Crăciunițele sunt plante de casă atractive, cu frunze de culoare verde închis și flori roșii superbe. Sunt de obicei folosite pentru a decora casa de Crpciun sau Anu Nou. Majoritatea persoanelor renunță la aceste flori după sărbătorile de iarnă. Totuși, cu puțină grijă și atenție, este posibil să te bucuri de Crăciunițe pe tot parcursul anului și chiar să le încurajezi să facă flori noi în preajma următorului Crăciun.
Cum se îngrijește corect Crăciunița
Specialiștii recomandă să amplasezi Crăciunițele într-un loc ferit de curent, cu lumină puternică, indirectă și la o temperatură potrivită.
Această plantă trebuie udată cu moderație, de obicei când suprafața compostului începe să se usuce. Frunzele ar trebui stropite în mod regulat pentru a crește umiditatea și a menține floarea plantei colorată. După Crăciun, hrănește planta lunar cu îngrășământ lichid bogat în potasiu, cum ar fi un furaj pentru roșii, recomandă specialiștii.
Dacă îți cumperi o Crăciuniță dintr-un centru de grădinărit sau un supermarket, este important să te asiguri că este în stare bună și că nu i se ofilesc frunzele. Frunzele ofilite sunt un semn că au plantele au fost depozitate în condiții prea reci.
Evită să cumperi Crăciunițe care au fost aranjate lângă o ușă sau chiar în spații deschise în perioada iernii. Ai grijă ca planta ta să fie bine protejată în timpul drumului spre casă. Trebuie să te asiguri că frunzele sale delicate nu sunt expuse la temperaturi de îngheț.
Poți cere reprezentantului magazinului să o acopere într-o pungă de plastic dacă este necesar. Specialiștii nu recomandă să lași Crăciunițele în mașină mai mult decât este absolut necesar, deoarece temperaturile pot scădea rapid și Crăciunița ta poate avea de suferit.
Cât de des se udă Crăciunițele
Crăciunițele ar trebui udate atunci când suprafața compostului este uscată. Poți crește umiditatea prin pulverizarea ușoară cu apă la fiecare câteva zile.