Există două moduri de a deveni o prințesă în Marea Britanie. Fie te naști fiica unui prinț, fie te căsătorești cu unul. Numai cei născuți în familia regală pot folosi titlul de „prințesă” sau „prinț” înainte de numele lor. Uneori, și acest aspect poate fi o excepție. În ciuda faptului că este copilul unui prinț, fiul lui Harry și Meghan Markle nu va avea niciun titlu regal.
Diferența dintre o prințesă și o ducesă
Prințesele sunt de obicei fiicele sau nepoatele unui rege sau a unei regine. În mod tradițional, o femeie care nu are rang regal, poate dobândi titlul de prințesă prin căsătoria cu un prinț.
O ducesă este soția sau văduva unui duce sau o femeie care deține în egală măsură rangul de ducesă, potrivit Live Science.
În nobilimea europeană, ducele este cel mai înalt rang sub monarh sau rege. Titlul de duce a fost introdus pentru prima dată de romanii antici, care l-au folosit pentru a descrie liderii tribali germani și celtici din timpul războaielor. În timpul Evului Mediu, ducii au condus provincii și aveau cel mai înalt rang după rege în timpul monarhiilor feudale.
Sistemul de atribuire al titulaturilor este complex și confuz. Deși Kate Middleton nu este numită oficial „prințesă”, titulatura ei fiind „Catherine, ducesa de Cambridge”, ea este considerată o prințesă. În ziua nunții, și-a asumat titlul soțului ei, devenind „Prințesa William din Țara Galilor”, pe lângă „Alteța Sa Regală, ducesa de Cambridge”.
Părinții unui copil pot decide, de asemenea, să nu acorde un titlul copiilor lor. Din acest motiv, fiica Prințului Edward, Louise Windsor, este numită „doamnă”, în loc de „prințesă”.
După titlurile de „rege”, „regină”, „prinț” și „prințesă”, urmează cele cinci ranguri nobiliare: duce și ducesă, marchiz și marchiză, conte și contesă, viconte și vicontesă, baron și baroneasă. Acești nobili sunt denumiți „lorzi” și „doamne” (cu excepția ducilor și duceselor, care sunt denumiți „Excelență”).