Reclamă

Membrii Familiei Regale care au suferit accidente la călărie. Cu ce răni s-au ales după orele de echitație

Familia Regală Britanică a fost întotdeauna iubitoare de cai. Regina Elisabeta a II-a a rămas în amintirea poporului ei și datorită acestui aspect. De altfel, la funeraliile Majestății Sale a fost adus inclusiv unul din poneii săi preferați, Carltonlima Emma. Însă dragostea pentru echitație s-a soldat uneori cu momente neplăcute. Iată care sunt membrii Familiei Regale care au suferit accidente la călărie.

Publicat: 29 octombrie 2022, 6:04 / Actualizat: 7 iunie 2024, 17:20

De la Regina Elisabeta a II-a și până la Sophie de Wessex și fiica sa, Lady Louise Windsor, membrii Familie Regale sunt mari fani ai călăriei. Zara Tindall este una dintre membrele de la Casa Regală care a reușit să câștige inclusiv medalii olimpice la probele de echitație. În ciuda legăturii puternice dintre Casa Regală și caii deținuți de Familia Regală, au existat nenumărate momente când animalele nu au putut fi stăpânite și s-au produs diverse accidente.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Membrii Familiei Regale care au suferit accidente la călărie

Membrii Familiei Regale trebuie să fie foarte atenți al sporturile pe care le practică, în special cei care se află pe linie directă la succesiunea la tron. În ciuda acestui aspect, Regina Elisabeta a II-a a fost de mică o mare iubitoare orelor de echitație. Aceasta și-a iubit caii, dar și poneii pe care i-a deținut la Grajdurile Regale.

După moartea sa, animalele vor rămâne în continuare în grija palatului. De altfel, Regina consort, Camilla și-a exprimat interesul pentru îngrijirea lor, fiind o mare iubitoare de cai. Nici câinii Majestății Sale nu vor fi dați la o parte. Aceștia vor rămâne în grija Prințului Andrew, fiul Reginei Elisabeta a II-a.

Regina Elisabeta și Regina Mamă

De-a lungul vieții sale, Regina Elisabeta a II-a a petrecut nenumărate ore la echitație. Aceasta a avut parte șid e câteva accidente, unele dintr ele fiind grave. În anul 1994, Regina Elisabeta a II-a și-a rupt încheietura mâinii stângi. Calul său s-a împiedicat, iar Majestatea Sa și acesta au căzut, făcând-o pe Regină să se aleagă cu o durere incredibilă în zona încheieturii.

Reclamă

Vezi mai multe imagini în Galeria Foto!

Tânăra Regină Elisabeta alături de un cal negru
La funeraliile Majestății Sale a fost adus inclusiv unul din poneii săi preferați, Carltonlima Emma / Profimedia Images

La acel moment monarhul avea deja vârsta de 68 de ani. La început s-a crezut că este doar o vânătaie, iar ruptura nu a fost diagnosticată decât după 24 de ore de la incident. Nici Regina Mamă nu a fost străină de accidentele la călărie.

Reclamă

La vârsta de 90 de ani, mama Reginei Elisabeta lI-a rupt clavicula într-o cădere care a avut loc într-o lună de iarnă. Se știa faptul că Regina Mamă este iubitoare a curselor de cai, pasiune pe care a moștenit-o și fiica sa, Regina Elisabeta a II-a.

Regele Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea se numără printre membrii Familiei Regale care au suferit accidente la călărie. Acesta și-a fracturat un os la umăr după ce a căzut de pe cal în anul 2001. Evenimentul a avut loc când fiul Reginei Elisabeta se afla la o vânătoare de vulpi, scrie HelloMagazine. La acel moment avea 52 de ani.

Acesta a căzut la pământ după ce calul său s-a speriat și a făcut un salt neașteptat în timpul vânătorii. S-a crezut inițial că Regele i-a dislocat umărul. O radiografie amănunțită a arătat că acesta și-a rupt un os mic de la marginea omoplatului. Acesta nu a fost singurul incident în care Regele Charles a fost implicat. În 1990, la vârsta de 42 de ani, acesta și-a rupt mâna dreaptă după ce a căzut de pe cal în timpul unui meci de polo.

Prințul Philip

Prințul Philip era cunoscut pentru faptul că iubea plimbările cu trăsura. Acesta obișnuia să-și plimbe nepoții și strănepoții cu trăsura î jurul grădinilor de la Castelul Windsor. În anul 2010 acesta a fost implicat într-un accident dramatic cu trăsura și s-a rănit în zona spatelui.

Prințul Philip în timp ce conduce o trăsură cu cai
Prințul Philip era cunoscut pentru faptul că iubea plimbările cu trăsura / Profimedia Images

Prințul Philip a început să conducă trăsura târziu în viață, abia după ce a decis că este momentul să se retragă din polo. Accidentul Prințului Philip a avut loc chiar pe moșia de la Windsor. Trăsura sa a lovit un ciot de copac, iar viteza pe care poneiul a avut-o, l-a făcut pe Prinț să se dezechilibreze și să se rănească la spate.

