Reclamă
rețetă tradițională
Rețete
// 13 august 2024
Papanași cu iaurt în aluat, mai pufoși și mai ușori
Papanașii sunt un desert tradițional românesc, foarte apreciat pentru simplitatea și gustul lor delicios. Pot fi preparați în mai multe moduri, iar de data aceasta îți oferim rețeta de papanași cu iaurt în aluat.
Reclamă
Rețete
// 11 iunie 2024
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt. Rețetă tradițională din Banat
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt este un fel de mâncare tradițională din bucătăria românească, simplu de preparat și foarte gustos. Este o rețetă bănățeană simplă și extrem de gustoasă, preparată din dovlecei rași, gătiți ușor la foc domol și amestecați cu smântână sau cu iaurt.
Rețete
// 2 aprilie 2024
Ghisman. Rețetă de plăcintă dobrogeană cu iaurt
Ghisman este denumirea unui desert foarte popular în Dobrogea, care se prepară din ingrediente simple și mereu la îndemână. Este un fel de plăcintă turnată, pe bază de iaurt și ouă, cu o textură densă și cremoasă.
Rețete
// 28 martie 2024
Khachapuri. Rețetă de plăcintă georgiană cu brânză sărată
Khachapuri este denumirea unei plăcinte cu brânză și ouă din bucătăria tradițională georgiană. Este simplă și ușor de preparat, perfectă pentru gustările zilnice.
Reclamă
Rețete
// 30 ianuarie 2024
Ciulama de pipote cu ciuperci. Cea mai bună rețetă pentru un prânz în familie
Dacă adori preparatele cu ciuperci, dar și pe cele cu carne de pui, îți recomandăm să încerci o rețeta de ciulama de pipote cu ciuperci. Este una dintre cele mai bune rețete pentru masa de prânz, servită în familie.
Rețete
// 22 ianuarie 2024
Ciulama de pipote ca la mama acasă. Rețetă tradițională
Dacă adori mâncărurile cu sosuri de făină sau de smântână, cu siguranță vei adora și rețeta de ciulama de pipote ca la mama acasă. Este un preparat inspirat după rețeta tradițională de ciulama de pui.
Rețete
// 19 ianuarie 2024
Pastă din jumări. Rețetă tradițională ardelenească
În sezonul rece, una dintre cele mai apreciate rețete pe bază de preparate din carne este rețeta tradițională ardelenească de pastă din jumări. Este o rețetă de aperitiv foarte gustos, mai ales servit pe felii de pâine prăjită.
Rețete
// 13 noiembrie 2023
Pesmeți cu brânză. Rețetă tradițională dobrogeană
Din categoria rețetelor tradiționale românești, avem pentru tine o rețetă delicioasă de pesmeți cu brânză. Este o rețetă tradițională dobrogeană de plăcinte pufoase cu brânză sărată.
Rețete
// 18 octombrie 2023
Varză à la Cluj. Rețetă de varză în straturi
Dacă ai poftă de sarmale, dar nu ai timp de împăturit, rețeta de varză à la Cluj este opțiunea ideală pentru a-ți satisface pofta. Rețete se prepară din aceleași ingrediente ca și ce de sarmale, dar ingredientele sunt așezate în straturi.
Rețete
// 21 iunie 2023
Papanași fierți. Rețetă tradițională de papanași muntenești
Papanașii fac parte dintre deserturile tradiționale foarte îndrăgite de români. Există două feluri de papanași: moldovenești și muntenești. Cei moldovenești sunt papanași prăjiți, iar cei muntenești sunt papanași fierți.
Rețete
// 31 ianuarie 2023
Prăjitura Mălai dulce. Rețetă de prăjitură delicioasă cu mălai în aluat
Una dintre cele mai populare prăjituri cu tradiție în bucătăria românească este prăjitura Mălai dulce. Rețeta se prepară, în special, în zona Ardealului, dar a devenit populară de-a lungul timpului și în celelalte zone ale țării.
Rețete
// 6 mai 2022
Ostropel de pui. Rețetă tradițională românească
Din colecția de rețete tradiționale, îndrăgite de români, te invităm să încerci rețeta clasică de ostropel de pui, ca la mama sau bunica, acasă.
Rețete
// 19 aprilie 2022
Stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguță
Una dintre cele mai îndrăgite rețete cu carne de miel, pentru masa de Paște este rețeta de stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguță. Dacă nu ai încercat-o încă, o poți prepara în perioada Sărbătorilor Pascale, respectând această rețetă gustoasă.
Rețete
// 15 aprilie 2022
Secretul celei mai bune ciorbe de miel. Rețeta tradițională
Ciorba din carne fragedă de miel, asezonată cu legume proaspete și condimentele potrivite, face deliciul meselor de Paște. Descoperă în acest articol care este secretul celei mai bune ciorbe de miel, preparată după rețeta tradițională.
Rețete
// 14 aprilie 2022
Rețetă de pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Se spune că mesele de Paște nu sunt complete, dacă de pe ele lipsesc preparate tradiționale precum sunt cozonacul, pasca și drobul. Dacă încă nu te-ai decis ce tip de pască să prepari în acest an, îți propunem să testezi o rețetă de pască pufoasă fără aluat.
Rețete
// 18 ianuarie 2022
Sărmăluțe în foi de viță preparate la cuptor
Pentru momentele în care îți propui să prepari sarmale, dar dorești să te abați de la rețeta clasică, îți oferim o rețetă de sărmăluțe în foi de viță preparate la cuptor.
Rețete
// 22 aprilie 2021
Pască cu aluat de cozonac. Rețetă tradițională
Sărbătorile Pascale se apropie cu pași repezi. Din meniul pe care îl vei pregăti familiei tale nu ar trebui să lipsească desertul. De aceea, îți oferim o rețetă tradițională de pască cu aluat de cozonac.
Rețete
// 3 februarie 2021
Papanași moldovenești. Rețeta celui mai iubit desert tradițional
Dacă vrei să transformi momentele petrecute alături de cei dragi în momente dulci, magice, răsfață-i cu papanași moldovenești, perfecți pentru a sărbători iubirea.