Reclamă

Câți copii are Regina Elisabeta și ce relație are cu fiecare dintre ei

Regina este cel mai longeviv monarh din Marea Britanie, care domnește de mai bine de 70 de ani. Născută în 1926, Prințesa Elisabeta a devenit regină la moartea tatălui ei, regele George al VI-lea, în 1952. Detalii mai puțin cunoscute despre Familia Regală Britanică au ieșit recent la iveală. Află mai multe despre câți copii are Regina Elisabeta și ce relație are cu fiecare dintre ei.

Publicat: 5 iulie 2021, 8:24

Regina Elisabeta a II-a s-a căsătorit cu Philip, Ducele de Edinburgh, în 1947. Cuplul are patru copii: Charles, Anne, Andrew și Edward. Prințul Philip i-a devenit soț Reginei cu cinci ani înainte de a deveni Regină și a fost cel mai longeviv consort regal din istoria britanică.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fost Prinț al Danemarcei și al Greciei, Prințul Philip s-a născut în 1921. A slujit în Marina Regală Britanică în Al Doilea Război Mondial. El este cel mai longeviv consort al oricărui monarh britanic. S-a retras din îndatoririle regale în 2017, după ce a finalizat mai mult de 22.000 de angajamente. Acesta a murit pe data de 9 aprilie 2021.

Câți copii are regina Elisabeta. Prințul Charles este primul născut

Prințul de Țara Galilor, Prințul Charles este fiul cel mare al Reginei și primul pe linia la tron. El este cel mai vizibil dintre cei copiii Alteței Sale. Câți copii are Regina Elisabeta.

La 29 iulie 1981 s-a căsătorit cu Lady Diana Spencer, care a devenit Prințesa de Wales. Cuplul a avut doi fii, William și Harry. Ulterior s-au separat și căsătoria lor a fost dizolvată în 1996. La 31 august 1997, Prințesa a fost ucisă într-un accident de mașină la Paris.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Reclamă
Prințesa Diana îmbrăcată într-o rochie neagră pozează într-o sufragerie alături de Regina Elisabeta îmbrăcată cu un costum albastru și de Prințul Charles îmbrăcat cu un costum gri
Prințesa Diana alături de Prințul Charles și Regina Elisabeta a II-a / Profimedia Images

Prințul Charles s-a căsătorit mai apoi cu Camilla Parker Bowles pe data de 9 aprilie 2005. În calitate de moștenitor al tronului, principalele sale atribuții sunt să o sprijine pe Regină în angajamentele sale regale.

Regina are trei fii, Prințul Charles, Prințul Andrew și Prințul Edward, precum și o fiică, Prințesa Anne. În ciuda faptului că s-a născut a treia în linie la tron, Prințesa Anne este a 15-a în linia succesiunii la tron. Regina Elisabeta l-a născut pe Prințul Charles, moștenitorul tronului, pe data de 14 noiembrie 1948.
Prințul Charles este primul pe linie la tron, urmat de fiul său, Prințul William, actualul Duce de Cambridge. Prințul Andrew este al 10-lea în linie la tron, chiar înaintea fratelui mai mic, Prințul Edward, care este al 11-lea în linie.

Reclamă

Prințul Edward, Ducele de Wessex se află în fața surorii sale, Prințesa Anne, din cauza unei vechi reguli regale care pune ascendența masculină înaintea ascendenței feminine. La doi ani de la venirea pe lume a lui Charles, Regina a născut-o pe Prințesa Anne pe 15 august 1950. Charles și Anne sunt foarte apropiați în ceea ce privește vârsta. Există însă un decalaj mai mare între ei și frații lor mai mici. Patru ani mai târziu, cel mai mic copil al lor, Prințul Edward, s-a născut la 10 martie 1964.

Ce relație are Regina Elisabeta cu fiecare dintre copiii ei

Regina i-a tratat foarte diferit pe Prințul Charles și Prințul Edward. Regina Elisabeta a II-a a devenit mamă în urmă cu peste 70 de ani, când și-a întâmpinat primul fiu, Prințul Charles, în 1948. Apoi, regina a născut-o pe prințesa Anne în 1950, cu doar trei ani înainte de a fi împinsă într-una dintre cele mai proeminente poziții din lumea ca monarh domnitor al Marii Britanii și șef al Commonwealth-ului.

