Reclamă

Cum poți să scazi costurile facturii de la electricitate. Sfaturi utile pe care să le aplici acasă

Experții te învață cum poți să scazi costurile facturii de la electricitate. Perioada în care ne află ne face să fim mult mai atenți cu modul în care ne gestionăm banii. Astfel, devine din în în ce mai important să avem mai multă grijă la cheltuielile lunare de întreținere.

Publicat: 28 ianuarie 2023, 6:40
Cum poți să scazi costurile facturii de la electricitate. Sfaturi utile pe care să le aplici acasă
Experții te învață cum poți să scazi costurile facturii la electricitate. Perioada în care ne află ne face să fim mult mai atenți / Shutterstock

Pentru a reduce costurile facturii la electricitate trebuie să înveți să consumi mai puțin. În felul acesta vei avea o factură mai mică și vei reduce și impactul asupra mediului înconjurător. Experții spun că poți să faci economie cu ajutorul unor metode simple. Hai să aflăm împreună care sunt acestea și cum poți să-ți scazi costurile lunare.

Cum poți să scazi costurile costurile facturii de la electricitate

Perioada aceasta ne-a învățat cât de important este să facem economie. Acolo unde putem este important să reducem consumul. Acest principiu se aplică atât la consumul de gaze, cât și la cel de curent și lumină.

Nu în ultimul rând, pentru a vedea o schimbare a modului de economisire a banilor, specialiștii te învață cum anume să-ți alcătuiești lista de cumpărături.

Află mai multe despre modul în care poți să reduci costurile coșului de cumpărături. Mai jos te invităm să descoperi ce anume trebuie să faci pentru a avea o sumă mică de plătit la factura de curent.

Ajustează-ți comportamentul de zi cu zi

Reclamă

Pentru a reduce consumul de energie electrică și a crește economiile de energie nu trebuie neapărat să faci schimbări drastice. Poți începe cu micile schimbări care vor face la sfârșit diferența. Începe prin a stinge lumina atunci când nu ai nevoie de ea.

Totodată scoate din priză aparatele electrocasnice care nu au nevoie în permanență de curent. O altă metodă ține de uscarea hainelor. Le poți lăsa să se usuce natural și să folosești mai rar uscătorul de rufe. Ajustarea comportamentului zilnic te va ajuta să faci o schimbare.

Dacă ai o mașină de spălat vase, specialiștii recomandă să eviți folosirea ei pentru o perioadă. În felul acesta vei reduce cosurile la factura de curent. Spală vasele în mod obișnuit, iar la final de lună s-ar putea să vezi o schimbare în ceea ce privește suma pe care o ai de plată.

Reclamă

Înlocuiește becurile tradiționale

Becurile tradiționale cu incandescență consumă multă energie electrică. Becurile cu incandescență cu halogen, luminile fluorescente compacte și becurile diode emițătoare de lumină folosesc cu până la 80 % mai puțină energie electrică, spun specialiștii. Schimbarea becurilor din casă ar putea fi un prim pas pentru a face economie la curent.

Folosește prize inteligente

”Eneria fantomă”, cunoscută sub denumirea de ”energie de așteptare” sau ”energie vampir” este electricitatea utilizată de electrocasnice atunci când sunt oprite și se află în modul de așteptare. Acest timp de energie poate reprezenta o adevărată risipă.

În Statele Unite ale Americii sunt to mai populare ”prizele de alimentare inteligente”Acestea folosesc o tehnologie avansată și elimină problema încărcării fantomă prin oprirea alimentării aparatelor electrocasnice atunci când acestea sunt oprite.

Aceste prize pot fi setate să se oprească la o oră stabilită sau în timpul unei perioade de inactivitate a aparatelor electrocasnice.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care are creierul în analiză cu o hologramă
Sănătate
Obiceiuri care stimulează memoria și învățarea. Ce să faci în cazul în care ai început să uiți lucruri
Ai mai jos o listă cu obiceiuri care stimulează memoria și învățarea. În ultimii ani au fost făcute publice destul de multe lucruri pe care oamenii le pot face pentru a-și îmbunătăți și susține...
2
O fotografie panoramă cu lacul Scropoasa, aflat la doar două ore de București
Timp liber
Ce să vizitezi în weekend lângă București. Locul care pare desprins din povești
Dacă te întrebi ce să vizitezi în weekend lângă București, atunci avem soluția perfectă pentru tine. La doar două ore de capitală se află un loc desprins parcă din povești. Este vorba despre un...
3
O femeie îmbrăcată în haine sport care îți arată grăsimea de pe abdomen și are un centimetru după gât
Sănătate
6 sfaturi pentru a elimina grăsimea de pe abdomen, potrivit specialiștilor
Fii pregătită, blugii preferați sunt pe cale să se potriveasca mult mai bine pe corpul tău. Ai mai jos 6 sfaturi pentru a elimina grăsimea de pe abdomen, potrivit specialiștilor. Fiecare femeie este minunat...
4
O femeie frumoasă care stă lângă un gard cu trandafiri și poartă tunsoarea bob italian
Frumusețe
Bob italian, tunsoarea îndrăgită de femei. Ce recomandări fac specialiștii în beauty
Tunsoarea bob italian a prins tot mai multă popularitate în ultimele luni. A devenit rapid îndrăgită de milioanele de femei din lumea întreagă. Specialiștii în beauty recomandă această tunsoare femeilor care își doresc o...
5
Kate Middleton în fața unui pupitru în timp ce ține un discurs la Londra
Divertisment
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul Prințesei de Wales s-a schimbat în ultimii ani
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul vestimentar al prințesei de Wales s-a schimbat complet în ultimii ani. Prințesa de Wales a dat dovadă de eleganță și rafinament în cadrul...
PARTENERI
×