Reclamă

Regina Elisabeta a II-a a fost condusă pe ultimul drum. Regatul Unit și-a luat la revedere de la Majestatea Sa

Regina Elisabeta a II-a s-a stins din viață pe data de 8 septembrie 2022. Monarhul a avut cea mai lungă domnie din istoria Regatului Unit. Majestatea Sa s-a aflat pe tron vreme de 70 de ani și a lăsat în urmă o durere imensă în sufletele supușilor săi. Fiul său cel mare, Charles al III-lea, este cel care a devenit Rege și care a promis să ducă mai departe munca mamei sale. Regina Elisabeta a II-a a fost condusă pe ultimul drum de către Familia Regală și supușii săi.

Publicat: 19 septembrie 2022, 19:17

Vestea că  Majestatea Sa s-a stins din viață i-a luat prin surprindere pe cei din jur. Au urmat câteva zile dificile pentru Familia Regală Britanică. Deși tristețea a fost vizibilă în sufletul tuturor, oamenii au avut și un motiv de bucurie, venirea pe tron a lui Charles al III-lea.

Acesta a ținut primul discurs în calitate de Rege și le-a promis oamenilor să se dedice în totalitate monarhiei, așa cum a făcut-o și mama sa. Liderii politici din lumea întreagă și-au arătat susținerea față de Familia Regală în momentele de cumpănă. Majestatea Sa a definit o epocă întreagă și a lăsat în spate o moștenire remarcabilă.

Regina Elisabeta a II-a a fost condusă pe ultimul drum

Liderii din lumea întreagă și-au arătat durerea din suflet la aflarea veștii că Majestatea Sa a murit la vârsta de 96 de ani. Papa Francisc a deplâns moartea Majestății Sale și a declarat că Regina a fost un exemplu de devotament, aflându-se neobosit în serviciul țării sale.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Membrii Familie REgale au ajuns la funeraliile Reginei Elsaibeta a II-a
Membrii Familie Regale au purtat ținute speiale și au respectat un cod vestimentar bine pus la punct de-a lungul secolelor / Profimedia Images
Reclamă

Membrii Familie Regale și-au exprimat rând pe rând regretul de a o pierde pe cea care le-a fost mamă, bunică și străbunică. Milioane de oameni din lumea întreagă și-au prezentat condoleanțele în fața Casei Regale.

În Marea Britanie doliul a durat șapte zile, până la înmormântarea Majestății Sale. Sicriul Reginei Reginei s-a aflat la Westminster Hall, acolo unde mii de oameni au stat ore întregi la coadă pentru a-i aduce Majestății Sale un ultim omagiu.

Liderii politici au sosit și ei la Londra pentru a-și lua la revedere de la monarh. Nepoții Reginei Elisabeta au stat și ei de veghe la sicriul Majestății Sale. Regele Charles al III-lea i-a permis fiului său, Prințul Harry, să poarte uniforma militară, chiar dacă acesta a renunțat la îndatoririle regale. Membrii Familie Regale au purtat ținute speciale și au respectat un cod vestimentar bine pus la punct de-a lungul secolelor.

Reclamă

Cum a început ziua funeraliilor Reginei Elisabeta a II-a

Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a au putut fi urmărite în lumea întreagă. Ce mai mare parte a ceremoniei a fost transmisă în direct pentru publicul larg. Pe lângă britanicii prezenți la eveniment, oamenii au putut să se simtă mai aproape de Majestatea Sa în ultimele ore înainte de a ajunge la locul de veci. Guvernul britanic a declarat zi liberă oficială pentru a le permite oamenilor din Regatul Unit să-i aducă Reginei un ultim omagiu.

Întreaga zi a fost dedicată funeraliilor de stat. Ceremonia a fost împărțită în mai multe părți. Pe de-o parte oamenii au putut lua parte la ceremonia publică, pe de altă parte s-a ținut și o ceremonie restrâns, doar pentru anumiți membri ai Familie Regale Britanice.

Operațiunea a fost una de amploare, iar condițiile de securitate au fost extraordinare. Lideri politici din lumea-ntreagă s-au reunit pentru a o conduce pe Regină pe ultimul drum.

