Reclamă

Detalii mai puțin cunoscute despre Leonardo DiCaprio. Actorul împlinește 48 de ani

De la primele sale roluri de televiziune până la originile numelui său, iată detalii mai puțin cunoscute despre Leonardo DiCaprio. Actorul împlinește 48 de ani pe data de 11 noiembrie.

Publicat: 10 noiembrie 2022, 13:09

Probabil unul dintre cei mai mari actori din istoria Hollywoodului, Leonardo DiCaprio a fost în industrie încă de la începutul anilor '90, jucând în unele dintre cele mai apreciate filme din toate timpurile. De la rolul principal din filmul revoluționar al lui Martin Scorsese, Lupul de pe Wall Street, până la interpretarea din The Revenant, nu există un rol care să nu i se potrivească.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Detalii mai puțin cunoscute despre Leonardo DiCaprio

DiCaprio s-a mai făcut remarcat recent în comedia lui Adam McKay, Don’t Look Up, alături de Jennifer Lawrence, Ariana Grande și Timothée Chalamet. Acesta va participa și la o reuniune Titanic. Se pare că va avea loc anul viitor, pentru a sărbători cea de-a 25-a aniversare de la lansarea filmului.

În afară de actorie, DiCaprio este deosebit de devotat proiectelor de mediu. Actorul a fondat o organizație nonprofit care sprijină în mod regulat organizațiile de caritate. Chiar a produs mai multe documentare despre mediu. Este una dintre cele mai active vedete dedicate mișcării împotriva schimbărilor climatice.

Cu ocazia aniversării din acest an, am adunat mai jos detalii mai puțin cunoscute despre Leonardo DiCaprio.

Află de aici și câte iubite a avut Leonardo DiCaprio. Actorul nu s-a întâlnit cu femeie mai în vârstă de 25 de ani.

Reclamă
Leonardo DiCaprio la costum în timp ce face cu mâna fanilor din Scoția într-o vizită oficială din anul 2016
Leonardo DiCaprio a mers în vacanță cu prietenii în St Tropez. Actorul s-a bucurat de vremea frumoasă pe un iaht de lux / Getty Images

Mama i-a ales numele după ce s-a uitat la un tablou lui Da Vinci

Originile numelui lui DiCaprio sunt deosebit de interesante, deoarece el poartă numele celebrului pictor renascentist Leonardo Da Vinci. În timpul unei călătorii în Italia, mama lui și-a simțit copilul lovind pentru prima dată în timp ce se uita la un tablou lui Da Vinci la Muzeul Uffizi din Florența. Acest lucru a determinat-o să-i pună numele după pictorul celebru.

Reclamă

Numele i-a provocat unele dificultăți în a obține roluri

În ciuda originilor emoționante ale numelui său, DiCaprio a fost de fapt sfătuit să-și schimbe numele. I-a cauzat unele dificultăți în a obține roluri. Aparent, actorul a avut 100 de audiții fără să obțină un loc de muncă. Nereușita aproape l-a determinat să renunțe la actorie în anii ’80. Un agent chiar l-a sfătuit să-și schimbe numele într-unul mai american, pentru a atrage mai mult publicul.

A început cu apariții în reclame de TV

DiCaprio este unul dintre puținii copii actori care au reușit să mențină încă de la început o traiectorie solidă. La începutul carierei sale de actor, a început în reclame de televiziune. Mama lui l-a dus la audiții de-a lungul adolescenței sale. Primul său rol a fost la vârsta de 14 ani.

Are o voce auto-descrisă ca fiind atroce

Unul dintre cele mai emblematice roluri ale lui DiCaprio a fost cel din Romeo și Julieta de Baz Luhrmann. Destul de interesant, DiCaprio a vrut să participe și la Moulin Rouge al lui Luhrmann. Atunci a decis că vocea sa era „atroce” și inacceptabilă pentru film.

Prima sa nominalizare la Oscar a fost pentru What’s Eating Gilbert Grape

Până la câștigarea lui Premiu Oscar în 2016 pentru The Revenant, a fost o glumă constantă pe internet că DiCaprio era un învins deoarece fusese nominalizat la cinci premii și le-a pierdut pe fiecare. Prima sa nominalizare a fost pentru rolul său apreciat de critici din What’s Eating Gilbert Grape în 1993, pentru care a primit și o nominalizare la Globul de Aur.

Tunsoarea lui a fost interzisă în anumite țări

După succesul remarcabil al lui Titanic, „Leo-mania” și-a făcut loc pe tot globul. S-a ajuns până în punctul în care coafura lui a fost interzisă în țări precum Afganistan. Statele respective nu doreau deloc să fie asociate cu filmul.

Nu a consumat niciodată droguri

Deși fumează țigări electronice, actorul nu a consumat niciodată droguri. În ciuda faptului că a fost în preajma drogurilor de la o vârstă fragedă, DiCaprio a explicat că experiența sa de la Hollywood nu a constat niciodată din droguri. De fapt, în timpul filmărilor pentru „Lupul de pe Wall Street”, el s-a consultat cu un expert în droguri pe platourile de filmare. Leo și Jonah Hill au vizionat videoclipuri de pe Youtube pentru a se inspira pentru scenele de beție.

A primit premiul pentru „Cel mai rău actor”

Cu toții îl știm pe Leo ca fiind unul dintre cei mai mari actori ai tuturor timpurilor, dar nu a fost întotdeauna așa. De fapt, el a primit odată premiul Golden Raspberry pentru cel mai rău actor în 2001, în urma rolului său din The Beach, care a primit nenumărate recenzii negative.

Kate Winslet i-a spus să „spargă gheața”

În timpul filmărilor pentru Titanic, colega sa Kate Winslet a decis să spargă gheața și să discute despre scenele intim, deoarece știa că va trebui să fie complet goală în fața lui la un moment dat. Această tactică a ajuns să funcționeze minunat, deoarece duo-ul are o prietenie lungă și frumoasă de atunci.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×