Reclamă

Regina Elisabeta i-a retras Prințului Andrew titlul de Alteță Regală și distincțiile militare

Regina Elisabeta i-a retras Prințului Andrew titlul de Alteță Regală și distincțiile militare. Fiul Majestății Sale a fost acuzat de agresiuni sexuale. Un judecător din Statele Unite a decis că procesul va continua.

Publicat: 14 ianuarie 2022, 13:26

Palatul Buckingham a emis un comunicat: "Cu aprobarea și acordul Reginei, afilierea militară și patronajul regal ale Ducelui de York au fost retrase. Acesta nu-și va mai asuma nicio îndatorire publică și va merge mai departe ca un simplu cetățean", scrie yahoonews.com.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Regina Elisabeta i-a retras Prințului Andrew titlul de Alteță Regală

Andrew se confruntă cu un proces civil pentru agresiune sexuală în SUA. Un judecător a decis că procesul ar putea continua. El neagă toate acuzațiile. Femeia care îl acuză, Virginia Giuffre, susține că a fost obligată să întrețină relații cu cel de-al doilea fiu al Reginei. Ea avea numai 17 ani la vremea respectivă. Aceasta era minoră în conformitate cu legislația americană.

Judecătorul Lewis A Kaplan a respins o moțiune a avocaților Ducelui privind cauza civil. Aceștia au susținut că Giuffre a renunțat la dreptul ei de a-l urmări pe Andrew prin semnarea unui acord confidențial cu finanțatorul Jeffrey Epstein.

Prințesa Anne și Andrew Parker Bowles la un eveniment îmbrăcați elegant
Prințesa Anne și Andrew Parker Bowles / Profimedia Images

„Având în vedere determinarea cu care judecătorul Kaplan ne-a întâmpinat argumentele, nu suntem surprinși de hotărâre”, a declarat un purtător de cuvânt al regalului pentru Variety. „Cu toate acestea, nu a fost o judecată pe fondul acuzațiilor doamnei Giuffre. Acesta este un m araton, nu un sprint și Ducele va continua să se apere împotriva acestor afirmații”.

Reclamă

În acuzațiile aduse Prințului Andrew se spune că acesta este un „bărbat puternic”. Se menționează că a folosit-o pe Virginia Giuffre „în scopuri sexuale” între anii 2000 și 2002. Atunci aceasta avea numai 16 ani. Jeffrey Epstein este cel care i-a dat pe femeie Prințului Andrew. Americanul a fost închis ulterior, dar s-a sinucis în penitenciar în 2019.

Decizia Reginei Elisabeta a II-a

Decizia Reginei de a-i retrage distincțiile vine după mai multe apeluri din partea veteranilor. Aceștia au cerut să-l lase fără rolurile militare onorifice. Într-o scrisoare deschisă adresată Reginei, peste 150 de foști membri ai Marinei Regale, ai Forțelor Aeriene Regale (RAF) și ai Armatei Britanice și-au descris „supărarea și furia” că Andrew are încă titlurile, spunând că poziția sa este „de nesuportat”.

Reclamă

Regina este șeful forțelor armate, iar numirile militare onorifice sunt în dar. Ducele de York a fost educat de o guvernantă înainte de a urma școala Heatherdown din Ascot și, în cele din urmă, la fel ca fratele și tatăl său, Gordonstoun. După absolvire, Andrew a intrat direct în Colegiul Naval Regal din Dartmouth.

Ducele deținea titlul de colonel al Gărzii Grenadier, unul dintre cele mai vechi și mai emblematice regimente din armata britanică.

Celelalte titluri militare onorifice ale sale au fost: Commodor onorific al RAF Lossiemouth, Colonel-șef al Regimentului Regal Irlandez, colonel-șef al Corpului școlar de arme de calibru mic. A mai avut titluri ca comodor-șef al brațului aerian al flotei, Colonelul Regal al Fusilierii Regal Highland, Colonel-șef adjunct al Royal Lancers și Colonelul Regal al Regimentului Regal al Scoției.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×