Reclamă

Un mulaj cu mâna stângă a Prințesei Diana va fi scos la licitație. Care e prețul de pornire pentru achiziție

Un mulaj cu mâna stângă a Prințesei Diana va fi scos la licitație. Prețul de pornire pentru achiziție se estimează că va fi în jurul sumei de 46 de mii de dolari. Mulajul înfățișează forma mâinii sale din ziua nunții cu Prințul Charles.  

Publicat: 4 noiembrie 2022, 12:54

Mulajul a fost realizat de renumitul sculptor creator Oscar Nemon, chiar înainte de moartea sa în 1985, Diana fiind ultima persoană carea pășit în atelierul artistului. Modelul în mărime naturală va fi afișat pentru admiratorii Familiei Regala care își doresc o piesă unică în colecția lor.

Un mulaj cu mâna stângă a Prințesei Diana va fi scos la licitație

Un mulaj cu mâna stângă a Prințesei Diana urmează să fie licitat pentru o sumă impresionantă de bani. Casa de licitații care se ocupă de organizarea evenimentului a declarat că mulajul ”este o piesă extrem de rară”. Piesa este considerată a fi unică în întreaga lume.

Vezi mai multe imagini în Galeria Foto!

Un mulaj cu mâna stângă a Prințesei Diana care va fi scos la licitație
Mulajul înfățișează forma mâinii Prințesei din ziua nunții cu Prințul Charles / Profimedia Images

Aceasta face parte din portofoliul distinsului sculptor Nemon. Acesta a făcut de-a lungul vieții sale mai multe sculpturi ale membrilor Familie Regale Britanice. Printre aceștia se numără Regina Mamă, Prințesa Diana și Prințul Philip.

Reclamă

Sculptorul celebru s-a mutat în Anglia în 1936 și a primit un studio personal în Palatul St James din Londra. Acolo a fost și locul unde a realizat mulajul mâinii prințesei Diana. Mulajul este de o delicatețe și o frumusețe aparte, după cum spun chiar specialiștii. Sclptura i-a rămas asistentului lui Nemon, Karin Churchill, iar acum urmează să fie licitat.

Mulajul a fost realizat cu ajutorul unui silicon lichid care se stabilește pentru a forma mai apoi o matriță. Ulterior în aceasta este umplută cu ipsos care se întărește imediat ce este turnat, relatează publicația CNN.

Ce obiecte care i-au aparținut Prințesei Diana s-au licitat anul acesta

Reclamă

O mulțime de obiecte care s-au aflat în posesia Prințesei Diana au fost scoase la licitație de-a lungul timpului. De data aceasta este rândul mulajului cu mâna sa stângă. La 25 de ani de la moartea sa, articolele care i-au aparținut soției Prințului Charles merg la licitații și prezintă un interes tot mai mare pentru publicul larg.

În luna august a fost licitat un Ford Escort RS Turbo Seria 1. Mașina care i-a aparținut Prințesei s-a vândut cu suma de 851.070 de dolari. Anul trecut s-a vândut o felie din tortul de nuntă al Prințesei. Felia de tort s-a vândut cu suma impresionantă de 2.565 de dolari.

Publicația CNN spune că pe data de 8 noiembrie urmează să aibă loc o licitație istoric. Un mulaj al mâinii drepte al lui Winston Churchill, premierul britanic din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, va fi scos la licitație. Se estimează că duma de pornire pentru mâna lui Churchill va fi în jurul valorii de 8 mii de dolari.

Iubitorii de licitații așteaptă cu nerăbdare să vadă ce alte obiecte vor mai fi scoase în viitor. Familia Regală Britanică nu a făcut niciun comentariu cu privire la organizarea acestor licitații.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă într-o rochie roșie care ilustrează una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 4 decembrie 2022
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 4 decembrie 2022. Trei nativi care se vor bucura de reușite
Pe lista cu cele trei zodii norocoase în ziua de 4 decembrie 2022 se numără nativii Rac, Balanță și Săgetător. Acești trei nativi vor avea parte de o zi extraordinară pe toate planurile. Zodiile...
2
O femeie frumoasă cu părul lung care ilustrează idei de tunsori la modă în iarna anului 2022
Frumusețe
Tunsori la modă în iarna anului 2022. Cele mai apreciate coafuri din sezonul rece
Sezonul rece este aici și a sosit momentul să te bucuri de o schimbare de look. Te invităm să descoperi câteva idei de tunsori la modă în iarna anului 2022. Vezi care sunt unele...
3
O femeie frumoasă cu părul alb care ilustrează o coafură pentru doamnele care au peste 50 de ani
Frumusețe
Coafuri pentru femeile care au peste 50 de ani. Ce look recomandă specialiștii în frumusețe
Părul are nevoie de tot mai multă atenție pe măsură ce înaintezi în vârstă. Pentru ca acesta să nu se simtă neglijat, are nevoie de o reîmprospătare la câteva luni. Pe lângă tratamentele de...
4
O femeie pe tocuri, care merge pe stradă, elegantă și sexy
Timp liber
Ce spune despre tine felul în care mergi. Tipul de personalitate pe care îl ai
Mai ai impresia că doar felul în care te îmbraci sau felul în care vorbești sunt lucrurile după care te judecă oamenii? Specialiștii spun că a venit timpul să-ți schimbi credința. Conform studiilor bazate...
5
O femeie care deschide o cutie primită prin curier
Timp liber
Ce nu e recomandat să cumperi online. De ce e mai bine să mergi în magazine pentru anumite produse
Cumpărăturile online au schimbat modul în care facem achiziții, de la cărți la cadouri pentru ziua de naștere a persoanelor dragi. Este atât de ușor să ai în față o gamă variată de articole...
PARTENERI
×