Home // Familia Regală // Regina Elisabeta a II-a a fost condusă pe ultimul drum. Regatul Unit și-a luat la revedere de la Majestatea Sa
Regina Elisabeta a II-a a fost condusă pe ultimul drum. Regatul Unit și-a luat la revedere de la Majestatea Sa
Regina Elisabeta a II-a s-a stins din viață pe data de 8 septembrie 2022. Monarhul a avut cea mai lungă domnie din istoria Regatului Unit. Majestatea Sa s-a aflat pe tron vreme de 70 de ani și a lăsat în urmă o durere imensă în sufletele supușilor săi. Fiul său cel mare, Charles al III-lea, este cel care a devenit Rege și care a promis să ducă mai departe munca mamei sale. Regina Elisabeta a II-a a fost condusă pe ultimul drum de către Familia Regală și supușii săi.
Vestea că Majestatea Sa s-a stins din viață i-a luat prin surprindere pe cei din jur. Au urmat câteva zile dificile pentru Familia Regală Britanică. Deși tristețea a fost vizibilă în sufletul tuturor, oamenii au avut și un motiv de bucurie, venirea pe tron a lui Charles al III-lea.
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Acesta a ținut primul discurs în calitate de Rege și le-a promis oamenilor să se dedice în totalitate monarhiei, așa cum a făcut-o și mama sa. Liderii politici din lumea întreagă și-au arătat susținerea față de Familia Regală în momentele de cumpănă. Majestatea Sa a definit o epocă întreagă și a lăsat în spate o moștenire remarcabilă.
Regina Elisabeta a II-a a fost condusă pe ultimul drum
Liderii din lumea întreagă și-au arătat durerea din suflet la aflarea veștii că Majestatea Sa a murit la vârsta de 96 de ani. Papa Francisc a deplâns moartea Majestății Sale și a declarat că Regina a fost un exemplu de devotament, aflându-se neobosit în serviciul țării sale.
Membrii Familie Regale și-au exprimat rând pe rând regretul de a o pierde pe cea care le-a fost mamă, bunică și străbunică. Milioane de oameni din lumea întreagă și-au prezentat condoleanțele în fața Casei Regale.
În Marea Britanie doliul a durat șapte zile, până la înmormântarea Majestății Sale. Sicriul Reginei Reginei s-a aflat la Westminster Hall, acolo unde mii de oameni au stat ore întregi la coadă pentru a-i aduce Majestății Sale un ultim omagiu.
Liderii politici au sosit și ei la Londra pentru a-și lua la revedere de la monarh. Nepoții Reginei Elisabeta au stat și ei de veghe la sicriul Majestății Sale. Regele Charles al III-lea i-a permis fiului său, Prințul Harry, să poarte uniforma militară, chiar dacă acesta a renunțat la îndatoririle regale. Membrii Familie Regale au purtat ținute speciale și au respectat un cod vestimentar bine pus la punct de-a lungul secolelor.
Reclamă
Cum a început ziua funeraliilor Reginei Elisabeta a II-a
Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a au putut fi urmărite în lumea întreagă. Ce mai mare parte a ceremoniei a fost transmisă în direct pentru publicul larg. Pe lângă britanicii prezenți la eveniment, oamenii au putut să se simtă mai aproape de Majestatea Sa în ultimele ore înainte de a ajunge la locul de veci. Guvernul britanic a declarat zi liberă oficială pentru a le permite oamenilor din Regatul Unit să-i aducă Reginei un ultim omagiu.
Întreaga zi a fost dedicată funeraliilor de stat. Ceremonia a fost împărțită în mai multe părți. Pe de-o parte oamenii au putut lua parte la ceremonia publică, pe de altă parte s-a ținut și o ceremonie restrâns, doar pentru anumiți membri ai Familie Regale Britanice.
Operațiunea a fost una de amploare, iar condițiile de securitate au fost extraordinare. Lideri politici din lumea-ntreagă s-au reunit pentru a o conduce pe Regină pe ultimul drum.
S-a respectat planul ”operațiunea podul Londrei” , plan ce a fost pus la punct ani la rândul și care a fost repetat de mai multe ori pentru ca totul să iasă perfect în ziua înmormântării.
Cu puțin înainte de începerea procesului, Regele Charles al III-lea a ținut să le mulțumească din nou oamenilor pentru sprijinul pe care l-au arătat în toată această perioadă tristă pentru Familia Regală Britanică.
Cine luat parte la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a
Ceremonia amplă a avut loc pe tot parcursul zilei. Peste 2.000 de invitați au participat la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a. La aceștia se adaugă coloanele de oameni care au stat deoparte și de alta a drumului pe care Majestatea Sa a fost condusă pe tot parcursul zilei.
La ceremonie au participat și copii Prințului William. Prințul George și Prințesa Charlotte au venit să-i aducă străbunicii lor un ultim omagiu. Prințul Louis a fost lăsat acasă.
