Reclamă

Ce ținute se vor purta la funeraliile Reginei Elisabeta. Este impus un cod vestimentar specific pentru doliul regal

Regina Elisabeta a II-a s-a stins din viață la vârsta de 96 de ani. După 70 de ani de domnie, Majestatea Sa este condusă pe ultimul drum de către membrii Familie Regale și de supușii săi. Admiratorii Casei Regale se întreabă ce ținute se vor purta la funeraliile Reginei Elisabeta. Puțini știu că este impus un cod vestimentar specific pentru doliul regal.

Publicat: 19 septembrie 2022, 12:20 / Actualizat: 20 septembrie 2022, 11:58

Funeraliile de stat sunt organizate după planul care a fost stabilit chiar de către Regina Victoria. Pe sccriul Reginei se află coroana impresială de stat, globul cruciat și sceptrul. Majestatea Sa va fi condusă la Westminster Abbey. Un moment istoric la care se asistă pe tot parcursul acestei zilei. Membrii Familie Regale sunt așteptați pentru a lua parte la aceste momente triste, dar istorice.

Ce ținute se vor purta la funeraliile Reginei Elisabeta

În semn de respect față de Regine Elisabeta a II-a, membrii Familie Regale trebuie să respecte un cod vestimentar strict la doliul regal. Se impune o ținută sobră pe tot parcursul zilei de astăzi. Regele Charles al III-lea va purta o uniformă de ceremonie pe tot parcursul zilei.

Vezi mai multe imagini cu membrii Familiei Regale în Galeria Foto!

Prințul Andrew, într-un costum sobru, la slujba în onoarea Reginei
Cei patru copii ai Reginei Elisabeta au mers în spatele sicriului ei într-o procesiune pe străzile din Edinburgh, Scoția / Profimedia Images

La aceasta se va adăuga un set de medalii, dar și bastonul de feldmareșal de catifea roșie și aurie pe care l-a primit de la Regina Elisabeta în anul 2012, când a fost investit cu această titulatură.  Prințul Edward, Prințesa Anne și Prințul William vor purta uniforme militare și medalii.

Reclamă

Se așteaptă ca Prințul Andre și Prințu Harry să poarte haine civile. Prințul Andrew a purtat deja un costum simplu la slujba de rugăciune a Reginei Elisabeta a II-a. Totuși, Prințului Harry i s-a permis să poarte uniforma militară atunci când i-a adus un ultim omagiu bunicii sale.

Femeile din Familia Regală Britanică urmează să poarte rochii negre și pălării. Chiar și în momentele triste, ca acestea, se acordă o atenție deosebită detaliilor și a respectării codurilor vestimentare care datează de sute de ani.

Una din imaginile care au rămas în istorie este cea de la funeraliile Prințesei Diana. Atunci, copiii săi, Prințul William și Prințu Harry, au fost nevoiți să meargă în spatele sicriului în costume închise la culoare.

Reclamă

La funeraliile Prințului Philip s-a impus același cod vestimentar care să arate respectul față de doliul regal. Momentul de astăzi nu va face excepție, iar membrii Familie Regale sunt așteptați să se conformeze regulilor. 

Cum s-a stabilit codul vestimentar specific pentru doliul regal

Cea mai mare influență asupra ținutei de doliu a avut-o Regina Victoria. După moartea soțului său, Prințul Albert, în 1861, monarhul și-a exprimat public tristețea purtând negru în fiecare zi. Timp de patru decenii aceasta a purtat negru până la propria sa moarte.

Regina Victoria a fost cea care a ajutat la codificarea nuanțelor purtate în cadrul ținutelor de doliu. Mulți au numit-o pe aceasta o ”văduvă perpetuă”. În epoca victoriană fiecare mic detaliu al ținutei Reginei indica doliul față de soțul său.

Conform istoricilor, timp de un an și o zi, văduvele erau așteptate să poarte haine de doliu, cunoscute sub denumirea de ”buruienile văduvei”. Ținutele erau create din șetături creponate, fără ornamente. Regina Victoria a insistat să poarte ținute de doliu până la moartea sa.

Codul vestimentar rigid nu a fost popular printre slujitorii Reginei, cu toate acestea el a rămas înrădăcinat în tradiția Familie Regale Britanice. Influența Reginei Victoria este încă prezentă în perioadele moderne de doliu regal, de la culorile austere până la ținutele rigide.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă cu părul blond care este tunsă la salon de către o altă femeie, în timp ce evită una din principalele coafuri care te îmbătrânesc
Frumusețe
Coafuri care te îmbătrânesc. Cu ce look recomandă specialiștii în frumusețe să le înlocuiești
Procesul de îmbătrânire este ceva normal și natural prin care orice persoană trece. Deși acesta este inevitabil, există anumite trucuri prin care poți ascunde semnele înaintării în vârstă. Când vine vorba de alegerea coafurii...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 3 octombrie – 9 octombrie 2022. Descoperă ce îți rezervă astrele, în funcție de zodie
Horoscopul săptămânii 3 octombrie – 9 octombrie 2022 îi surprinde pe nativii zodiacului cu vești pe toate planurile. Dacă Racii vor ajunge să trăiască un capitol nou în viața personală, pentru două dintre zodii...
3
O sufragerie frumoasă, cu flori proaspete, într-o vază transparentă
Timp liber
Obiecte care aduc noroc în casă. Plus lista obiectelor care aduc ghinion
Fiecare persoană este în felul ei. Cu toate acestea, oamenii își doresc un pic de noroc în viața lor, chiar și atunci când viața le surâde. Întotdeauna se poate mai bine. Venim în ajutorul...
4
Tort Napoleon regesc porționat și decorat cu fructe
Rețete
Tort Napoleon regesc. Tort cu multe straturi și cremă fină
Atunci când vei dori să-ți impresionezi familia și prietenii cu un tort deosebit, prepară rețeta de tort Napoleon regesc. Este o rețetă de desert fin, cu aspect elegant și gust divin. Rețeta tortului Napoleon...
5
Fată frumoasă stând la birou cu o pană în mână
Horoscop
Ce înseamnă ora 11:11 în numerologie. Semnificații și curiozități
Dacă vrei să afli ce înseamnă ora 11:11 în numerologie, trebuie să știi că astrele au un fel de a ne comunica anumite mesaje prin diverse metode. Una dintre acestea o reprezintă vizualizarea cifrelor...
PARTENERI
×