Reclamă

Ce relație a avut Regina Elisabeta a II-a cu Prințul Charles. Fiul Majestății Sale a urcat pe tronul Marii Britanii

Regina Elisabeta a II-a a trăit o frumoasă poveste de dragoste alături de soțul său, Prințul Philip. Cei doi au avut împreună patru copii pe care au încercat să-i iubească în mod egal. Prințul Charles, Prințesa Anne a Marii Britanii, Andrew, Duce de York și Edward, Conte de Wessex au adus bucurie în Familia Majestății Sale. Mulți se întreabă ce relație a avut Regina Elisabeta a II-a cu fiul său, Prințul Charles.

Publicat: 19 septembrie 2022, 7:01

Primii doi copii ai Reginei Elisabeta s-au bucurat de mai puțină atenție din partea mamei lor. Prințul Charles și Prințesa Anne erau destul de mici atunci când mama lor a urcat pe tron și a preluat îndatoririle regale de la Regele George al IV-lea. Cei mai mulți experți regali sunt de părere că acest lucru a adus în timp la răcirea relației dintre Majestatea Sa și primul său fiu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce relație a avut Regina Elisabeta a II-a cu Prințul Charles

Majestatea Sa s-a stins din viață la vârsta de 96 de ani. Deși a lăsat în urmă o mare tristețe, munca sa va fi dusă mai departe de Prințul moștenitor. Prințul Charles a urcat pe tronul Marii Britanii și va avea de acum titulatura de Regele Charles al III-lea.

Vezi mai multe imagini în Galeria Foto!

Regina Elisabeta, la deschiderea Parlamentului în 2021
Regina Elisabeta a fost ținută de mână de Prințul Charles la deschiderea Parlamentului în 2021 / Getty Images

Deși a urcat pe tron la o vârstă înaintată, Charles spune că a avut un respect deosebit pentru mama sa, care a apucat să-l pregătească temeinic pentru o asemenea responsabilitate. Mulți oameni se întreabă în prezent ce relație a avut Regina Elisabeta a II-a cu fiul său, Prințul Charles.

Reclamă

La începutul lunii februarie a acestui an, Regina Elisabeta anunța că își dorește cu sinceritate ca soția Prințului Charles să devină Regină consort în momentul în care fiul său va urca pe tron. Acest gest aparent banal a avut o însemnătate aparte pentru fiul Majestății Sale.

Experții Regali sunt de părere că acesta a fost un dar din partea Reginei pentru viitorul monarh. În acest fel i-a arătat câte de mult îl iubește, dar și faptul că este pregătit să-i ia locul.

Experții Regali sunt de părere că Regele Charles al III-lea a încercat întreaga sa viață să obțină atenție din partea mamei sale.

Reclamă

Cum a evoluat relația Reginei cu fiul său de-a lungul timpului

Nu este ușor să fii primul născut, mai ales când mama ta se află pe tronul Marii Britanii. Regele Charles al III-lea a avut o copilărie dificilă tocmai din acest motiv. Mama sa era mai tot timpul absentă. Tatăl său nu a suplinit nevoia de iubire și atenție pe care a resimțit-o de-a lungul timpului.

Experții Regali spun că Prințul Charles era romantic și sensibil cu o apreciere aparte față de artele frumoase și de natură. Personalitatea sa blândă intra în contrast cu personalitatea dură a mamei sale.

Multe persoane din interiorul Familie Regale sunt de părere că a fost provocator pentru Regina Elisabeta să-l aibă pe Charles drept prim născut. Prințul Charles s-a născut la data de 14 noiembrie 1948.

Primii ani din copilăria sa au fost minunați. Regina și-a dorit să-și aibă copilul tot timpul aproape. Ea l-a alăptat vreme de două luni, iar copilul doarmea tot timpul în camera alăturată Reginei. Majestatea Sa nu și-a dorit ca micuțul ei să fie crescut de bone. Cu toate acestea, patru ani mai târziu, planurile Reginei au fost date peste cap.

Aceasta a fost nevoită să urce pe tronul Marii Britanii, iar lucrurile s-au schimbat radical. Atitudinea Majestății Sale față de Prințul Charles s-a schimbat radical. La scurt timp după ce a urcat pe tron aceasta a plecat într-un turneu regal alături de Prințul Philip.

