Reclamă

Ce vârstă aveau membrii Familiei Regale Britanice atunci când s-au căsătorit. Imagini de colecție de la nunțile acestora

Regulile privind căsătoriile la Casele Regale au evoluat de-a lungul timpului. Într-o perioadă îndelungată s-a renunțat la anumite obiceiuri și au fost adoptate unele complet noi pentru a demonstra adoptarea monarhiei la evenimentele prezentului. Dacă te-ai întrebat ce vârstă aveau membrii Familiei Regale Britanice atunci când s-au căsătorit, află că cei mai mulți și-au unit destinele după vârsta de 25 de ani.

Publicat: 5 februarie 2022, 6:00

Căsătoriile în Familia Regală Britanică au fost tot timpul un subiect de interes pentru admiratorii Casei Regale. De-a lungul timpului milioane de persoane au urmărit cu interes unul din cele mai importante momente din viața membrilor Casei Regale. De la căsătoria Reginei Elisabeta cu Prințul Philip, până la nunta celebră a Ducilor de Sussex. Cu toate acestea, în ciuda iubirii nemărginite, multe dintre Cuplurile Regale nu au rezistat probei timpului. Dacă nunta Prințesei Diana cu Prințul Charles a părut desprinsă din basme, divorțul i-a luat prin surprindere pe mulți admiratori. Emoțiile momentelor de la nunțile regale au trecut de multe ori granițele Casei Regale și au ajuns în sufletele celor de acasă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce vârstă aveau membrii Familiei Regale Britanice atunci când s-au căsătorit

Nimeni nu poate uita ceremonia superbă de căsătorie a Reginei Elisabeta cu iubitul său soț, Prințul Philip. Cei doi s-au cunoscut la o vârstă foarte fragedă, motiv pentru care Majestatea Sa a fost nevoită să aștepte până a împlinit vârsta de 21 de ani pentru a anunța vestea că a fost cerută în căsătorie. În cazul altor membrii din Familia Regală Britanică, lucrurile au stat complet diferit, iar momentul mult așteptat a venit uneori chiar și după vârsta de 30 de ani.

Regina Elisabeta și Prințul Philip

Regina Elisabeta a trăit una dintre cele mai frumoase povești de dragoste alături de soțul său, Prințul Philip. Cei doi s-au cunoscut atunci când Majestatea Sa avea doar 13 ani, iar aceasta s-a îndrăgostit pe loc. Cei doi au păstrat legătura pentru o lungă perioadă de timp prin intermediul corespondenței. Abia șapte ani de la întâlnirea din 1939, relația lor a început să evolueze. Ducele de Edinburgh i-a fost alături soției sale pentru mai bine de 70 de ani. Philip și-a făcut curajul să-i ceară Regelui George al VI-lea mâna fiicei sale în 1946. Membrii Familiei Regale Britanice au încercat să primească vestea cu bucurie. Prințul a reușit să-și câștige în timp respectul și admirația față de ceilalți membii de la Casa Regală.

Regina Elisabeta îmbrăcată în rochie de mireasă la balcon
Cea mai faimoasă tiară este cea purtată de Regina Elisabeta în 1947 la nunta ei cu prințul Phillip / Getty Images
Reclamă

Pentru că Majestatea Sa era prea mică, anunțul logodnei a fost făcut abia când aceasta a împlinit 21 de ani. Inelul de logodnă al Reginei a avut o însemnătate aparte. Diamantele au fost folosite dintr-o tiară care i-au aparținut mamei Prințului Philip, Prințesa Alice a Greciei. Nunta lor a avut loc în fața a peste 2.000 de invitați. Regina avea 21 de ani în momentul marelui eveniment, iar Prințul Philip 26. Cei doi au fost întotdeauna un simbol al dragostei și au oferit un model de familie fericită persoanelor din jurul lor.

