Reclamă

Detalii mai puțin cunoscute despre Mako de Akishino. Ea este femeia care a renunțat la statutul regal pentru iubire

La patru ani după ce și-a anunțat logodna cu Kei Komuro, Mako de Akishino a fost în sfârșit pregătită să se căsătorească cu iubitul ei de la Universitate. Nu a avut fastul și circumstanțele unei nunți regale tradiționale, dar a fost cu siguranță o zi specială pentru primul copil în vârstă de 31 de ani al Prințului Moștenitor Fumihito și al Prințesei Moștenitoare Kiko. Află de aici detalii mai puțin cunoscute despre Mako de Akishino.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 5 august 2023, 7:09

Pentru că oamenii sunt din ce în ce mai interesați de casele regale ale lumii, ne-am gândit la câteva lucruri pe care ar trebui să le știi despre fosta Prințesă Mako. A scris istorie cu decizia sa, mai ales că a renunțat la beneficiile pe care le avea datorită statutului ei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Detalii mai puțin cunoscute despre Mako de Akishino

Legislația japoneză spune că femeile din familia imperială își pierd statutul dacă se căsătoresc cu un om de rând. Regula nu se aplică și în cazul bărbaților. Ea a renunțat și la indemnizația regală pe care o primesc femeile la plecarea lor din casa imperială. Indemnizația putea ajunge la 153 de milioane de yeni (1,2 milioane de euro). Mako a fost prima femeie din familia regală care a renunțat la tot de dragul iubirii.

Și-a pierdut titlul de prințesă după căsătorie

Conform legii japoneze, odată ce o femeie membru al familiei imperiale se căsătorește cu un om de rând, ea nu mai este o prințesă. Câțiva dintre strămoșii și rudele ei au trecut prin același proces, începând cu mătușa ei Kazuko Takatsukasa. Ea a devenit primul membru al familiei regale care s-a căsătorit cu un om de rând în 1950.

În 2005, Sayako Kuroda, singura fiică a împăratului emerit Akihito și a împărătesei Emerita Michiko, și-a luat rămas bun de la viața din palat. Ultimul membru al familiei care și-a pierdut statutul regal înainte de Mako a fost Ayako Moriya, care s-a căsătorit în 2018.

Reclamă

Mako a refuzat o sumă forfetară

În temeiul Legii de finanțare a casei imperiale, Mako avea dreptul la o plată unică de până la 152,5 milioane ¥. Finanțată de contribuabili, suma considerabilă este menită să ajute la „menținerea demnității” acelor membre de sex feminin deposedate de titlurile lor după ce s-au căsătorit cu un om normal. Mako este prima prințesă japoneză de după Al Doilea Război Mondial care a renunțat la bani. De asemenea, ea nu a beneficiat de nicio ceremonie fastuoasă sau întâlnire oficială cu împăratul și împărăteasa înainte de căsătorie. Se crede că decizia de a refuza banii și de a menține evenimentele la minimum s-au întâmplat din cauza controlului intens și al comentariilor negative din jurul nunții sale.

Mako de Akishino, fotografiată în timp ce sapă ca să planteze un copac
Mako avea dreptul la o plată unică de până la 152,5 milioane ¥ / Profimedia Images
Reclamă

A fost diagnosticată cu tulburare de stres posttraumatic

La o conferință de presă din data de 1 octombrie, oficialii Agenției Casei Imperiale au dezvăluit că Mako a fost diagnosticată cu „tulburare complexă de stres post-traumatic”. Se pare că a fost urmarea presiunii publice și mass-media. Logodna ei cu Komuro din 2017 a fost sărbătorită inițial cu cuplul care urma să se căsătorească în anul următor. Apoi au venit dezvăluirile despre o dispută financiară care a implicat-o pe mama lui Komuro și pe fostul ei logodnic. El a susținut că îi datora 4 milioane ¥. Ulterior, Komuro a fost catalogat drept un profitor, o imagine de care nu a reușit să scape. Au fost oameni care au ieșit chiar în stradă pentru a protesta împotriva nunții. Deloc surprinzător, acest lucru a avut un impact negativ asupra sănătății mintale a lui Mako.

Mako a fost primul membru al Familiei Imperiale care a studiat la ICU

Este o practică standard pentru membrii familiei imperiale să studieze la Universitatea Gakushuin, care este situată în districtul Meijro din Tokyo. Prestigioasa instituție de învățământ superior, înființată în 1847, a fost inițial concepută pentru a educa copiii nobilimii japoneze. Părinții lui Mako au participat ambii la Gakushuin, la fel ca și bunicul ei, fostul împărat și unchiul ei, actualul împărat. Cu toate acestea, Mako este cunoscută a fi o persoană unică, hotărâtă să-și croiască propriul drum în viață.

