Reclamă

Regina Elisabeta i-a retras Prințului Andrew titlul de Alteță Regală și distincțiile militare

Regina Elisabeta i-a retras Prințului Andrew titlul de Alteță Regală și distincțiile militare. Fiul Majestății Sale a fost acuzat de agresiuni sexuale. Un judecător din Statele Unite a decis că procesul va continua.

Publicat: 14 ianuarie 2022, 13:26

Palatul Buckingham a emis un comunicat: "Cu aprobarea și acordul Reginei, afilierea militară și patronajul regal ale Ducelui de York au fost retrase. Acesta nu-și va mai asuma nicio îndatorire publică și va merge mai departe ca un simplu cetățean", scrie yahoonews.com.

Regina Elisabeta i-a retras Prințului Andrew titlul de Alteță Regală

Andrew se confruntă cu un proces civil pentru agresiune sexuală în SUA. Un judecător a decis că procesul ar putea continua. El neagă toate acuzațiile. Femeia care îl acuză, Virginia Giuffre, susține că a fost obligată să întrețină relații cu cel de-al doilea fiu al Reginei. Ea avea numai 17 ani la vremea respectivă. Aceasta era minoră în conformitate cu legislația americană.

Judecătorul Lewis A Kaplan a respins o moțiune a avocaților Ducelui privind cauza civil. Aceștia au susținut că Giuffre a renunțat la dreptul ei de a-l urmări pe Andrew prin semnarea unui acord confidențial cu finanțatorul Jeffrey Epstein.

Prințesa Anne și Andrew Parker Bowles la un eveniment îmbrăcați elegant
Prințesa Anne și Andrew Parker Bowles / Profimedia Images

„Având în vedere determinarea cu care judecătorul Kaplan ne-a întâmpinat argumentele, nu suntem surprinși de hotărâre”, a declarat un purtător de cuvânt al regalului pentru Variety. „Cu toate acestea, nu a fost o judecată pe fondul acuzațiilor doamnei Giuffre. Acesta este un m araton, nu un sprint și Ducele va continua să se apere împotriva acestor afirmații”.

Reclamă

În acuzațiile aduse Prințului Andrew se spune că acesta este un „bărbat puternic”. Se menționează că a folosit-o pe Virginia Giuffre „în scopuri sexuale” între anii 2000 și 2002. Atunci aceasta avea numai 16 ani. Jeffrey Epstein este cel care i-a dat pe femeie Prințului Andrew. Americanul a fost închis ulterior, dar s-a sinucis în penitenciar în 2019.

Decizia Reginei Elisabeta a II-a

Decizia Reginei de a-i retrage distincțiile vine după mai multe apeluri din partea veteranilor. Aceștia au cerut să-l lase fără rolurile militare onorifice. Într-o scrisoare deschisă adresată Reginei, peste 150 de foști membri ai Marinei Regale, ai Forțelor Aeriene Regale (RAF) și ai Armatei Britanice și-au descris „supărarea și furia” că Andrew are încă titlurile, spunând că poziția sa este „de nesuportat”.

Reclamă

Regina este șeful forțelor armate, iar numirile militare onorifice sunt în dar. Ducele de York a fost educat de o guvernantă înainte de a urma școala Heatherdown din Ascot și, în cele din urmă, la fel ca fratele și tatăl său, Gordonstoun. După absolvire, Andrew a intrat direct în Colegiul Naval Regal din Dartmouth.

Ducele deținea titlul de colonel al Gărzii Grenadier, unul dintre cele mai vechi și mai emblematice regimente din armata britanică.

Celelalte titluri militare onorifice ale sale au fost: Commodor onorific al RAF Lossiemouth, Colonel-șef al Regimentului Regal Irlandez, colonel-șef al Corpului școlar de arme de calibru mic. A mai avut titluri ca comodor-șef al brațului aerian al flotei, Colonelul Regal al Fusilierii Regal Highland, Colonel-șef adjunct al Royal Lancers și Colonelul Regal al Regimentului Regal al Scoției.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Thylane Blondeau pe covorul rou la Festivalul de Film de la Cannes
Divertisment
Thylane Blondeau s-a pozat în costum de baie. Cum arată la 20 de ani tânăra care în copilărie era supranumită „cea mai frumoasă fetiță din lume”
Thylane Blondeau a atras atenția tuturor atunci când s-a pozat în costum de baie. Modelul în vârstă de 20 de ani a distribuit imaginile pe contul personal de Instagram. Fanii s-au bucurat să o...
2
Adele într-un sacou alb în timp ce este invitată la o emisiune, a anunțat amânarea concertelor
Divertisment
Adele a anunțat amânarea concertelor din Las Vegas. Cântăreața a dat vestea printr-un videoclip emoționant
Adele a anunțat amânarea concertelor din Las Vegas. Vestea a fost oferită de cântăreață printr-un videoclip emoționant pe care l-a postat pe rețelele sociale. Fanii artistei au fost anunțați cu doar 24 de ore...
3
Katy Perry și Orlando Bloom pe covorul roșu la Hollywood
Divertisment
Katy Perry și Orlando Bloom au mers la o petrecere alături de prietenii lor. Cum au fost surprinși în Las Vegas
Katy Perry și Orlando Bloom au mers la o petrecere în Las Vegas alături de prietenii lor. Cuplul de îndrăgostiți a fost urmărit la fiecare pas de paparazii prezenți. De data aceasta cei doi...
4
Regina Letizia, cu masca pe față, la un eveniment în Spania
Divertisment
Regina Letizia a purtat rochia Reginei Sofia. Ținuta veche de 45 de ani a fost foarte apreciată
Regina Letizia a purtat rochia Reginei Sofia. Soția Regelui Felipe al Spaniei a impresionat participanții de la un eveniment cu o rochie purtată de soacra sa pentru prima dată în anul 1977. Regina Letizia...
5
Kendall Jenner, la un eveniment Harper's Bazaar, într-o rochie transparentă
Divertisment
Kendall Jenner a îmbrăcat un costum de baie minuscul. Cizmele care i-au completat ținuta au atras atenția tuturor
Kendall Jenner a îmbrăcat un costum de baie minuscul. A atras atenția pentru că ținuta aleasă a fost purtată în mijlocul zăpezii. Aceasta și-a completat look-ul cu o pereche de cizme cu blană, iar...
PARTENERI
×