Reclamă

Inelul de logodnă al Prințesei Diana: tot ce trebuie să știi despre bijuteria emblematică

Inelul de logodnă al Prințesei Diana, cu safir și diamant, aparține acum soției Prințului William, Kate Middleton. Bijuteria emblematică încă face furori și este una dintre cele mai discutate din istoria Familiei Regale Britanice.

Publicat: 14 noiembrie 2022, 8:04

Prințesa Diana a avut unul dintre cele mai cunoscute inele de logodnă din istoria regală. Regretata Prințesă de Wales și Prințul Charles de atunci și-au anunțat logodna în februarie 1981. Tot atunci le-au oferit oamenilor ocazia să vadă pentru prima dată inelul cu safir și diamant.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Safirul, o alegere a femeilor din Familia Regală Britanică

Femeile regale au preferat adesea safirele. Au ales această piatră mai ales când a venit vorba de inele de logodnă. Prințesa Anne poartă un inel de logodnă cu safir albastru. Prințesa Eugenie poartă un inel rar din padparadscha, de culoarea fardului de obraz.

Deși această piatră prețioasă specifică poate fi o favorită în Familia Regală Britanică, inelul de logodnă al Dianei nu a fost o piesă personalizată. Acest lucru contravine tradiției regale. Deși inițial a fost o alegere controversată, inelul a devenit una dintre cele mai emblematice și neprețuite piese regale, scrie People.

După moartea Dianei, în august 1997, inelul cu safir a fost moștenit de fiul ei, Prințul Harry. În cele din urmă, acesta l-a oferit fratelui său mai mare, Prințul William, înainte ca acesta să o ceară în căsătorie pe Kate Middleton în 2010.

Amintită mereu drept Prințesa Poporului, Diana și-a deschis adesea propriul drum în cadrul Familiei Regale. Inelul ei de logodnă este doar un exemplu al modului în care a făcut lucrurile în felul ei. De la alegerea inelului dintr-un catalog până la moștenirea sa continuă, iată toate detaliile despre inelul de logodnă al Prințesei Diana.

Reclamă

Inelul de logodnă al Prințesei Diana

Mulți membri ai Familiei Regale folosesc adesea pietre prețioase moștenite pentru a crea inele de logodnă unice. Prințul Philip a folosit diamante dintr-o diademă aparținând mamei sale, Prințesa Alice a Greciei, pentru inelul de logodnă al Reginei Elisabeta, încă din 1947.

În 2017, Prințul Harry a folosit două pietre din colecția personală de bijuterii a Dianei pentru a crea inelul de logodnă al lui Meghan Markle.

Reclamă

Charles și Diana au ales inelul dintr-o catalog cu bijuterii

Charles și Diana, însă, au fost împotriva acestei tradiții de lungă durată. Ei au ales un inel de logodnă din catalogul bijutierului Garrard. Deoarece inelul provenea dintr-o colecție de masă, membrii publicului au putut, de asemenea, să cumpere piesa.

Inelul emblematic e alcătuit dintr-un safir Ceylon oval de 12 karate, fixat în aur alb de 18 karate și este înconjurat de 14 diamante. Când Charles a cerut-o în căsătorie pe Diana în 1981, piesa a fost evaluată la 37.500 de dolari.

Potrivit lui Garrard, deși inelul nu a fost personalizat, designul său a fost inspirat de o broșă pe care Prințul Albert a comandat-o viitoarei sale mirese, Regina Victoria, în 1840. Piesa prezenta un safir mare înconjurat de 12 diamante rotunde și a fost fixată în aur. Se pare că Reginei Victoria i-a plăcut atât de mult piesa încât a purtat-o ​​în ziua nunții, prinzând-o pe partea din față a rochiei ei de mireasă.

După moartea Victoriei în 1901, broșa a fost declarată moștenire a coroanei. Mai târziu, regretata Regina Elisabeta a purtat broșa de mai multe ori în timpul domniei sale.

