Reclamă

Hayden Panettiere a vorbit despre dependența de medicamente și alcool: „Am fost într-un ciclu de autodistrugere”

Hayden Panettiere a vorbit despre dependența de medicamente băuturi alcoolice. Actrița a făcut declarații despre provocările din viața sa personală: „A existat doar această culoare gri în viața mea”. Ea a făcut mărturisiri despre anii în care a luptat împotriva dependenței de substanțe, pe lângă o criză devastatoare cu depresia postpartum.

Publicat: 8 iulie 2022, 7:52

Pentru prima dată, Hayden Panettiere vorbește despre o dependență secretă de opioide și alcool care aproape că a costat-o cariera și viața.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Hayden Panettiere a vorbit despre dependența de medicamente și alcool

„Eram în vârful lumii și am stricat-o”, spune fosta vedetă din Nashville, în vârstă de 32 de ani, în noul număr al revistei People. Ea a petrecut ani de zile luptându-se cu dependența ei, dar a dus și o luptă devastatoare cu depresia postpartum. „Am crezut că am lovit fundul, dar apoi este acea capcană care se deschide”.

În cele din urmă, Panettiere, care are o fiică de 7 ani, Kaya, cu fostul ei partener, Wladimir Klitschko, a hotărât să primească ajutor. „Am depus multă muncă cu mine și a trebuit să fiu dispusă să fiu incredibil de sinceră”, a spus actrița, care a avut atât ședințe de terapie pentru traume, dar și tratament la un centru specializat în ultimul an, unde a fost și internată. Acum s-a întors pentru a relua personajul ei preferat, Kirby Reed, în următorul film Scream. Aceasta lucrează mult și pentru Hoplon International, organizația de caritate pe care a fondat-o în martie, a cărei misiune este să strângă fonduri pentru Ucraina, după invazia trupelor Rusiei.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Hayden Panettiere și Wladimir Klitschko, împreună, la un eveniment monden
Fetița de 7 ani a actriței locuiește cu tatăl ei, fostul partener al lui Hayden, Wladimir Klitschko, în Ucraina / Getty Images
Reclamă

„Nu a fost ușor și au fost multe suișuri și coborâșuri”, spune Panettiere despre călătoria ei către sobrietate și fericire. „Dar nu regret nici cele mai urâte lucruri care mi s-au întâmplat. Mă simt incredibil de realizată. Și simt că am o a doua șansă”.

Avea numai 11 ani când a primit „pastile de fericire”

La vârsta de 11 ani, Hayden era deja vedetă după roluri din telenovele și din Remember the Titans. Actrița a spus tot pentru publicația menționată mai sus că avea doar 15 ani când cineva din echipa ei a început să-i ofere „pastile de fericire” înainte de a merge la evenimente, pe covorul roșu. „Trebuia să fiu plină de entuziasm în timpul interviurilor”, a spus Panettiere. „Nu aveam idee că acesta nu era un lucru potrivit, sau ce ușă s-ar deschide pentru mine când era vorba de dependența mea”.

Reclamă

Panettiere a consumat băuturi alcoolice și lua ocazional opioide, dar între timp, cariera ei era înfloritoare. „Harul meu salvator este că mă puteam controla când eram pe platourile de filmare și lucram”, a spus vedeta, care a obținut rolul majoretei Claire Bennet în Heroes când avea doar 16 ani.

„Dar lucrurile au scăpat de sub control. Și pe măsură ce am îmbătrânit, drogurile și alcoolul au devenit ceva fără de care aproape nu puteam trăi.”

Ce decizie a luat actrița după ce a născut

În 2014, Panettiere a jucat în rolul cântăreței country, Juliette Barnes, în Nashville. Sarcina actriței a fost inclusă în serial. Ulterior, totul a devenit clar că demonii interiori ai personajului ei îi oglindeau de fapt pe ai ei.

„Au fost ani cu adevărat grei”, a mai spus Panettiere. Aceasta a suferit de depresie postpartum severă după ce s-a născut Kaya. „Aș putea să mă raportez la multe dintre acele povești precum alcoolismul și depresia postpartum. Au lovit aproape de casă”.

Panettiere a căutat tratament pentru depresia ei. Cu toate acestea, a întâmpinat dificultăți și devenea din ce în ce mai independentă de alcool pentru a trece peste zi.

„Nu am avut niciodată senzația că vreau să-i fac rău copilului meu. Pur și simplu nu am vrut să petrec timp cu ea”, spune Panettiere. Actrița a declarat că nu a băut în timpul sarcinii, dar a căzut din nou în patimă după ce s-a născut Kaya. „A existat doar această culoare gri în viața mea”.

Din cauza consumului excesiv de alcool, relația ei cu Klitschko, cu care a început să se întâlnească în 2009, a început să se prăbușească. „Nu voia să fie în preajma mea”, își amintește ea. „Nu voiam să fiu în preajma mea. Dar foloseam medicamente și alcool pentru a fi fericită pentru o clipă. Apoi mă simțeam mai rău decât înainte. Eram într-un ciclu de autodistrugere”.

Hayden a fost internată la dezintoxicare

Panettiere a mai spus că ajunsese să consume alcool imediat ce se trezea și doar așa putea funcționa. În 2018, anul în care s-a încheiat Nashville, actrița a luat decizia sfâșietoare. Aceasta a trimis-o pe Kaya să locuiască cu Klitschko în Ucraina. „A fost cel mai greu lucru pe care a trebuit să-l fac vreodată”, a mai spus ea. „Dar am vrut să fiu o mamă bună pentru ea și uneori asta înseamnă să o las să plece”.

Consumul de alcool s-a întețit în perioada următoare și în cele din urmă Panettiere a fost internată în spital, suferind de icter. „Medicii mi-au spus că ficatul meu va ceda”, își amintește ea. „Nu mai eram ca o tânără de 20 de ani care putea să-și revină imediat”.

În cele din urmă, Panettiere a intrat într-un centru de dezintoxicare timp de opt luni. Ea a spus că s-a meritat timpul petrecut acolo pentru că i-a oferit instrumentele necesare să trească peste dependența ei, dar abia de curând actrița spune că și-a găsit în sfârșit liniștea pe care și-a dorit-o atât de mult timp.

„Este o alegere de zi cu zi și mă verific tot timpul”, spune Panettiere. „Dar sunt atât de recunoscătoare că fac din nou parte din această lume. Faptul că nu o voi mai lua niciodată medicamente e de la sine înțeles”.


Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×