Reclamă

Cum se schimbă viața Prințeselor din Familiile Regale după ce împlinesc 18 ani. Ce îndatoriri au de îndeplinit

Nimeni nu se așteaptă ca fiica împăratului Naruhito sau Lady Louise Windsor să urce pe tron pentru a-și conduce țara. Cu toate acestea, după majorat au îndatoriri regale. Cum se schimbă viața Prințeselor din Familiile Regale după ce împlinesc 18 ani.

Publicat: 24 ianuarie 2022, 7:43

De exemplu, Prințesa Moștenitoare a Țărilor de Jos e următoare pe linia de succesiune la tron. Dacă se întâmplă însă ca tatăl ei să moară, aceasta a spus că e reticentă să preia conducerea. Aceasta își dorește ca mama sa, Regina Maxima, să preia rolul de șef al statului.

Cum se schimbă viața Prințeselor din Familiile Regale după ce împlinesc 18 ani

Sunt frumose, sunt tinere și cel mai important este că au fost școlite în instituții de învățământ de prestigiu. Prințesele lumii sunt însă și firi fragile, care nu sunt momentan pregătite să preia îndatoriri regale, așa cum este cazul lui Lady Louise din Marea Britanie, scrie scmp.com.

Prințesa Ingrid Alexandra a Norvegiei

Prințesa Ingrid Alexandra din Norvegia a împlinit 18 ani. La fel ca alte tinere prințese din întreaga lume, majoratul ei aduce schimbări radicală în rolul de membru al Familiei Regale.

Prințesa Ingrid Alexandra, îmbrăcată în haine tradiționale, la un eveniment al Casei Regale din Norvegia
În anul 2018, Prințesa Ingrid Alexandra i-a întâlnit pe Ducele și Ducesa de Cambridge în timpul unui turneu al acestora în Suedia și Norvegia / Getty Images
Reclamă

În timp ce tatăl ei, Prințul moștenitor Haakon, singurul fiu al Regelui Harald al V-lea și al Reginei Sonja, este următorul pe linia tronului peste sora sa mai mare, Prințesa Märtha Louise, Ingrid este înaintea fratelui ei mai mic în linia succesorală, după ce constituția norvegiană a adoptat Primogenitura în 1991. Cu ocazia celei de-a 18-a aniversări ar fi trebuit să fie organizată o cină la Palat. Aceasta ar fi fost prima dată când Ingrid Alexandra ar fi purtat o tiară. Cu toate acestea, evenimentul nu va fi atât de grandios, din cauza pandemiei.

De asemenea, trebuie să fie organizată și o cină festivă la noua bibliotecă din Oslo, dar și întâlniri cu Parlamentul și lucrători din sistemul judiciar. Doar armata va efectua un salt cu 21 de focuri de armă pentru a o sărbători pe Prințesa Ingrid Alexandra. Alte evenimente au fost amânate, deși nu este exclus ca ele să fie organizate mai târziu, în cursul anului.

Prințesa Aiko din Japonia

Reclamă

Prințesa Aiko a împlinit 20 de ani în decembrie, perioadă în care prințesele japoneze încep îndatoririle regale. Ea a sărbătorit pe 1 ianuarie la Palatul Imperial din Tokyo. A purtat o tiară și a fost înconjurată de familia ei, inclusiv de părinții Împăratul Naruhito și Împărăteasa Masako.

Prințesa Aiko a Japoniei, cu tiara pe cap, în ziua încoronării
Prințesa Aiko a împlinit 20 de ani în decembrie, perioadă în care prințesele japoneze încep îndatoririle regale / Getty Images

Fratele mai mic al împăratului, Prințul moștenitor Fumihito Akishino, este următorul în ordinea tronului. Fiul Prințului, Prințul Hisahito, îl urmează, deoarece numai moștenitorii bărbați pot urca pe tron în Japonia. Totuși, Prințesa Aiko trebuie să îndeplinească angajamente oficiale. Ea va face călătorii în străinătate, la fel ca verișoarele sale, Prințesa Kako și Prințesa Mako. Cele două au renunțat recent însă la statutul regal și s-au mutat la New York.

Lady Louise Windsor din Marea Britanie

Prințul Edward și Sophie Wessex au ales să nu dea copiilor lor titluri de Prinț și Prințesă încă de la naștere. Au făcut acest lucru pentru a le proteja intimitatea și a le permite să aleagă să crească departe de lumina reflectoarelor. Deși Louise a avut opțiunea de a adopta titlul de Alteța Sa Regală (HRH) odată ce a devenit majoră în noiembrie anul trecut, mama ei a spus că este puțin probabil să o facă. A mai declarat că și-a crescut copiii pentru a lucra departe de atribuțiile regale.

