Reclamă

Motivul pentru care Regina Elisabeta a II-a purta mereu cercei cu perle. Majestatea Sa nu se despărțea de ei la niciun eveniment

Regina Elisabeta a II-a a fost întotdeauna un simbol al eleganței și rafinamentului. Majestatea Sa a impresionat de fiecare dată cu ținutele alese, dar și cu accesoriile pe care le-a purtat. Multe dintre bijuteriile monarhului aveau o însemnătate aparte. Experții regali au dezvăluit motivul pentru care Regina Elisabeta a II-a purta mereu cercei cu perle. Majestatea Sa nu se despărțea de ei la niciun eveniment important.

Publicat: 25 septembrie 2022, 6:05 / Actualizat: 7 iunie 2024, 17:20

Monarhul Marii Britanii a avut a acces la unele dintre cele mai frumoase bijuterii ale coroanei. Totuși, Regina a ales deseori să păstreze un look simplu, dar elegant. În ciuda faptului că ar fi putut să poarte orice tip de bijuterie și-ar fi dorit, Regina se întorcea mereu la câteva accesorii pe care le-a avut aproape de suflet.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Motivul pentru care Regina Elisabeta a II-a purta mereu cercei cu perle

Regina Elisabeta a II-a s-a stins din viață, dar a lăsat în urma sa o colecție impresionantă de bijuterii. Majestatea Sa a fost foarte atașată de broșele sale. Regina a iubit o pereche de cercei cu perle și un colier pe care l-ar fi primit de la tatăl său, Regele George al VI-lea.

Vezi mai multe imagini cu Regina Elisabeta a II-a în Galeria Foto!

Regina Elisabeta într-un costum albastru cu pălărie într-o vizită oficială din Edinburgh în anul 2021
Regina Elisabeta nu va ține o petrecere aniversară pentru Lilibet. Jubileul de Platină va avea loc în aceeași perioadă / Getty Images

Devotamentul Reginei față de perle a devenit în timp un semn distinctiv al stilului său. Majestatea Sa a avut o colecție incomparabilă de bijuterii, dar s-a întors mereu la perlele sale.

Reclamă

Regina a avut mereu o preferință pentru perle, costumele colorate și pălăriile cu detalii inedite. Există, de asemenea, o semnificație sentimentală în satele preferințelor Majestății Sale. O parte din bijuteriile pe care le purta deseori au fost oferite de la rudele sale.

Bunica sa, Regina Mary, a fost cea care i-a dăruit perechea de cercei cu perle. Perechea de cercei este formată din perle mari, cu un singur nasture, care sunt decorate cu un mic diamant la capătul de prindere.

În ziua nunții, Regina Elisabeta, a primit de la părinții ei două coliere cu perle, coliere ce i-au aparținut Annei și Carolinei, două regine din secolul XVII, respectiv secolul XVIII.  Majestatea Sa a purtat cerceii pe care i-a primit de la bunica sa inclusiv în anul 2012, la Jubileul de Diamant.

Reclamă

Dragostea Reginei pentru perle ar fi mult mai veche, relatează Vanity Fair. Totul ar fi început în martie 1927, când Prințesa Elisabeta a fost lăsată în grija bunicii sale. Regina Mary s-a ocupat de ea, în timp ce Regina Mamă și Regele George al VI-lea se aflau într-un turneu regal. Se spune că micuța Prințesă Elisabeta obișnuia să se agațe de colierele cu perle ale bunicii sale și să le muște.

Care este istoria perlelor în Familia Regală Britanică

Motivul pentru care Regina Elisabeta a II-a purta mereu cercei cu perle a fost unul sentimental. Există o întreagă istorie a perlelor în Familia Regală Britanică. Asocierea regalității britanice cu perlele ar data încă din Evul Mediu, din timpul monarhiei lui Eduard al II-lea.

Se pare că acesta obișnuia să poarte ținute împodobite cu perle. Când Elisabeta I a preluat tronul în 1558, expedițiile în America era tot mai dese. Navigatorii se întreceau în Regatul Unit cu cantități semnificative de perle.

Regina Elisabeta I a fost cea care a impregnat un sentiment de putere, opulență și demnitate regală prin purtarea perlelor a gât. Totodată, perlele au fost asociate cu puritatea și castitatea, datorită reputației Reginei de ”Regina Fecioară”.

De-a lungul timpului, istoricii britanici au asociat perlele cu imaginea Reginei Elisabeta I. Atunci când s-a stins din viață în 1603, poeții au scris despre ea și au făcut referire în poemele lor la perlele care au rămas asociate cu imaginea Majestății Sale.

Coroana de stat imperială, pe care Regina Elisabeta a II-a a purtat-o la încoronare și la multe deschideri de stat ale parlamentului, conține un set de perle despre care se crede că i-ar fi aparținut Elisabetei I.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
icon
Ioana State fotografiată în timp ce stă pe canapea la interviul echipei CaTine.ro
CaTine
Ioana State, sinceră și relaxată: „Nu depinde starea mea de fericire de numărul de kilograme pe care îl am”
Alegem de fiecare dată femei puternice, inteligente și sincere care să-și împărtășească poveștile de viață cu cititoarele noastre. De data aceasta am stat la povești cu Ioana State. Ioana ne-a povestit mai multe despre...
2
Dulceață din nectarine, fără zahăr
Timp liber
Ce îndulcitor poți folosi când faci dulceață. Cu ce poți înlocui zahărul
Există un ingredient cheie care face ca gemul cumpărat din magazin să nu fie benefic sănătății organismului tău: zahărul rafinat. De aceea, specialiștii au venit cu o soluție. Află ce îndulcitor poți folosi când...
3
Cuplu care zâmbește în fața camerei pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
Horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024. Vezi ce spun astrele despre zodii
Nativii vor avea parte de schimbări și acestea se vor vedea cu ochiul liber. Citește horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024 și vezi despre ce este vorba. Cei mai curajoși vor...
4
Borcan cu castraveți murați la soare
Rețete
Castraveți murați la soare. Rețetă simplă și rapidă
Acești castraveți murați la soare sunt un tip de murături fermentate natural, care se pregătesc în special în timpul verii. Castraveții sunt puși în saramură și lăsați la soare pentru a fermenta, ceea ce...
5
Mai multe cifre care se află pe fundalul unui apus de soare peste mare
Horoscop
Vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Ce spun specialiștii
Numerologii spun că cifrele îți pot da multe indicii despre modul în care poate arăta viața ta. Descoperă vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Află ce spun specialiștii despre...
PARTENERI
×