Reclamă

Titlul Regal al Prințesei Anne este foarte rar. Care este semnificația din spatele acestuia

Cele mai multe persoane din Familia Regală Britanică se bucură de anumite titulaturi speciale. Fiica Reginei Elisabeta, a fost extrem de privilegiată atunci când mama sa i-a oferit un cadou cu totul deosebit. Titlul Regal al Prințesei Anne este foarte rar și foarte puține persoane au șansa să-l poarte.

Publicat: 17 iunie 2021, 7:40

Fiica Reginei Elisabeta este a șaptea deținătoarea a unui titlu extrem de rar și special pentru istoria Familie Regale Britanice. Majestatea Sa, Regina, i-a oferit fiicei sale titlul de Prințesă Regală. Această titulatură poate fi deținută doar de fiica cea mai mare a monarhului care se află în acel moment la conducere.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Titlul Regal al Prințesei Anne este foarte rar

Au trecut mai bine de 30 de ani de când Regina Elisabeta i-a oferit fiicei sale titlul de Prințesă Regală. Prințesa Anne nu s-a născut cu această titulatură, ci a primit-o drept cadou din partea mamei sale. Titlul Regal al Prințesei Anne este extrem de rar și are o importanță aparte la Casa Regală Britanică.

Vezi mai multe imagini în Galeria Foto!

Confrm publicației Hello, titlul de Prințesă Regală a rămas nefolosit timp de 22 de ani, după ce fiica Regelui George al V-lea a murit în 1995. Această titulatură este una pe viață și nu poate fi purtată de către o altă femeie din Familia Regală Britanică. De aceea, titlul Regal al Prințesei Anne care este foarte rar, nu i-a fost atribuit încă de la naștere. Prințesa Regală Mary încă trăia la acea vreme și astfel, titlul îi revenea doar ei.  

Reclamă

Ea este cea de-a șaptea persoană din istoria Familiei Regale Britanice care se bucură de acest titlu. Înainte de aceasta, titlul extrem de special a mai fost purtat de către fiica regelui George al V-lea, Prințesa Mary cunoscută și drept Contesă de Harewood.

Conform decretului emis de către Regele George al VI-lea, copiii Ducilor de Edinburgh urmau să primească titlul de Alteța Sa Regală. Astfel, când Regina Elisabeta a născut, fiica sa a primit tilul de Alteța Sa Regală Prințesa Anne de Edinburgh. Există multe nuanțe în ceea ce privește acordarea titlurilor regale. La fel cum există foarte multe diferențe între titlurile de Prințesă și Ducesă.

De altfel, a existat o întreagă discuție în privința titulaturilor regale de-a lungul timpului. În cele mai multe cazuri, prințesele sunt fiicele sau nepoatele Regelui sau Reginei. O femeie fără rang regal poate să obțină acest titlu doar în cazul unei căsătorii cu un prinț.

Reclamă

Prințesa Anne nu a vrut să ofere titluri regale copiilor săi

Titlul Regal al Prințesei Anne este foarte rar și se bucură de o semnificație aparte. Deși Prințesa Anne este cea de-a șaptea femeie din Familia Regală Britanică ce se bucură de el, ea nu a vrut să ofere și copiilor săi un titlul special. Gestul Prințesei Regale Anne poate fi ușor de înțeles dacă este pus în contextul unei vieți supuse Protocolului Regal.

Nu este întotdeauna ușor să trăiești sub lupa publicului. Acesta a fost unul din motivele principale pentru care Prințesa Regală Anne nu a vrut să ofere titluri copiilor săi. Prințesa Anne și-a dorit ca cei doi copii ai săi să ducă vieți cât se poate de normale.

Astfel, Zara în vârstă de 39 de ani și Peter în vârstă de 43 nu au purtat niciodată titlurile care le-ar fi revenit de drept. Într-un interviu pe care Prințesa Regală Anne l-a acordat atunci când a împlinit 70 de ani, aceasta a declarat că a fost, probabil, cea mai bună alegere pe care a făcut-o.

Cred că a fost mai ușor pentru ei așa. Cei mai mulți oameni sunt de părere că există părți bune și părți rele când vine vorba de aceste titluri.

– Prințesa Regală Anne

Deși titlul Regal al Prințesei Anne este extrem de rar, aceasta a simțit uneori și părțile mai puțin pozitive care au venit din purtarea acestei titulaturi. Totuși, copiii săi i-au fost recunoascători pentru decizia pe care aceasta a făcut-o. Fiica Prințesei Anne, Zara a declarat în mai multe rânduri faptul că lipsa unui titlu regal a ajutat-o să aibă o viață mai aproape de normalitate.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×