Lady Louise Windsor în timp ce poartă un palton crem și o bentiță roz la slujba de Crăciun din anul 2019
Tânăra a urmat până în prezent o școală obișnuită și a stat ferită de viața publică / Profimedia Images

În timp ce Louise și-a menținut o viață semi-privată, ea și-a intensificat ieșirile publice la vârsta adultă. Și-a făcut debutul pe micul ecran într-un documentar BBC anul trecut, vorbind despre răposatul ei bunic, Prințul Philip. De atunci au apărut rapoarte conform cărora ea s-ar putea răzgândi în privința titlului. E posibil ca aceasta să-și asume oficial mai multe îndatoriri regale.

Prințesa Amalia a Țărilor de Jos

Prințesa moștenitoare Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria este următoarea în ordinea tronului după tatăl ei, Regele Willem-Alexander al Țărilor de Jos. Acesta a devenit conducător după ce mama sa, Regina Beatrix a abdicat în 2013. Ea deține titlul de Prințesă de Orange ca moștenitoare la tron.

Prințesa Amalia a Țărilor de Jos, într-o rochie cu imprimeu floral, la un concert
Prințesa moștenitoare Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria este următoarea în ordinea tronului după tatăl ei, Regele Willem-Alexander al Țărilor de Jos / Getty Images

Când a împlinit 18 ani în decembrie, tatăl ei a numit-o Cavaler Mare Cruce în Ordinul Leului Olandez și Cavaler în Ordinul Leului de Aur din Nassau. Ea a devenit, de asemenea, membru al Consiliului de Stat și al Diviziei Consultative.

Cu toate acestea, Prințesa Amalia și-a exprimat reticența de a guverna. Chiar a refuzat să accepte o alocație anuală de 1,8 milioane de dolari, pe care urma să o primească la împlinirea vârstei de 18 ani. A făcut acest lucru în solidaritate cu alți studenți de vârsta ei care se luptă din cauza pandemiei de Covid-19. Biografia Claudiei de Breij, intitulată Amalia, scrisă cu aprobarea Familiei Regale pentru a o prezenta publicului, susține că, dacă tatăl ei ar muri când este încă tânără, ea și-ar invita mama ei, născută în Argentina, Regina Maxima, să devină șeful stat.

Prințesa Alexia a Țărilor de Jos

Întrucât Prințesa Amalia nu are copii deocamdată, sora ei, Prințesa Alexia, în vârstă de 17 ani, urmează la tron.

Prințesa Alexia a Țărilor de Jos, într-o ținută casual
Alexia, care studiază alături de Prințesa Leonor a Spaniei la prestigiosul UWC Atlantic College, în Vale of Glamorgan din Țara Galilor / Getty Images

Alexia, care studiază alături de Prințesa Leonor a Spaniei la prestigiosul UWC Atlantic College, în Vale of Glamorgan din Țara Galilor, nu are nicio funcție oficială în acest moment. Când va împlini 18 ani, ea o va sprijini pe sora ei în pregătirea pentru urcarea pe tron.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Aishwarya Rai, elegantă și machiată la Festivalul de Film de la Cannes 2022
Divertisment
Aishwarya Rai a participat la Festivalul de Film de la Cannes 2022. Rochia spectaculoasă a atras privirile tuturor
Aishwarya Rai a participat la Festivalul de Film de la Cannes 2022. Rochia spectaculoasă a atras privirile tuturor pe covorul roșu, iar vedeta a primit aplauze pentru look-ul impresionant. Apariția sa la premiera filmului...
2
O femeie care spală la chiuvetă o pensulă de machiaj
Sănătate
5 obiceiuri care dezvăluie multe despre igiena ta. Ce nu e recomandat să faci
Igiena ta are foarte mult de-a face cu sănătatea și bunăstarea. Dacă nu știi deja, igiena precară te poate răni în mai multe feluri. Iată o listă cu 5 obiceiuri care dezvăluie multe despre...
3
Două pahare și o sticlă cu socată, alături de o lămâie feliată și flori de soc
Rețete
Socată. Băutură răcoritoare tradițională românească
Luna mai este luna florilor, iar florile de soc se numără printre ele, fiind considerate unele dintre cele mai aromate. Nu ezita să profiți de proprietățile acestora, incluzându-le și în preparatele culinare. Începe cu...
4
Două fete frumoase poartă rochii lungi și se îmbrățișează în pădure
Horoscop
Soarele intră în zodia Gemeni pe 20 mai 2022. Pentru unii nativi se schimbă totul
Cel de-al doilea eveniment astrologic major al săptămânii are loc pe 20 mai 2022, atunci când soarele intră în zodia Gemeni. Fiecare zodie în parte va fi afectată, într-o mai mică sau mai mare...
5
Selena Gomez, în costum roz, la o conferință de presă despre Only Murders in the Building
Divertisment
Selena Gomez a fost fotografiată într-un trening alb în New York. Vedeta a ieșit să ia prânzul cu Sofia Carson
Selena Gomez a fost fotografiată într-un trening alb în New York. Artista a fost pozată în ținuta lejeră în timp ce petrecea amiaza în compania prietenei sale Sofia Carson. Vremea frumoasă și dorința de...
PARTENERI
×