După primii ei doi copii, Regina Elisabeta a II-a a așteptat mai mult de un deceniu înainte de a avea alți copii. Atribuțiile regale o țineau mai mereu ocupată.

Află câți copii are Majestatea Sa și ce relație are Regina Elisabeta cu fiecare dintre ei.

Relația Reginei Elisabeta cu Prințul Charles

Moștenitorul tronului, Prințul Charles, s-a născut la 14 noiembrie 1948. La acea vreme, Elisabeta nu era încă Regina Angliei. Dar chiar și așa, ea a fost adesea departe de prințul de Țara Galilor în copilărie. După sărbătorirea primei zile de naștere a fiului ei, a plecat în străinătate. A început să petreacă intervale lungi de timp departe de el, potrivit Vanity Fair. Și după ce a fost încoronată în 1953, programul Reginei a devenit și mai agitat.

Sally Bedell Smith, un biograf regal și autor al „Prințului Charles: Pasiunile și paradoxurile unei vieți improbabile”, scrie că regina „depindea de bone pentru a supraveghea viața de zi cu zi” a copiilor ei.

Tensiunile dintre Prințul Charles și părinții săi

Prințul Philip a fost și el plecat pentru o mare parte din primii ani ai lui Charles. În timp ce Charles era copil, tatăl său a plecat într-o călătorie de șase luni în Commonwealth. Cu toate acestea, el a avut păreri puternice când a venit vorba despre cum ar trebui să acționeze fiul său. Charles, la o vârstă fragedă, era extrem de timid și adesea se trezea agresat de alți băieți de școală.

Crezând că Charles era prea sensibil, Philip l-a trimis pe viitorul rege la un internat din Scoția. Pe măsură ce Charles a înaintat în vârstă, relația cu mama sa s-a complicat și mai mult. Mai ales după ce s-a căsătorit cu prințesa Diana în 1981. Când Regina Elisabeta a II-a a descoperit relația lui Charles și Camilla Parker Bowles în timp ce acesta era încă căsătorit, Majestatea Sa a fost atât de supărată pe Charles încât ar fi strigat că nu vrea „nimic de-a face cu acea femeie ticăloasă”. Pentru o vreme, Regina părea să-l pedepsească pe Charles. Ea l-a trimis la Sf. Iacob și chiar a refuzat să participe la aniversarea sa de 50 de ani.

Cu timpul însă, Regina l-a iertat pe Charles și cei doi și-au reluat legătura. Charles s-a căsătorit cu Camilla în 2005 și de atunci a obținut aprobarea mamei sale. În cazul în care există vreo îndoială cu privire la relația Reginei și a lui Charles, în aprilie 2018 ea a declarat că „dorința ei sinceră” era ca Charles să fie viitorul șef al Commonwealth-ului.

Camilla Parker îmbrăcată cu o rochie roz la un eveniment alături de Prințul Charles
Camilla Parker alături de Prințul Charles / Profimedia Images

Relația Reginei Elisabeta cu Prințesa Anne

Doi ani mai târziu, după nașterea Prințului Charles, pe 15 august, Elizabeth și Philip și-au întâmpinat prima și singura fiică, Prințesa Anne. Prințesa regală, așa cum a fost cunoscută ulterior, s-a înțeles bine cu mama ei când era adolescentă. Într-un interviu acordat BBC, Prințesa Anne a recunoscut că mama ei avea „limitări” în ceea ce privește timpul pe care trebuie să-l petreacă cu ea și frații ei. Dar, pe măsură ce timpul trecea, acest lucru nu însemna că nu era o mamă grijulie.

La fel ca Charles, Anne a experimentat obiceiurile dure ale stilului părintesc al lui Philip. Dar ea, spre deosebire de Charles, era aparent mai extrovertită. Nu-i păsa de „limitările” lui Philip la fel de mult ca le lua în considerare fratele său mai mare.

