Reclamă

Reguli care nu se aplică Familiei Regale Britanice. Regele Charles primește imunitate suverană și poate călătorii fără pașaport

Aceasta e lista cu reguli care nu se aplică Familiei Regale Britanice. De exemplu, Regele Charles primește imunitate suverană și poate călătorii fără pașapoarte, iar Prințul William nu are limită de viteză atunci când circulă cu mașina prin orașele pe care le vizitează.

Publicat: 29 septembrie 2022, 13:14

Nu este surprinzător faptul că Familia Regală Britanică trebuie să urmeze o listă extinsă de reguli ale protocolului regal. Cu toate acestea, Regele Charles și membrii familiei sale se bucură și de o serie de avantaje regale. Sunt scutiți taxe, iar Regelui i se permite să încalce orice lege.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Reguli care nu se aplică Familiei Regale Britanice

Familia Regală Britanică a fost în centrul atenției în ultimul timp. Regina Elisabeta a decedat pe data de 8 septembrie 2022. De atunci au tot apărut în presă subiecte despre tot ce s-a întâmplat la înmormântare, dar și ce discuții au fost între Ducii de Sussex și Familia Regală.

Și pentru că nu se putea trece peste, s-a discutat mult și despre schimbările de titulatură sau cum se împarte averea regretatului monarh. Iată lista cu reguli pe care Familia Regală nu trebuie însă să le respecte ca toți oamenii obișnuiți.

Imunitate suverană

Regele Charles se bucură de imunitate suverană,. Acest lucru înseamnă că nu poate fi urmărit penal în temeiul unei anchete civile sau penale.

Reclamă

Această regulă s-a aplicat și regretatei Regine Elisabeta. Potrivit îndrumărilor anterioare de pe site-ul oficial al familiei regale, „deși procedurile civile și penale nu pot fi luate împotriva suveranului ca persoană în conformitate cu legea britanică”, Regina a avut grijă să se asigure că activitățile sale personale sunt desfășurate în strictă conformitate cu Legea.

Limite de viteză

Când regele, prim-ministrul și alți membri ai familiei regale sunt conduși de ofițeri de poliție în angajamente regale oficiale, aceștia pot conduce cât de repede sau cât de încet doresc.

Reclamă

Potrivit presei britanice, Legea privind reglementarea traficului rutier dă permisiunea vehiculelor de poliție, pompieri, ambulanțe și alte agenții de aplicare a legii să încalce limitele de viteză. Deoarece membrii regali sunt întotdeauna conduși de escorte de poliție în timp ce își îndeplinesc sarcinile regale, vehiculele lor sunt astfel scutite de respectarea regulamentelor de viteză.

Pașapoarte

Fiecare pașaport din Regatul Unit este emis cu numele Reginei. În consecință, Regina nu a avut nevoie de propriul pașaport pentru a călători, potrivit site-ului Familiei Regale.

După moartea Reginei, este posibil ca pașapoartele să fie modificate pentru a-l reflecta pe Regele Charles ca noul suveran. Cu toate acestea, la fel ca procesul de modificare a banilor și timbrelor britanice, aceasta va fi o schimbare treptată. Toți ceilalți membri ai familiei regale dețin propriile pașapoarte, a adăugat site-ul familiei regale.

Permise de conducere

La vârsta de 18 ani, Regina Elisabeta s-a pregătit ca șofer și mecanic pentru Serviciul Teritorial Auxiliar pentru Femei. Acest lucru a avut loc în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Reginei nu i s-a cerut niciodată să susțină un examen de conducere. Majestatea Sa a putut, de asemenea, să conducă fără plăcuță de înmatriculare. Toate permisele de conducere din Marea Britanie sunt eliberate pe numele Reginei, potrivit presei britanice.

Presa britanică a mai raportat că Regele Charles nu mai are obligația de a folosi permisul de conducere. El este noul monarh. Aceeași regulă nu se aplică pentru alți membri ai Familiei Regale.

Nume de familie

Familia regală nu este obligată să-și folosească numele de familie legale, chiar dacă din punct de vedere tehnic au unul. Înainte de 1917, membrii Familiei Regale Britanice nu aveau nume de familie. Acum, descendenții pe linie masculină ai reginei Elisabeta și ai prințului Philip poartă numele de familie Mountbatten-Windsor.

Custodia copilului

În timp ce bunicii obișnuiți trebuie să treacă prin instanțe dacă doresc custodia nepoților lor, monarhul are custodia legală automată a tuturor descendenților și nepoților minori, a declarat istoricul regal Marlene Koenig pentru News.com.au în 2018.

Aceasta înseamnă că Charles are, din punct de vedere tehnic, custodia celor trei copii ai Prințului William și ai lui Kate Middleton, Prințul George, Prințul Charlotte și Prințul Louis, și ai copiilor lui Meghan Markle și Prințul Harry, Archie și Lilibet.

Scutiri de impozite

Membrii familiei regale sunt scutiți de plata impozitelor în anumite cazuri. Deși monarhul nu este obligat legal să plătească impozite, Regina a făcut plăți voluntare pentru venituri, active și câștiguri neutilizate în scopuri oficiale.

Alte părți din venitul Familiei Regale, cum ar fi venitul prințului de Wales din Ducatul de Cornwall, sunt, de asemenea, scutite de taxe. Totuși, el „plătește în mod voluntar impozit pe venit pentru toate veniturile din avere”, potrivit site-ului oficial.

Două zile de naștere

Potrivit site-ului oficial al Familiei Regale, Regina a sărbătorit două zile de naștere în fiecare an. Ziua de naștere reală pe 21 aprilie și sărbătoarea ei oficială de naștere publică în a doua sâmbătă din iunie.

De-a lungul generațiilor, conducătorii suverani și-au desfășurat adesea sărbătorile publice de naștere în alte zile decât ziua lor reală de naștere. Mai ales atunci când datele lor reale de naștere sunt toamna sau iarna. Acest lucru este pentru a crește probabilitatea de vreme bună pentru parada anuală Trooping the Color, potrivit site-ului web al familiei regale.

Deoarece ziua de naștere a regelui Carol este pe 14 noiembrie, el ar putea urma exemplul mamei sale. Ar putea avea o a doua sărbătoare și în iunie, deși acest lucru nu a fost încă confirmat.

Monarhia este, de asemenea, scutită de Legea privind libertatea de informare

„Casa regală nu este o autoritate publică în sensul Actelor FOI. Prin urmare, este scutită de prevederile acestora”, potrivit site-ului familiei regale.

Această regulă permite Familiei Regale să exercite mai multă intimitate în ceea ce privește îndatoririle și finanțele de zi cu zi. De exemplu, în timp ce Casa Regală publică un raport financiar anual, publicul din Marea Britanie este împiedicat să acceseze informații detaliate despre cheltuielile sale.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×