Inelul de inspirație al Dianei din secolul al XIX-lea a fost unul dintre multele pe care Charles le-a ales pentru a fi prezentat Prințesei de Wales la Castelul Windsor, în pregătirea logodnei. Charles a ales să includă inelul cu safir și diamant în colecție pentru că îi amintea de broșa pe care o vedea adesea la mama și bunica sa.

Diana a ales inelul cu safir pentru că se potrivea cu ochii ei albaștri.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Prințul Charles și Prințesa Diana în ziua anunțului logodnei lor. Diana a purtat o rochie albastră cu accente albe și o geantă neagră. Charles a purtat un costum închis la culoare, bluză deschisă și o cravată albastră
Prințul Charles și Diana și-au anunțat logodna la începutul anului 1981 / Profimedia Images

Cererea în căsătorie a Prințesei Diana

La începutul lunii februarie 1981, Charles i-a adresat întrebarea viitoarei sale mirese în grădina de la Castelul Windsor. Ei au făcut pasul cel mare după șase luni de relație.

Logodna, care a fost ținută secretă timp de trei săptămâni, a fost în cele din urmă anunțată publicului pe 24 februarie 1981. A venit un anunț oficial din partea Palatului. „Regina și Ducele de Edinburgh anunță logodna fiului lor iubit, Prințul de Wales, cu Lady Diana Spencer, fiica contelui Spencer și a onorabilei doamne Shand Kydd”.

După ce logodna lor a fost făcută publică, cuplul a pozat pentru fotografi în afara Palatului Buckingham. Ulterior au acordat un interviu pentru BBC legat de logodnă. Diana a purtat un costum cu fustă, albastru cobalt de la Harrods, care a completat perfect culoarea albastru viu a noului ei inel de logodnă.

„Am întrebat-o pe Diana înainte să plece în Australia”, a spus Charles pentru BBC despre propunere. „Cu două sau trei zile înainte. M-am gândit că ar fi o idee bună. Dacă mergea în Australia, atunci s-ar putea gândi la asta”.

Diana a spus mai târziu că a spune „da” a fost răspunsul evident. „Am avut mult timp să mă gândesc la asta pentru că știam că presiunea era asupra noastră”, a spus ea. „Nu a fost o decizie dificilă până la urmă. Este ceea ce mi-am dorit. Este ceea ce îmi doresc.”

În timpul acelui interviu, Charles a făcut și remarca sa despre semnificația iubirii. Când a fost întrebată dacă sunt îndrăgostiți, Diana a răspuns timid: „Desigur”, în timp ce Charles a spus: „Orice înseamnă dragoste”. Prințesa de Wales a spus mai târziu că a „traumatizat-o”.

Inelului de logodnă al Prințesei Diana a fost parte din moștenire

După moartea Dianei în 1997, Prințul William și Prințul Harry au moștenit colecția ei de bijuterii. În 2010, William a folosit inelul de 12 carate al mamei sale pentru a o cere în căsătorie pe Kate în timp ce erau în vacanță în Africa.

Într-un interviu post logodnă cu ITV în noiembrie 2010, Prințul de Wales a spus cum a avut o grijă deosebită de inelul regretatei sale mame înainte de a face cererea în căsătorie. „L-am purtat cu mine în rucsac timp de aproximativ trei săptămâni. Literalmente nu l-am lăsat să plece, oriunde mă duceam îl țineam strâns, pentru că știam că dacă a dispărut aș avea multe probleme”, a spus el.

Într-un omagiu subtil adus ținutei de logodnă a Dianei, Kate a ales o rochie Issa albastru regal. Ținuta s-a asortat perfect cu inelul pentru interviul ei comun cu William. Alegerea sentimentală nu a făcut decât să facă momentul și mai special. Tot atunci Prințul de Wales a explicat de ce piesa de safir era atât de aproape de inima lui.

„Este inelul de logodnă al mamei mele. Mi s-a părut destul de drăguț, pentru că, evident, ea nu va fi prin preajmă să se buzure de acestea. A fost modul meu de a o ține aproape de toate”, a mai spus el.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×