiștii. Schimbarea becurilor din casă ar putea fi un prim pas pentru a face economie la curent.

Folosește prize inteligente

”Eneria fantomă”, cunoscută sub denumirea de ”energie de așteptare” sau ”energie vampir” este electricitatea utilizată de electrocasnice atunci când sunt oprite și se află în modul de așteptare. Acest timp de energie poate reprezenta o adevărată risipă.

În Statele Unite ale Americii sunt to mai populare ”prizele de alimentare inteligente”Acestea folosesc o tehnologie avansată și elimină problema încărcării fantomă prin oprirea alimentării aparatelor electrocasnice atunci când acestea sunt oprite.

Aceste prize pot fi setate să se oprească la o oră stabilită sau în timpul unei perioade de inactivitate a aparatelor electrocasnice.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×