Reclamă

Antrenorul de cai al Reginei Elisabeta a vorbit despre funeraliile Majestății Sale: „Totul a fost din altă lume”

Antrenorul de cai al Reginei Elisabeta a vorbit despre funeraliile Majestății Sale. Monty Roberts, un expert ecvestru din California, a devenit apropiat de monarhul Marii Britanii atunci când au dezvoltat împreună o nouă metodă de a antrena caii.

Publicat: 21 septembrie 2022, 11:32

Monty Roberts a declarant că evenimentul a fost unul copleșitor. Acesta a încercat  cu greu să-și ascundă emoțiile. Legătura strânsă pe care a avut-o cu Majestatea Sa l-a făcut pe acesta să simtă un mare gol în suflet atunci când Regina s-a stins din viață.

Antrenorul de cai al Reginei Elisabeta a vorbit despre funeraliile Majestății Sale

Regina Elisabeta s-a stins din viață la vârsta de 96 de ani. Aceasta a lăsat o mare durere în sufletul supușilor săi, dar și a Familiei Regale Britanice. Un detaliu despre care mulți nu au vorbit a fost cel al animalelor care i-au aparținut Reginei.

Vezi mai multe imagini de la funeraliile Majestății Sale în Galeria Foto!

Monty Roberts, antrenorul de cai al Reginei Elisabeta a II-a, alături de poneiul Reginei, Emma
Emma, poneiul Reginei, a fost prezent la înmormântarea Majestății Sale. Alături de ea s-a aflat Terry Pendry, îngrijitorul de cai / Profimedia Images

Poneiul preferat al acesteia și cei doi câini din rasa corgi au fost prezenți la funeraliile de stat ale monarhului Regatului Unit. Monty Roberts este membru din personalul Reginei. Cei mai mulți membrii care au făcut parte din personalul Reginei de la Castelul Windsor au participat alături de mulțime la funeraliile Majestății Sale.

Reclamă

Monty a fost cu adevărat devastat de pierderea Reginei. Acesta s-a aflat printre cei 800 de invitați care au luat parte la slujba care s-a ținut la Capela St. George de la Castelul Windsor.

”Am petrecut mult timp la Castelul Windsor, dar nu am văzut niciodată așa ceva. Totul a fost din altă lume. Regina Elisabeta mi-a fost mai mult decât o prietenă dragă vreme de 35 de ani. Mi-a fost teamă să nu devin prea sentimental în timpul ceremoniei, mulți oameni nu și-au putut controla emoțiile.”

”Nu pot sta foarte mult timp în picioare, din cauza unei condiții autoimune. Soția mea, Pat, a venit la mine și mi-a spus să mă așez. Am crezut că o să cad jos în acel moment.”

Reclamă

”Când a sosit sicriul pe Long Walk îmi spuneam că nu o să plâng. Însă emoțiile au fost prea puternice, iar lacrimile au început să-mi curgă șiroaie. A fost ceva foarte dificil pentru mine să o văd condusă pe ultimul drum”.

Roberts a avut o colaborare de lungă durată cu Majestatea Sa. Regina a fost cunoscută pentru dragostea pe care a avut-o față de cai și ponei. Antrenorul a declarat că a participat la concursuri în peste 41 de țări în numele Majestății Sale. Cei doi au început să colaboreze la începutul anilor 1980.

Cum a descris Monty Roberts atmosfera de la Castelul Windsor

Antrenorul de cai al Reginei Elisabeta a vorbit despre funeraliile Majestății Sale, dar și despre atmosfera de la Castelul Windsor. Membrii Familiei Regale Britanice și-au dorit ca toți cei care au făcut parte din personalul de la Castel să fie prezenți.

Roberts a descris atmosfera din Capela St. George ca fiind ”reverentă„. Acesta a simțit o tristețe interioară profundă în momentul în care și-a luat la revedere definitive de la Mastetatea Sa. Alături de Roberts a fost și îngrijitorul de cai al Reginei, Terry Pendry.

Cei doi au lucrat împreună vreme de mai bine de trei decenii. Poneiul Reginei Elisabeta, Emma, a urmărit și el procesiunea funerară. Roberts l-a felicitat pe Terry pentru tăria de caracter de care a dat dovadă. Se pare că ingrijitorul de cai al Reginei a fost singurul care a reușit să o liniștească pe Emme în timpul ceremoniei.

Poneiul a fost extrem de calm pe tot parcursul funeraliilor. Roberts a mai declarat că Regina Consort are o dragoste la fel de profundă pentru cai. Acesta este de părere că va avea o colaborare deosebită cu soția Regelui Charles al III-lea.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă cu părul blond care este tunsă la salon de către o altă femeie, în timp ce evită una din principalele coafuri care te îmbătrânesc
Frumusețe
Coafuri care te îmbătrânesc. Cu ce look recomandă specialiștii în frumusețe să le înlocuiești
Procesul de îmbătrânire este ceva normal și natural prin care orice persoană trece. Deși acesta este inevitabil, există anumite trucuri prin care poți ascunde semnele înaintării în vârstă. Când vine vorba de alegerea coafurii...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 3 octombrie – 9 octombrie 2022. Descoperă ce îți rezervă astrele, în funcție de zodie
Horoscopul săptămânii 3 octombrie – 9 octombrie 2022 îi surprinde pe nativii zodiacului cu vești pe toate planurile. Dacă Racii vor ajunge să trăiască un capitol nou în viața personală, pentru două dintre zodii...
3
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna octombrie 2022. Vărsătorii se simt mai aproape de persoana iubită. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul dragostei pentru luna octombrie 2022 spune că nativii vor avea multe momente de cumpănă. Aceștia trebuie să țină cont de faptul că astrele vor fi întotdeauna acolo să le ofere o mână de...
4
icon
Cătălin Cazacu, pe un fotoliu, în tricou și pantaloni scurți, la CaTine.ro
CaTine
Interviu CaTine La Masculin cu Cătălin Cazacu: „Sunt un dezastru și un haos controlat”
Cătălin Cazacu este unul dintre sportivii de renume din motociclism. Pasionat, el a dus pasiunea pentru acest sport la un nivel atât de mare, încât recunoaște că nu se vede făcând altceva în această...
5
Tort Napoleon regesc porționat și decorat cu fructe
Rețete
Tort Napoleon regesc. Tort cu multe straturi și cremă fină
Atunci când vei dori să-ți impresionezi familia și prietenii cu un tort deosebit, prepară rețeta de tort Napoleon regesc. Este o rețetă de desert fin, cu aspect elegant și gust divin. Rețeta tortului Napoleon...
PARTENERI
×