Prințul Charles nu a fost alături de iubita sa mamă. De altfel, acesta își amintește că încerca să o țină adeseori pe Prințesa Anne departe de Regină, spunându-i că mama sa are treabă și nu se poate ocupa de ei acum. Dacă te întrebi ce relație a avut Regina Elisabeta a II-a cu fiul său, Prințul Charles, află că Majestatea Sa era în general distantă și preocupată de îndatoririle regale.

Care a fost copilul preferat al Reginei Elisabeta a II-a

Pe măsură ce Regina Elisabeta a II-a s-a obișnuit cu rolul său, relația sa a devenit mult mai bună cu copii ei. Prințul Andrew și Prințul Edward s-au bucurat de mult mai multă atenție din partea mamei lor.

Conform biografilor regali, Prințul Andrew ar fi fost întotdeauna copilul preferat al Reginei Elisabeta. Familia Regală ar fi știut acest lucru foarte bine, iar de-a lungul timpului Majestatea Sa a demonstrat cât de mult își iubește fiul.

Prințul Andrew a fost destuld e problematic, însă mama sa a avut grijă să-l protejeze cu orice cost și să încerce să-i repare reputația pe care și-a pus-o singur în pericol. În astfel de condiții, Prințul Charles și-a găsit alinarea în brațele pasiunilor pe care le avea, dar și a femeilor din viața sa.

Experții Regali sunt de părere că Prințul Charles a fost întotdeauna excentric și dificil de înțeles de către Regina Elisabeta. Timiditatea sa, dar și faptul că s-a retras, l-a făcut pe Charles să nu-i ceară imediat părerea Reginei cu privire la relația sa cu Lady Di. În schimb, Charles a căutat să-și rezolve problemele cu ajutorul prietenei sale bune, Camilla Parker Bowles. În timp Camilla i-a devenit confidentă, iar mai târziu soție.

Cum și-a reparat Regele Charles al III-lea relația cu mama sa

După divorțul de Prințesa Diana lucrurile au devenit tot mai complicate în viața Prințului Charles. Multe din problemele sale au necesitat intervenția directă a Reginei Elisabeta.

Experții regali sunt de părere că relația celor doi a devenit tot mai rece în acea perioadă Totuși, în timp, Charles a început să se implice în tot mai multe proiecte caritabile. Acesta și-a reabilitat imaginea în fața poporului Regatului Unit, dar și în fața iubitei sale mame.

Regina Elisabeta a început să-i ofere tot mai mult credit fiului său. În ultimii ani din domnia sa Elisabeta i-a încredințat lui Charles cele mai multe din responsabilitățile sale. În acest fel i-a oferit încredere fiului său și i-a garantat că este sigură că acesta se va descurca să ducă mai departe coroana. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
2
Femeie frumoasă, blondă, de peste 50 de ani, fotografie portret
Frumusețe
Tunsori de evitat dacă ai peste 50 de ani. Pot adăuga mulți ani pe chipul tău
Vremea frumoasă de afară te poate împinge pe drumul către un salon de înfrumusețare. Pe măsură ce vremea se încălzește, s-ar putea să vrei să te bucuri de o tunsoare complet nouă și nu...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
4
Lisa Rinna în timp ce ncearcă să se ascundă de fotografi
Divertisment
Intervențiile estetice au făcut-o să se ascundă de fotografi. Vedeta care s-a transformat complet în ultimii ani
Intervențiile estetice au făcut-o să se ascundă de fotografi. Vedeta din imagine spune că s-a transformat complet în ultimii ani. Chipul ei nu mai este același, dar este dispusă să-și repare greșelile. Lisa Rinna...
5
Ouă pe felii de pâine cu firișoare de ceapă
Sănătate
Ce trebuie să mănânci ca să slăbești la burtă. Alimente pentru un abdomen plat
Mulți oameni sunt în căutare de soluții pentru a obține un abdomen plat, mai ales acum că vremea s-a încălzit, iar hainele subțiri lasă la iveală orice acumulare de grăsime. Desigur, un abdomen plat...
PARTENERI
×