Necurățarea constantă poate duce la straturi întărite de grăsime arsă. Aceasta este și mai greu de îndepărtat și face sarcina mai dificilă, dar vestea bună este că există trucuri care sunt la îndemână, cu bani puțini.
Cum să cureți cuptorul de grăsime fără să folosești substanțe chimice
E tentant să apelezi la soluții chimice puternice care pot dizolva ușor straturile întărite de grăsime. Cu toate acestea, avertismentele legate de vaporii toxici sunt descurajante. Din fericire, există metode naturale și eficiente pentru a-ți curăța cuptorul fără substanțe periculoase.
Curățare cu abur
Dacă ai avut mici incidente în timpul gătirii, poți folosi această metodă simplă recomandată de experți. Ea ajută la prevenirea acumulării de grăsime și murdărie prin utilizarea puterii aburului.
Ai nevoie de un vas adânc pentru copt, apă, oțet, burete non-abraziv, detergent de vase, bicarbonat de sodiu sau pastă de curățare.
Tot ce trebuie să faci este să încălzește cuptorul la aproximativ 110°C. Mai apoi, umple un vas adânc cu apă și oțet și pune-l în cuptor. Lasă cuptorul pornit timp de 1-2 ore pentru ca aburul să înmoaie grăsimea.
Oprește cuptorul și lasă-l să se răcească puțin, dar cât să rămână cald. Scoate vasul și grătarele cuptorului, pe care le poți spăla separat.
Aplică detergent pe un burete non-abraziv și șterge interiorul cuptorului. Pentru petele dificile, folosește bicarbonat de sodiu sau o pastă de curățare.