Prințesa Diana și Prințul Charles

Povestea de dragoste dintre Lady Di și Prințul Charles a atras întotdeauna atenția publicului larg. Dacă ceilalți doi copii ai Reginei Elisabeta nu au fost la fel de des urmăriți de presă, mariajul viitorului Rege al Marii Britanii a fost tot timpul sub lupa atentă a mediei. Prințul Charles a întâlnit-o pe Lady Di în anul 1977, atunci când acesta se afla într-o relație cu sora sa, Sarah.

Reclamă

Dacă la acel moment relația celor doi nu a durat, Diana care avea doar 16 ani a reușit să-i atragă atenția fiului Reginei Elisabeta. Cu toate acestea, cei doi nu au început o relație imediat. Charles a reîntâlnit-o pe Prințesa Diana abia în anul 1980.

Portret cu Prințu Charles în uniformă militară care zâmbește, alături de soția sa, Prinșesa Diana care poartă rochie de mireasă la nunta lor din iulie 1981
Nunta regală a fost vizionată de milioane de oameni din peste 70 de țări / Profimedia Images

Conform publicației Town & Country cei doi s-au văzut de aproximativ 13 ori înainte ca Prințul să o ceară de soție. Mai mult, diferența de 12 ani dintre ei și-a spus rapid cuvântul în mariajul pe care l-au avut. Logodna a fost anunțată în luna februarie a anului 1981.

În iulie pregătirile erau deja gata pentru nunta care avea să fie urmărită de milioane de oameni. La acel moment Prințul Charles avea 32 de ani, iar Prințesa Diana doar 20 de ani. În ciuda faptului că membrii Familiei Regale Britanice au încercat să o primescă pe Prințesa Diana cu brațele deschise, aceasta nu s-a simțit împlinită alături de fiul Reginei Elisabeta.

Sarah Ferguson și Prințul Andrew

Cu mult timp înainte ca relația lor să ajungă în centrul atenției, Prințul Andrew și Sarah au avut relații remarcabile. Andrew se întâlnea cu o actriță din America, Koo Stark, în timp ce Sarah încă locuia cu fostul său iubit, Paddy McNally. Sarah obișnuia să lucreze la o galerie de artă în domeniul relațiilor publice, iar ulterior a lucrat la o editură.

Prințesa Diana a fost cea care a jucat un rol essential în relația celor doi, Sarah era prietena din copilărie a Prințesei. Sursele spun că Lady Di a fost cea care a sfătuit-o pe Sarah la începutul relației avută cu Prințul Andrew.

Sarah Ferguson și Prințul Andrew la nunta Regală din anul 1986
Nunta celor doi a avut loc pe data de 23 iulie 1986 la Westminster Abbey în Londra / Getty Images

Conform publicației Vanity Fair, Lady Di a insistat ca Sarah să fie invitată la un eveniment de la Castelul Windsor din anul 1985. Relația lor a evoluat pe parcurs, iar Sarah a fost primită cu brațele deschise de către membrii Familiei Regale Britanice. După ce s-au întâlnit în 1985, la doar un an distanță Prințul Andrew a cerut-o pe Sarah în căsătorie.

Acesta i-a pus marea întrebare în locul în care s-au sărutat prima data, scrie publicația Town & Country. Inelul de logodnă a fost confecționat cu un rubin înconjurat de zece diamante. Nunta celor doi a avut loc pe data de 23 iulie 1986 la Westminster Abbey în Londra. În ziua nunții Regina Elisabeta le-a oferit celor doi titlul de Duce și Ducesă de York. Cei doi îndrăgostiți aveau amândoi 26 de ani atunci când s-au căsătorit.

Sophie Rhys-Jones și Prințul Edward

Sophie Rhys Jones și Prințul Edward sunt căsătoriți de mai bine de 20 de ani. Prințul Edward este singurul copil al Reginei Elisabeta care nu a trecut printr-un divorț. Acesta trăiește o frumoasă poveste de dragoste alături de soția sa. Sophie vine din rândul clasei de mijloc și nu are în spate o familie de nobili. Însă membrii Familiei Regale Britanice nu s-au opus relației ce avea să urmeză între cei doi.