Prințesa Anne

Prințesa Anne a călărit la un cu totul alt nivel. Aceasta și-a făcut chiar debutul olimpic în anul 1976. Totuși lucrurile nu au mers întotdeauna așa cum și-a dorit. În anul 1976, calul său, Goodwill, nu a reușit să facă una dintre săriturile de pe traseu, iar Prințesa Anne și acesta au căzut la pământ.

Prințesa s-a ridicat repede și a urcat la loc pe cal, însă accidentul a lăsat-o cu aceasta cu sechele. Raportul medical de la acel moment a arătat că aceasta a suferit o comoție cerebrală în timpul accidentului. Prințesa a declarat într-un interviu din acea perioadă că nu-și poate aminti nimic din ce s-a întâmplat după căzătură. Accidentul din 1976 nu a fost singurul pentru aceasta.

Prințesa Anne pe calul său Goodwill în timpul unui Campionat European de Echitație
Prințesa Anne a fost nevoită să se retragă de la Campionatele Europene de Echitație de la Kiev / Profimedia Images

Cu doar trei ani înainte de acel moment, Prințesa Anne a fost nevoită să se retragă de la Campionatele Europene de Echitație de la Kiev după ce a suferit o altă cădere gravă din timpul unui traseu ce a presupus și sărituri peste garduri duble. Totodată, aceasta a fost dusă la spital la vârsta de 14 ani după un accident de călărie care a avut loc în apropiere de școala sa.

Zara Tindall

Zara Tindall, nepoata Reginei Elisabeta a II-a, se numără și ea printre membrii Familie Regale Britanice care au suferit accidente la călărie. Aceasta a încercat să facă echitație la un cu totul alt nivel, la fel ca mama sa, Prințesa Anne.

Zara și-a rupt clavicula într-un accident de călărie, iar calul său nu a supraviețuit incidentului care ar fia vut loc pe lângă Pirineii Francezi. Zar a mai suferit un accident în 2007. Aceasta s-a desprins de pe cal și a căzut lovindu-se la nas de un gard. Pe lângă lovitura la nas, aceasta a avut răni grave și în jurul gâtului.

Lady Louise

Lady Louise Windsor este fiica cea pare a Prințului Edward, Conte de Wessex, și nepoata Reginei Elisabeta a II-a. Deși are doar 18 ani a fost implicată în mai multe incidente în timpul orelor de echitație. Aceasta a căzut pentru prima dată de pe poneiul său în anul 2012, când avea doar opt ani.

Lady Louise Windsor în trimp ce se află pe un cal și poartă o cască de protecție specială
Spre deosebire de ceilalți nepoți ai Reginei Elisabeta, Lady Louise Windsor și James nu sunt la fel de cunoscuți publicului / Profimedia Images

Nepoata Reginei și-a rupt la acel moment mâna stângă. Aceasta a fost dusă la spital și a primit îngrijiri medicale. Mama sa și-a anulat toate îndatoririle regale din ziua respectivă pentru a-i fi alături fiicei sale.

Shophie de Wessex

Sophie de Wessex, soția Prințului Edward, a fost implicată la rândul său în accidente de călărie. Aceasta a suferit un accident la vârsta de 46 de ani când se plimba cu unul din cai pe moșia Windsor. În urma căzăturii, Sophie a fost transportată la spital. Aceasta și-a rupt o coastă și a primit mai multe medicamente pentru a-i liniști durerea.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două porții de salată de dovlecei copți
Rețete
Salată de dovlecei copți. Rețetă asemănătoare cu salata de vinete
Această rețetă de salată de dovlecei copți este similară cu salata de vinete, având o textură cremoasă și un gust savuros. Este o alternativă excelentă pentru cei care caută o variantă diferită, dar la...
2
dragon cu bănuți în gură pe un fond deschis la culoare
Horoscop
5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta. Vezi dacă te numeri printre ele
Astrologii anunță că mulți dintre nativi vor reuși să-și găsească ferestrele de oportunitate în următoarea perioadă. Aceste 5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta sunt totuși mult mai active. Adevăruri vor ieși la...
3
Familia Regală la Trooping the Colour 2024
Familia Regală
Kate Middleton i s-a alăturat Regelui Charles pe balconul Palatului Buckingham. Familia regală s-a reunit pentru a urmărit demonstrația aeriană de la Trooping the Color 2024
Kate Middleton i s-a alăturat Regelui Charles pe balconul Palatului Buckingham. Familia regală s-a reunit pentru a urmărit demonstrația aeriană de la Trooping the Color 2024. A fost prima reuniune a Prințesei și a...
4
O femeie care își notează în jurnal
Horoscop
Afirmații care pot atrage norocul în viața ta, potrivit unui astrolog
Afirmațiile sunt un truc care ne poate schimba pentru totdeauna soarta. Ne petrecem tot timpul cu noi înșine, ascultându-ne gândurile. Mentalitatea pe care o ai modelează și colorează fiecare experiență din viață. Ai mai...
5
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt în bol alb, alături de mărar verde
Rețete
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt. Rețetă tradițională din Banat
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt este un fel de mâncare tradițională din bucătăria românească, simplu de preparat și foarte gustos. Este o rețetă bănățeană simplă și extrem de gustoasă, preparată din dovlecei...
PARTENERI
×