Reclamă

Titlul Regal al Prințesei Anne este foarte rar. Care este semnificația din spatele acestuia

Cele mai multe persoane din Familia Regală Britanică se bucură de anumite titulaturi speciale. Fiica Reginei Elisabeta, a fost extrem de privilegiată atunci când mama sa i-a oferit un cadou cu totul deosebit. Titlul Regal al Prințesei Anne este foarte rar și foarte puține persoane au șansa să-l poarte.

Publicat: 17 iunie 2021, 7:40

Fiica Reginei Elisabeta este a șaptea deținătoarea a unui titlu extrem de rar și special pentru istoria Familie Regale Britanice. Majestatea Sa, Regina, i-a oferit fiicei sale titlul de Prințesă Regală. Această titulatură poate fi deținută doar de fiica cea mai mare a monarhului care se află în acel moment la conducere.

Titlul Regal al Prințesei Anne este foarte rar

Au trecut mai bine de 30 de ani de când Regina Elisabeta i-a oferit fiicei sale titlul de Prințesă Regală. Prințesa Anne nu s-a născut cu această titulatură, ci a primit-o drept cadou din partea mamei sale. Titlul Regal al Prințesei Anne este extrem de rar și are o importanță aparte la Casa Regală Britanică.

Vezi mai multe imagini în Galeria Foto!

Confrm publicației Hello, titlul de Prințesă Regală a rămas nefolosit timp de 22 de ani, după ce fiica Regelui George al V-lea a murit în 1995. Această titulatură este una pe viață și nu poate fi purtată de către o altă femeie din Familia Regală Britanică. De aceea, titlul Regal al Prințesei Anne care este foarte rar, nu i-a fost atribuit încă de la naștere. Prințesa Regală Mary încă trăia la acea vreme și astfel, titlul îi revenea doar ei.  

Reclamă

Ea este cea de-a șaptea persoană din istoria Familiei Regale Britanice care se bucură de acest titlu. Înainte de aceasta, titlul extrem de special a mai fost purtat de către fiica regelui George al V-lea, Prințesa Mary cunoscută și drept Contesă de Harewood.

Conform decretului emis de către Regele George al VI-lea, copiii Ducilor de Edinburgh urmau să primească titlul de Alteța Sa Regală. Astfel, când Regina Elisabeta a născut, fiica sa a primit tilul de Alteța Sa Regală Prințesa Anne de Edinburgh. Există multe nuanțe în ceea ce privește acordarea titlurilor regale. La fel cum există foarte multe diferențe între titlurile de Prințesă și Ducesă.

De altfel, a existat o întreagă discuție în privința titulaturilor regale de-a lungul timpului. În cele mai multe cazuri, prințesele sunt fiicele sau nepoatele Regelui sau Reginei. O femeie fără rang regal poate să obțină acest titlu doar în cazul unei căsătorii cu un prinț.

Reclamă

Prințesa Anne nu a vrut să ofere titluri regale copiilor săi

Titlul Regal al Prințesei Anne este foarte rar și se bucură de o semnificație aparte. Deși Prințesa Anne este cea de-a șaptea femeie din Familia Regală Britanică ce se bucură de el, ea nu a vrut să ofere și copiilor săi un titlul special. Gestul Prințesei Regale Anne poate fi ușor de înțeles dacă este pus în contextul unei vieți supuse Protocolului Regal.

Nu este întotdeauna ușor să trăiești sub lupa publicului. Acesta a fost unul din motivele principale pentru care Prințesa Regală Anne nu a vrut să ofere titluri copiilor săi. Prințesa Anne și-a dorit ca cei doi copii ai săi să ducă vieți cât se poate de normale.

Astfel, Zara în vârstă de 39 de ani și Peter în vârstă de 43 nu au purtat niciodată titlurile care le-ar fi revenit de drept. Într-un interviu pe care Prințesa Regală Anne l-a acordat atunci când a împlinit 70 de ani, aceasta a declarat că a fost, probabil, cea mai bună alegere pe care a făcut-o.

Cred că a fost mai ușor pentru ei așa. Cei mai mulți oameni sunt de părere că există părți bune și părți rele când vine vorba de aceste titluri.

– Prințesa Regală Anne

Deși titlul Regal al Prințesei Anne este extrem de rar, aceasta a simțit uneori și părțile mai puțin pozitive care au venit din purtarea acestei titulaturi. Totuși, copiii săi i-au fost recunoascători pentru decizia pe care aceasta a făcut-o. Fiica Prințesei Anne, Zara a declarat în mai multe rânduri faptul că lipsa unui titlu regal a ajutat-o să aibă o viață mai aproape de normalitate.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Jennifer Lopez într-o mașină în timp ce vine la un eveniment public din Los Angeles
Divertisment
Jennifer Lopez a avut parte de o schimbare de look. Coafura artistei a atras privirile tuturor
Jennifer Lopez a avut parte de o schimbare de look. Artista internațională și-a luat prin surprindere fanii din lumea întreagă. Diva latino și-a schimbat coafura și a atras privirile tuturor. Paparazzi au surprind-o în...
2
Kate Middleton și Prințul William în Londra la un eveniment public
Divertisment
Cadoul Prințului William pentru Rose Hanbury. Ce spune presa internațională despre infidelitatea Prințului de Wales
Presa internațională vorbește despre cadoul Prințului William pentru Rose Hanbury. Se zvonește că cei doi ar fi avut o relație și că Prințul de Wales i-ar fi fost infidel soției sale, Kate Middleton. Zvonurile...
3
Mâini de femeie pe un fundal turcoaz, cu multe culori și forme de diferite dimensiuni
Frumusețe
Unghii de primăvară. 8 modele simple pe care le poți face acasă
Primăvara își intră în rol și mai mult ca sigur ai nevoie de o reîmprospătare de look. Îți propunem câteva modele de unghii de primăvară, simplu de realizat, fără ustensile profesionale. Pentru că pe...
4
Un ceas negru pe un perete roz în timp ce este schimbat la ora de vară 2023 de o mână de femeie
Timp liber
Ora de vară 2023. Ce decizie a luat Comisia Europeană
Trecerea la ora de vară 2023 se face pe data de 26 martie. Totuși, foarte multe țări din Uniunea Europeană sunt încă nelămurite de acest aspect. Statisticile arată că peste 60 % din țările...
5
Fată frumoasă poartă o pălărie și stă într-o pădure
Horoscop
Care este sufletul tău pereche, în funcție de zodie. Nativii care trăiesc cele mai frumoase povești de iubire
Dacă vrei să știi care este sufletul tău pereche în funcție de zodie, ai venit în locul potrivit. Trăsăturile fiecăruia sunt extrem de importante în alegerea partenerului de viață. De asemenea, chiar dacă pare...
PARTENERI
×