Reclamă

Camilla va deveni Regina consoartă a Marii Britanii. Anunțul a fost făcut de Regina Elisabeta a II-a

Camilla va deveni Regina consoartă a Marii Britanii, conform anunțului făcut de Regina Elisabeta a II-a. Aceasta își dorește ca Ducesa de Cornwall să primească titlul de „regină” atunci când Prințul Charles, moștenitorul Coroanei, va deveni rege, scrie BBC.

Publicat: 7 februarie 2022, 16:30 / Actualizat: 7 februarie 2022, 18:31

De-a lungul timpului, au exista numeroase speculații conform cărora Camilla, soția Prințului Charles, va fi desemnată "Prințesă consoartă". Cu ocazia Jubileului de Platină, Regina Elisabeta a spus că "dorința ei sinceră" este ca Ducesa de Cornwall să devină "Regina consoartă".

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Camilla va deveni Regina consoartă a Marii Britanii

Mesajul Reginei, transmis în ziua în care s-au împlinit 70 de ani de domnie în fruntea Marii Britanii, a pus capăt dezbaterilor cu privire la viitorul titlul pe care urma să îl primească Camilla.

Conform BBC, titlul de „Regină consoartă” face referire la statul pe care îl deține soția unui rege aflat pe tron. Prin urmare, Ducesa de Cornwall va numită „Regina Camilla”, în momentul în care Prințul Charles va urca pe tronul Marii Britanii. Vezi mai multe imagini cu soția Prințului Charles, Camilla, în GALERIA FOTO!

Mesajul transmis de Regina Elisabeta cu ocazia aniversării urcării pe tron, în anul 1952, a fost primit cu entuziasm și surprindere de fani monarhiei britanice. Aceasta nu a omis să le mulțumească pentru susținerea și sprijinul acordate în ultimele șapte decade.

Regina a profitat de această ocazie cu adevărat specială pentru a îi aduce mulțumiri și Prințului Philip, care s-a stins din viață în anul 2021. Elisabeta a II-a a subliniat faptul că domnia sa a fost posibilă și datorită numeroaselor sacrificii pe care acesta le-a făcut de-a lungul anilor în postura de Prinț consort.

Reclamă

Ce reacții a stârnit mesajul Reginei în rândurile membrilor Familiei Regale Britanice

Conform unui purtător de cuvânt al Clarence House, Camilla și Prințul Charles au fost „emoționați și onorați” de cuvintele Reginei. Anunțul făcut de Regina Elisabeta nu este un decret, însă pregătește terenul pentru viitoarea Regina a Marii Britanii.

Reclamă

Prințul Charles și Camilla s-au căsătorit în anul 2005. Ducesa de Cornwall este cea de-a doua soție a Prințului de Wales, după Prințesa Diana. Charles a divorțat de Lady Diana în anul 1996. Un an mai târziu, în 1997, aceasta a murit într-un tragic accident de mașină.

În vârstă de 74 de ani, Camilla a fost promovată de Regina Elisabeta sub titulatura de „Dame” a Ordinului Jartierei, cel mai prestigios ordin cavaleresc britanic, în decembrie 2021. Ea a fost tot mai prezentă în cadrul activităților publice, semn că se bucură de sprijinul personal la Reginei.

Kate Middleton și Prințul William sunt și ei încântați de decizia Reginei Elisabeta, scrie Cosmopolitan.com. Publicația subliniază faptul că cei doi au apreciat public mesajul postat pe contul oficial de Instagram al Familiei Regale a Marii Britanii, prin intermediul profilului comun pe care îl dețin pe rețeaua socială.

Regina Elisabeta a sărbătorit 70 de ani de când a urcat pe tronul Marii Britanii

Elisabeta era o tânără de 26 de ani atunci când a aflat că urmează să devină regină și să urce pe tronul Marii Britanii.

Pe 6 februarie 1952, Prințesa se afla într-un turneu internațional în Kenya, alături de soțul său, Prințul Philip. Aceasta a fost ziua în care a primit vestea că tatăl său, Regele George al VI-lea, s-a stins din viață. Regina Elisabeta, a urcat pe tron în aceeași zi și a devenit șef de stat peste șapte țări. Monarhul se afla atunci la cârma Marii Britanii, Canadei, Australiei, Noii Zeelande, Pakistanului, Ceylon și Africii de Sud.

A fost prima încoronare transmisă live și tradusă în peste 40 de limbi străine.

Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a avut în subordine peste 10 prim-miniștri. Primul care i-a fost sfetnic de ajutor a fost chiar Winston Churchill. Începutul domniei sale a venit cu provocările aduse de greutățile postbelice.

În timpul domniei sale, Majestatea Sa a fost martora unor schimbări remarcabile, care au marcat istoria lumii pentru totdeauna. Pe lângă responsabilitățile pe care le-a avut de îndeplinit pe tronul Marii Britanii, aceasta a avut grija familiei sale. Regina Elisabeta este mama a patru copii, Prinții Charles, Andrew, Edward și Prințesa Anne. Majestatea sa are o familie numeroasă și se bucură de respectul și aprecierea celor 12 strănepoți.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×