Ea a decis că vrea să se înscrie la Universitatea Creștină Internațională (ICU) din Tokyo în 2010. Sora ei mai mică, Prințesa Kako, a mers și ea acolo, la fel ca și Komuro. Mako și-a întâlnit viitorul soț la o întâlnire a UTI pentru studenții care sperau să studieze în străinătate.

A fost educată și în Marea Britanie și Irlanda

În prima ei vară la ICU, Mako a mers la Dublin cu 19 dintre colegii ei de clasă pentru un program de șase săptămâni în limba engleză. Pe lângă faptul că a învățat despre literatura și istoria irlandeză, a participat la un joc de hurling din toată Irlanda. Între 2012 și 2013, ea a petrecut nouă luni în capitala Scoției, studiind istoria artei la Universitatea din Edinburgh. În 2014, Mako s-a întors în Marea Britanie, de data aceasta la Universitatea din Leicester, unde a absolvit un master în Studii în Muzeul de Artă și Galerie. Ea a folosit ceea ce a învățat, lucrând ca cercetător special la muzeul Universității din Tokyo.

S-a oferit voluntar în secret după cutremurul și tsunami-ul din Tohoku

De când era mică, Mako a fost entuziasmată de îndatoririle ei regale și hotărâtă să sprijine diverse organizații de caritate. După cutremurul și tsunamiul din Tohoku din 2011, ea a vizitat regiunea, în secret, ca voluntar. În ciuda faptului că a folosit o poreclă și a încercat să rămână discretă, unii oameni au recunoscut-o. De asemenea, ea este un susținător puternic al comunității surzilor. La fel ca mama și sora ei, poate comunica folosind limbajul semnelor japoneză. Celelalte pasiuni ale ei sunt arta, arhitectura și tenisul. Aa fost președinte de onoare al Asociației de Tenis din Japonia. Rolul a fost preluat de sora ei, Kako, după ce Mako s-a căsătorit.

O femeie cu un statut aparte în lume și care se implică des în acțiuni de caritate este Moza bint Nasser Al-Missned din Qatar.

Tatăl și fratele ei sunt următorii pe linia succesiunii la tron

Familia imperială a Japoniei s-a micșorat după plecarea lui Mako. Întrucât numai descendenților de sex masculin li se permite să preia Tronul Crizantemei, viitorul celei mai vechi monarhii ereditare continue din lume stă pe umerii fratelui lui Mako, în vârstă de 16 ani, Prințul Hisahito. Tatăl ei, Prințul Fumihito, este următorul la tron, dar la vârsta sa nu prea mai are cum să facă copii. Nici Prințul Hitachi, fratele în vârstă de 86 de ani al împăratului emerit Akihito, care este al treilea în linia de succesiune la tron. Deci, totul depinde de Hisahito să producă un moștenitor masculin, altfel linia succesorală veche de secole va fi ruptă. Asta, desigur, dacă nu schimbă regulile pentru a permite unei femei să conducă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care doarme cu telefonul în mână
Sănătate
De ce nu e recomandat să dormi cu telefonul lângă pat. Ce spun specialiștii despre acest obicei
Sigur și ție ți s-a întâmplat să adormi cu telefonul în mână sau lângă tine. Specialiștii spun că acest obicei ar putea fi nociv pentru tine. Află de ce nu e recomandat să dormi...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă de mireasă și privește apusul de la marginea unui lac
Horoscop
4 zodii care se căsătoresc în 2024. Nativii care au noroc în dragoste
Astrologii vorbesc despre cele 4 zodii care se căsătoresc în 2024. Acești nativi au noroc când vine vorba de dragoste. Sunt pregătiți să-și întemeieze o familie și să se bucure de momente magice în...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie roșie și privește către orizont pentru a ilustra una dintre zodiile ambițioase în carieră
Horoscop
Zodii ambițioase în carieră. Nativii care își doresc să atingă succesul
Există unele zodii care sunt cu adevărat ambițioase în carieră. Acești nativi își doresc să atingă succesul cu orice preț și nu se opresc până nu obțin ceea ce vor. Muncesc din greu pentru...
4
O femeie frumoasă care ține mână o inimă frântă
Horoscop
Zodii care au probleme cu dragostea în luna mai 2024. Nativii care nu reușesc să-și găsească marea iubire
Cele patru zodii care au probleme cu dragostea în luna mai 2024 trebuie să fie foarte atente la modul în care aleg să-și gestioneze sentimentele. Mulți nativi sunt pe punctul de a rupe o...
5
O femeie frumoasă care are o coadă de sirenă și stă pe o stâncă pentru a ilustra una dintre acele zodii care știu să se detașeze emoțional
Horoscop
Zodii care știu cum să se detașeze emoțional. Nativii care nu își lasă sufletul la vedere
Există anumite zodii care știu cum să se detașeze emoțional. Acești nativi nu-și lasă sufletul la vedere și sunt atenți atunci când își împărtășesc gândurile și sentimentele cu persoanele din jurul lor. Trebuie înțeles...
PARTENERI
×