S-a respectat planul ”operațiunea podul Londrei” , plan ce a fost pus la punct ani la rândul și care a fost repetat de mai multe ori pentru ca totul să iasă perfect în ziua înmormântării.

Cu puțin înainte de începerea procesului, Regele Charles al III-lea a ținut să le mulțumească din nou oamenilor pentru sprijinul pe care l-au arătat în toată această perioadă tristă pentru Familia Regală Britanică.

Cine luat parte la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a

Ceremonia amplă a avut loc pe tot parcursul zilei. Peste 2.000 de invitați au participat la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a. La aceștia se adaugă coloanele de oameni care au stat deoparte și de alta a drumului pe care Majestatea Sa a fost condusă pe tot parcursul zilei.

La ceremonie au participat și copii Prințului William. Prințul George și Prințesa Charlotte au venit să-i aducă străbunicii lor un ultim omagiu. Prințul Louis a fost lăsat acasă.

George, în vârstă de nouă ani, va urca într-o zi pe tronul Marii Britanii. Află mai multe despre succesiunea a tronul Marii Britanii după moartea Majestății Sale. Procesiunea a fost condusă de Regele Charles al III-lea și soția sa, Camilla, alături de care s-au aflat Prințul și Prințesa de Wales.

Imediat după Prințul William s-au aflat copiii acestuia, iar mai apoi Ducii de Sussex. Funeraliile au început la ora 12:00 la Abația Westminster. Sicriul a fost însoțit de la Westminster Hall până la mânăstire. Trupe întregi din fanfara regală au luat parte la eveniment.

Arhiepiscopul de Canterbury a fost cel care a ținut predica. Imediat după predică și momentul de reculegere, sicriul a fost urcat pe un afet de tun care a fost purtat până la Arcul Wellington, din Hyde Park Corner. Mai apoi, sicriul a fost transferat într-o mașină mortuară și dus la Castelul Windsor, la Capela St. Georges, pe Long Walk.

Casa Regală a publicat o fotografie cu Majestatea Sa în ziua funeraliilor

Casa Regală Britanică i-a adus Majestății Sale un ultim omagiu. Pe conturile din social media a fost postată o fotografie cu Majestatea Sa. Imaginea a fost realizată pentru a marca 70 de ani de la urcarea pe tron a Reginei. Imaginea o înfățișează pe Majestatea Sa în timp ce zâmbește.

Fotografia a strâns rapid milioane de aprecieri de la oamenii din lumea întreagă. Monarhul mult iubit a fost condus pe ultimul drum de Familia Regală și de supușii săi. Funeraliile au fost impresionante și au ținut o zi întreagă.

Sicriul reginei a fost tras de marinari din Marina Regală. Această tradiție datează din anul 1901. S-a respectat fiecare mic detaliu de organizare. Sicriul a fost dus de la Abația Westminster pentru funeraliile de stat, apoi a fost dus la Castelu Windsor pentru înhumare.

Clopotul de la Westminster Abbey a bătut o dată pe minut, timp de 96 de minute, pentru a ilustra vârsta la care Majestatea Sa s-a stins din viață.

Coroana de flori de pe sicriul Reginei Elisabeta a II-a a avut o semnificație specială

Regina Elisabeta a II-a a fost condusă pe ultimul drum de Familia Regală și supușii săi. Sicriul care a fost dus la Westminster Abbey, unde a avut loc serviciul funerar, a fost împodobit cu o coloană specială de flori. Sicriul de stejar a fost acoperit cu steagul Royal Standard.

Pe sicriu a fost așezată Coroana Imperială de Stat, Globul și Sceptrul, pe care Majestatea Sa le-a ținut în mână în momentul în care s-a urcat pe tronul Marii Britanii. Familia Regală s-a rugat alături de cei prezenți pentru sufletul Majestății Sale. Palatul Buckingham a declarat că Regele Charles al II-lea a avut o cerere specială privind coroana de flori de pe sicriul mamei sale.

Coroana a conținut flori din grădinile oficiale ale noului suveran. Fiecare floare aleasă are o semnificație specială. Rozmarinul a fost ales pentru amintirea Reginei. Mirtul este un simbol antic al căsniciei fericite. Acesta a fost tăiat dintr-o crenguță de mirt din buchetul de nuntă al Majestății Sale în 1947.