Crescând, Anne nu a fost niciodată un fan al bijuteriilor sau diademelor, nici după ce a devenit prințesă. Întotdeauna a fost mai mult pasionată de sporturile în aer liber, precum echitația, decât de petrecerile de lux și rochiile de bal. Anne chiar a concurat la Jocurile Olimpice din 1976 și a câștigat premii de la diferite turnee de-a lungul anilor. Astăzi, ea este președinta Asociației Olimpice Britanice.

Când avea 24 de ani, Anne a fost în mijlocul unui complot de răpire. Un tânăr de 26 de ani pe nume Ian Ball a pândit mașina Prințesei în încercarea de a o captura. Acesta a cerut o recompensă de 2 milioane de lire sterline. Însă Prințesa a refuzat să iasă din mașină și a acționat cu „curaj și prezență spirit extraordinară”.

Acum este căsătorită cu Sir Timothy Laurence, după ce a fost căsătorită anterior cu căpitanul Mark Phillips din 1973-1992. Din prima căsătorie, ea are doi copii: Zara Tindall și Peter Phillips.

Prințesa Anne purtând un colier de diamante și o diademă strălucitoare la vizita oficială pe care a avut-o în Spania în 2017
Titlul Regal al Prințesei Anne este foarte rar și se bucură de o semnificație aparte / Getty Images

Relația Reginei Elisabeta cu Prințul Andrew, Ducele de York

La zece ani după ce a născut-o pe Prințesa Anne, Regina Elisabeta a mai avut un fiu în 1960. În acest moment, potrivit unui interviu Town & Country cu istoricul regal Robert Lacy, Regina era „mai caldă și flexibilă”. Acest lucru a însemnat că a petrecut mai mult timp cu copiii ei și a „făcut un pas înapoi” de la îndatoririle regale.

Ducele de York a fost educat de o guvernantă înainte de a urma școala Heatherdown din Ascot și, în cele din urmă, la fel ca fratele și tatăl său, Gordonstoun. După absolvire, Andrew a intrat direct în Colegiul Naval Regal din Dartmouth.

Căsătoria Prințului Andrew

De asemenea, a întreprins antrenamente de zbor cu aripi fixe în cadrul Royal Navy Elementary Flying Training Squadron la Royal Air Force. Prințul a continuat să servească pe portavionul HMS Invincible. Când a izbucnit un război, după ce Argentina a invadat teritoriile britanice de peste mări la începutul anilor 1980, Andrew a zburat în mai multe misiuni până când conflictul a fost rezolvat. Datorită serviciului său, Regina a simțit adesea un „val de mândrie maternă” și l-a considerat un erou, potrivit Daily Mail.

În 1986, Andrew s-a căsătorit cu Sarah Ferguson la Westminster Abbey. Împreună, au două fiice: Prințesa Beatrice și Prințesa Eugenie. Cu toate acestea, căsătoria lor s-a încheiat 10 ani mai târziu. Fergie a motivat programul încărcat de călătorie navală al lui Andrew ca unul dintre motivele din spatele divorțului lor. Regina spune că relația lor a creat tensiune între ea și fiul ei. Se pare că aceasta ar fi fost „furioasă” în legătură cu o parte din comportamentul lui Fergie. Totuși, Regina a căutat întotdeauna să îi ia apărarea fiului ei la divorț.

În afară de căsătoria de scurtă durată, Andrew a fost în centrul unui scandal mult mai mare. Recent, el a fost criticat pentru legătură cu Jeffrey Epstein, care și-a luat viața în așteptarea procesului pentru acuzații sexuale, potrivit autorităților. Pe 20 noiembrie, ducele de York a anunțat că va „face un pas înapoi” de la atribuțiile sale publice.

Prințul Charles, Prințul Andrew, Prințul Edward și Prințesa Anne, la ceremonia de înmormântare a Prințului Philip
În spatele sicriului au stat copiii lui Philip, Prințul Charles, Prințesa Anne, Prințul Andrew și Prințul Edward / Getty Images

Relația Reginei Elisabeta cu Prințul Edward

Prințul Edward, ultimul copil al Reginei Elisabeta și al Prințului Philip, s-a născut pe 10 martie 1964. În acel moment, Regina se instalase în rolul ei. Petrecea mult mai mult timp cu el în primii săi ani de viață. Din toți copiii, Prințul Edward, cunoscut acum sub numele de Contele de Wessex, se crede că este copilul preferat al Reginei.