George, în vârstă de nouă ani, va urca într-o zi pe tronul Marii Britanii. Află mai multe despre succesiunea a tronul Marii Britanii după moartea Majestății Sale. Procesiunea a fost condusă de Regele Charles al III-lea și soția sa, Camilla, alături de care s-au aflat Prințul și Prințesa de Wales.
Imediat după Prințul William s-au aflat copiii acestuia, iar mai apoi Ducii de Sussex. Funeraliile au început la ora 12:00 la Abația Westminster. Sicriul a fost însoțit de la Westminster Hall până la mânăstire. Trupe întregi din fanfara regală au luat parte la eveniment.
Arhiepiscopul de Canterbury a fost cel care a ținut predica. Imediat după predică și momentul de reculegere, sicriul a fost urcat pe un afet de tun care a fost purtat până la Arcul Wellington, din Hyde Park Corner. Mai apoi, sicriul a fost transferat într-o mașină mortuară și dus la Castelul Windsor, la Capela St. Georges, pe Long Walk.
Casa Regală a publicat o fotografie cu Majestatea Sa în ziua funeraliilor
Casa Regală Britanică i-a adus Majestății Sale un ultim omagiu. Pe conturile din social media a fost postată o fotografie cu Majestatea Sa. Imaginea a fost realizată pentru a marca 70 de ani de la urcarea pe tron a Reginei. Imaginea o înfățișează pe Majestatea Sa în timp ce zâmbește.
Fotografia a strâns rapid milioane de aprecieri de la oamenii din lumea întreagă. Monarhul mult iubit a fost condus pe ultimul drum de Familia Regală și de supușii săi. Funeraliile au fost impresionante și au ținut o zi întreagă.
Sicriul reginei a fost tras de marinari din Marina Regală. Această tradiție datează din anul 1901. S-a respectat fiecare mic detaliu de organizare. Sicriul a fost dus de la Abația Westminster pentru funeraliile de stat, apoi a fost dus la Castelu Windsor pentru înhumare.
Clopotul de la Westminster Abbey a bătut o dată pe minut, timp de 96 de minute, pentru a ilustra vârsta la care Majestatea Sa s-a stins din viață.
Coroana de flori de pe sicriul Reginei Elisabeta a II-a a avut o semnificație specială
Regina Elisabeta a II-a a fost condusă pe ultimul drum de Familia Regală și supușii săi. Sicriul care a fost dus la Westminster Abbey, unde a avut loc serviciul funerar, a fost împodobit cu o coloană specială de flori. Sicriul de stejar a fost acoperit cu steagul Royal Standard.
Pe sicriu a fost așezată Coroana Imperială de Stat, Globul și Sceptrul, pe care Majestatea Sa le-a ținut în mână în momentul în care s-a urcat pe tronul Marii Britanii. Familia Regală s-a rugat alături de cei prezenți pentru sufletul Majestății Sale. Palatul Buckingham a declarat că Regele Charles al II-lea a avut o cerere specială privind coroana de flori de pe sicriul mamei sale.
Coroana a conținut flori din grădinile oficiale ale noului suveran. Fiecare floare aleasă are o semnificație specială. Rozmarinul a fost ales pentru amintirea Reginei. Mirtul este un simbol antic al căsniciei fericite. Acesta a fost tăiat dintr-o crenguță de mirt din buchetul de nuntă al Majestății Sale în 1947.
Coroana a mai fost împodobită cu frunze de stejar, un simbol al puterii iubirii. Totodată s-au putut observa pelargonii parfumate, trandafiri din grădina Reginei, hortensie de toamnă, dalii și scabioase, în nunațe de auriu, roz și vișiniu intens.
Coroana a avut și note de alb pentru a reflecta Standardul Regal. Regele Charles al III-lea este un protector al mediului înconjurător, iar coroana a fost realizată în mod sustenabil, conform publicațiilor externe. Peste coroana de flori s-a aflat și un mesaj lăsat de Regele Charles al III-lea pentru mama sa.
Regina Elisabeta a II-a se odihnește la Castelul Windsor
Regina Elisabeta a II-a a fost condusă pe ultimul drum la Castelul Windsor. Sicriul său a fost transportat de la arcul Wellington din Londra până la Castelul Windsor. Peste 3.0000 de soldați au defilat în cortegiul funerar.
Familia Regală Britanică a luat parte la întregul moment și s-a aflat în spatele cortegiului funerar. Majestatea Sa a avut de parcurs un drum de mai bine de 30 de kilometri de la Londra până la Castelul Windsor. La Castel acesta a fost condusă pe aleea Long Walk, lungă de patru kilometri.
Aleea duce la reședința preferată a monarhului care s-a stins din viață la vârsta de 96 de ani. Câinii Majestății Sale, care au rămas în grija Prințului Andrew și a familie sale, au fost prezenți la Castelul Windsor. Sicriul cu trupul neînsuflețit a fost condus la Capela St. George din Castel.
După ceremonia religioasă la care au participat doar 800 de invitați a urmat o ceremonie specială doar pentru membrii Familiei Regale Britanice. Majestatea Sa a fost înmormântată alături de Prințul Philip în cripta capelei, Royal Vault.