Coroana a mai fost împodobită cu frunze de stejar, un simbol al puterii iubirii. Totodată s-au putut observa pelargonii parfumate, trandafiri din grădina Reginei, hortensie de toamnă, dalii și scabioase, în nunațe de auriu, roz și vișiniu intens.

Coroana a avut și note de alb pentru a reflecta Standardul Regal. Regele Charles al III-lea este un protector al mediului înconjurător, iar coroana a fost realizată în mod sustenabil, conform publicațiilor externe. Peste coroana de flori s-a aflat și un mesaj lăsat de Regele Charles al III-lea pentru mama sa.

Regina Elisabeta a II-a se odihnește la Castelul Windsor

Regina Elisabeta a II-a a fost condusă pe ultimul drum la Castelul Windsor. Sicriul său a fost transportat de la arcul Wellington din Londra până la Castelul Windsor. Peste 3.0000 de soldați au defilat în cortegiul funerar.

Familia Regală Britanică a luat parte la întregul moment și s-a aflat în spatele cortegiului funerar. Majestatea Sa a avut de parcurs un drum de mai bine de 30 de kilometri de la Londra până la Castelul Windsor. La Castel acesta a fost condusă pe aleea Long Walk, lungă de patru kilometri.

Aleea duce la reședința preferată a monarhului care s-a stins din viață la vârsta de 96 de ani.  Câinii Majestății Sale, care au rămas în grija Prințului Andrew și a familie sale, au fost prezenți la Castelul Windsor. Sicriul cu trupul neînsuflețit a fost condus la Capela St. George din Castel.

După ceremonia religioasă la care au participat doar 800 de invitați a urmat o ceremonie specială doar pentru membrii Familiei Regale Britanice. Majestatea Sa a fost înmormântată alături de Prințul Philip în cripta capelei, Royal Vault.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă cu părul blond care este tunsă la salon de către o altă femeie, în timp ce evită una din principalele coafuri care te îmbătrânesc
Frumusețe
Coafuri care te îmbătrânesc. Cu ce look recomandă specialiștii în frumusețe să le înlocuiești
Procesul de îmbătrânire este ceva normal și natural prin care orice persoană trece. Deși acesta este inevitabil, există anumite trucuri prin care poți ascunde semnele înaintării în vârstă. Când vine vorba de alegerea coafurii...
2
O sufragerie frumoasă, cu flori proaspete, într-o vază transparentă
Timp liber
Obiecte care aduc noroc în casă. Plus lista obiectelor care aduc ghinion
Fiecare persoană este în felul ei. Cu toate acestea, oamenii își doresc un pic de noroc în viața lor, chiar și atunci când viața le surâde. Întotdeauna se poate mai bine. Venim în ajutorul...
3
O femeie frumoasă care a cerut să primească una din principalele coafuri care te întineresc
Frumusețe
Coafuri care te întineresc. Ce trucuri folosesc specialiștii în frumusețe
Coafura pe care o alegi îți poate schimba imediat imaginea. Dacă nu ești atentă îți poți adăuga singură ani în plus. Totuși, dacă faci alegerea potrivită poți avea un aspect mai tineresc cu ajutorul...
4
Fată frumoasă stând la birou cu o pană în mână
Horoscop
Ce înseamnă ora 11:11 în numerologie. Semnificații și curiozități
Dacă vrei să afli ce înseamnă ora 11:11 în numerologie, trebuie să știi că astrele au un fel de a ne comunica anumite mesaje prin diverse metode. Una dintre acestea o reprezintă vizualizarea cifrelor...
5
Meghan Markle și Prințul Harry în timp ce se țin de mână în fața unui avion după ce au aterizat în Australia, în cadrul unei vizite oficiale din 2018
Divertisment
Ducii de Sussex au decis să plece din Montecito. Unde urmează să se mute familia Prințului Harry
Meghan Markle și Prințul Harry au avut parte de o ședere prelungită în Europa. Aceștia au luat parte la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a și au fost alături de membrii Familiei Regale în momentele...
PARTENERI
×