Experții în limbajul corpului au declarat anterior pentru GoodHousekeeping.com că este evident că Edward este „băiețelul prețios” al Reginei. De ce? În parte, pentru că Regina este deosebit de apropiată de soția sa, Sophie, Contesa de Wessex. Cei doi s-au căsătorit pe 19 iunie 1999. Sunt încă fericiți împreună și au doi copii: Lady Louise Windsor și James, Vicontele Severn.

„Ea este ca o altă fiică a Majestății Sale. Sunt atât de apropiați”, a declarat un insider regal pentru Daily Mail.

Vicontele de Severin, James, împreună cu familia
James, Viconte de Severn, este al doilea copil al Prințului Edward și a Contesei de Wessex, Sophie / Getty Images

Câți nepoți și strănepoți are Regina Elisabeta

Câți copii are Regina Elisabeta am aflat. Majestatea Sa și regretatul Prinț Philip au fost cel mai lung cuplu căsătorit din istoria Familiei Regale Britanice înainte de moartea sa din aprilie 2021. Au avut împreună mulți copii, nepoți și strănepoți.

Perechea s-a căsătorit în 1947, cu cinci ani înainte ca Regina să urce pe tronul britanic. Ei și-au întâmpinat primul copil, Prințul Charles, care este primul în linie pentru tron, în 1948. Elisabeta și Ducele de Edinburgh mai au împreună pe fiica Anne, Prințesa regală, Prințul Andrew și Prințul Edward.

Anii au trecut, iar familia lor s-a mărit. Toți cei patru copii au lor au câte doi copii. Prințesa Anna îi are pe Peter Phillips (născut în 1977) și fiica Zara Tindall (1981), care au foat primii nepoți ai Reginei. Charles are doi fii, Prințul William și Prințul Harry, împreună cu fosta soție Prințesa Diana. Andrew are două fiice, Prințesa Beatrice și Prințesa Eugenie, cu fosta soție Sarah Ferguson. Edward și soția sa, Sophie au copii semnificativ mai tineri decât verii lor. Lady Louise și James, Vicontele Severn, s-au născut în 2003 și respectiv 2007.

Strănepoții Reginei Elisabeta

Regina a continuat să se ocupe de familia ei în timp ce își echilibra atribuțiile de suveran al Regatului Unit. Este deosebit de apropiată de nepoții ei, William și Harry. Are o legătură specială cu soția lui William, Ducesa Kate. Ducii de Cambridge au împreună trei copii, Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul Louis.

Ducii de Cambridge, alături de Ducii de Sussex, Camilla și Prințul Charles, într-o fotografie de familie, în curtea casei
Micuțul cu obrajii rotunjori din portretele de până acum a crescut mult și este complet transformat / Profimedia Images

Prințesa Beatrice s-a căsătorit cu Edoardo Mapelli Mozzi în iulie 2020. Ea a purtat rochia de epocă a bunicii sale și tiara cu diamante. Tiara a fost purtată anterior atât de Majestatea Sa, cât și de Prințesa Anne în zilele nunții lor. Prințesa Eugenie are un fiu, August Philip Hawke, pe care l-a numit în memoria bunicului ei, Ducele de Edinburgh.

Deși Harry și soția sa, Meghan Markle, s-au retras de la rolurile lor ca membri ai regelui senior în ianuarie 2020 și de atunci s-au mutat în California, Elizabeth și Philip au încercat să-și mențină relația puternică cu nepotul lor și primul său născut, Archie. În iunie, anul acesta, Ducii de Sussex au devenit din nou părinți.

Regina Elisabeta are în acest moment 10 strănepoți. Cei trei copii ai Ducilor de Cambridge, doi din partea Ducilor de Sussex, un strănepot de la Prințesa Eugenie, trei strănepoți din partea Zarei Tindall, doi din partea lui Peter Philips.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×