Tradițiile de Ziua Păcălelilor includ, printre altele, să faci farse sau glume altora. În timp ce istoria exactă a acestei sărbători este învăluită în mister, îmbrățișarea glumelor de Ziua Păcălelilor s-a făcut la nivel internațional în ultimii ani, devenind astfel o sărbătoare neoficială.
Farse de 1 Aprilie prin mesaje
Specialiștii susțin că ziua de 1 aprilie poate fi una în care amuzamentul să se împletească cu bucuria. Totuși, ai grijă la mesajele pe care le primești.
Unele farse te-ar putea pune pe gânduri în această zi în care toți își doresc să te facă să zâmbești.
Ești una dintre cele mai bune prietene ale mele. Pentru că am câștigat un premiu important, te aștept la o cafea să-l împărțim împreună.
Am aflat că urmează să pleci într-o țară îndepărtată. M-am gândit să nu pleci fără a ne lua la revedere. Ți-am pregătit o surpriză frumoasă și aștept să ne vedem.
Dacă lucrurile se schimbă între noi, amintește-ți că eu mereu te-am iubit în secret.
Dacă nu ești adepta farselor prin mesaje, atunci poți încerca să faci o glumă nevinovată colegilor de la școală sau de la muncă.
De exemplu, poți să-i păcălești pe membrii familiei într-un mod comic și simplu. Libertatea.ro sugerează să lipești ouăle dintr-un cofrag. Așa va fi mai greu să le iei dimineața. Poți, de asemenea, să lipești un post-it pe senzorul mouse-ului. Colegii de la birou își vor da seama cu greu de glume pe care ai făcut-o. Nu uita că scopul acestor glume este amuzamentul. Nu-ți dorești să-i superi pe cei dragi sau să le provoci neplăceri.
Descoperă și horoscopul amuzant. Vezi care sunt cele mai amuzante trăsături de personalitate.
Care este istoria Zilei Păcălelilor
Unii istorici susțin că Ziua Păcălelilor datează încă din 1582, când Franța a trecut de la calendarul iulian la cel gregorian, așa cum a cerut Conciliul de la Trent din 1563. În calendarul iulian, ca și în cel hindus, noul an a început cu echinocțiul de primăvară în jurul datei de 1 aprilie.
Oamenii care nu au recunoscut că noul an a început la 1 ianuarie și au continuat să sărbătorească după calendarul iulian au fost ținta glumelor și a farselor. Istoricii au legat, de asemenea, Ziua Păcălelilor de festivaluri precum Hilaria, care a fost sărbătorită în Roma antică la sfârșitul lunii martie de adepții cultului Cybele. Oamenii erau deghizați și batjocoriți de concetățeni.
Există, de asemenea, speculații că Ziua Păcălelilor a fost legată de echinocțiul de primăvară, când Mama Natură a păcălit oamenii cu vremea sa schimbătoare și imprevizibilă, spun cei de la History.com.
În vremurile moderne, oamenii au făcut eforturi pentru a crea farse elaborate de Ziua Păcălelilor de 1 aprilie. Ziarele, posturile de radio și TV și site-urile web din SUA au participat de-a lungul timpului la tradiția de 1 aprilie și au raportat afirmații fictive care au păcălit audiența.
Glumele nevinovate au avut legătură cu tot felul de întâmplări fictive și amuzante. În unele tradiții se spune că dacă te lași păcălit de 1 aprilie, atunci o să fii păcălit întreg anul.