Sophie Rhys Jones și Prințul Edward la nunta din 1986
Sophie Rhys Jones și Prințul Edward sunt căsătoriți de mai bine de 20 de ani / Profimedia Images

Aceasta a încercat să urmeze pașii mamei sale în carieră și s-a ocupat de evenimente caritabile pentru diferite cauze. La scurt timp a devenit secretară, iar ulterior a intrat în zona relațiilor publice. Sophie l-a întâlnit pe Prințul Edward în anul 1987. Ea avea 22 de ani, iar el 23.

La acel moment Prințul era într-o relație cu una din prietenele Sophiei. Cei doi s-au întâlnit abia șase ani mai târziu la un meci de tenis caritabil. La scurt timp cei doi au început să se întâlnească în secret. Cuplul și-a anunțat logodna abia în anul 1999. La acel moment Sophie avea 34 de ani, iar Prințul Edward 35 de ani.

Kate Middleton și Prințul William

Ducii de Cambridge erau deja împreună de aproape opt ani atunci când și-au anunțat logodna pe data de 16 noiembrie 2010. Dacă te-ai întrebat ce vârstă aveau membrii Familiei Regale Britanice atunci când s-au căsătorit, află că Ducii de Cambridge și-au unit destinele în apropiarea vârstei de 30 de ani. La marele eveniment au fost invitați peste 1900 de persoane, iar în Marea Britanie s-au ținut nenumărate petreceri în cinstea lor. Traseul de la Westminster Abbey la Palatul Buckingham a fost făcut de peste 5000 de participanți curioși să o vadă pe soția Prințului William în rochie de mireasă.

Kate Middleton și prințul William în ziua nunții din anul 2011, sărutul pe balcon după ceremonei. Ea în rochie de mireasă, el în uniforma roșie.
Kate Middleton și Prințul William s-au căsătorit în aprilie 2011, într-un dintre cele mai urmărite ceremonii de nuntă din istorie / Getty Images

Ceremonia a fost transmisă în direct și a putut fi vizionată de oameni din toate colțurile lumii. Kate a purtat una dintre cele mai frumoase rochii de nuntă de la Casa Regală. Creația inspirată din epoca victoriană a fost realizată de Sarah Burton. Trena rochiei a fost lungă de 3 metri și a fost confecționată din mătase. În timpul ceremoniei, oamenii au putut intona imnul ”Guid me, O though great redmeer”, imn ce a fost auzit și la înmormântarea Prințesei Diana. La momentul ceremoniei fastuoase Prințul William avea 28 de ani, iar Kate Middleton 29.

Meghan Markle și Prințul Harry

Dacă te-ai întrebat ce vârstă aveau membrii Familiei Regale Britanice atunci când s-au căsătorit, află că Ducii de Sussex și-au unit destinele abia după vârsta de 30 de ani. Prințul Harry are în prezent o familie frumoasă alături de Meghan Markle. Atunci când cei doi s-au cunoscut, Meghan era o actriță de succes în Statele Unite ale Americii. Prințul s-a îndrăgostit rapid de ea și au început o relație în luna octombrie a anului 2016. Membrii Familiei Regale Britanice au primit-o rapid pe viitoarea Ducesă de Sussex în familia lor. Cei doi și-au anunțat logodna ulterior, iar în anul 2018 s-au căsătorit.

Prințul Harry și Meghan Markle la nunta lor, în trăsura neagră. Ea poartă o rochie de mireasă și văl, el poartă uniforma neagră, cu accente roșii. Fundal cu mulțime
Prințul Harry și Meghan Markle s-au căsătorit în anul 2018 / Profimedia

Rochia de mireasă a fost creată de designerul Clare Waight Keller și a fost estimată la valoarea de 110.000 de lire sterline. Voalul rochiei a avut o lungime de 5 metri, iar pe acesta s-au putut regăsi 53 de flori diferite pentru a reprezenta frumusețea celor 53 de țări ale Commonwealth. La momentul ceremoniei religioase Prințul Harry avea 33 de ani, iar Meghan Markle 36.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×