Reclamă

Ultima dorință a Reginei Elisabeta a II-a. Ce a cerut monarhul înainte de a se stinge din viață

Regina Elisabeta a II-a s-a stins din viață pe data de 8 septembrie 2022. Pierderea monarhului Marii Britanii a lăsat un mare gol în sufletele oamenilor din întreaga lume. Familia Regală și supușii săi au condus-o pe ultimul drum. Recent s-a aflat și care a fost ultima dorință a Reginei Elisabeta a II-a.

Publicat: 22 septembrie 2022, 11:03

Testamentul Reginei Elisabeta a II-a nu a fost făcut public. Totuși, experții regali vorbesc deja despre câteva din dorințele monarhului. Se pare că Majestatea Sa a vrut să rămână în amintirea oamenilor într-un mod inedit. Mama Regelui Charles al III-lea nu și-a dorit  statuie în amintirea sa, însă gestul său înainte de a se stinge din viață a demonstrat iubirea pe care a avut-o față de poporul său, dar mai ales față de Familia Regală.

Ultima dorință a Reginei Elisabeta a II-a

Robert Hardman, jurnalist și expert regal, a povestit despre ultima dorință a Reginei Elisabeta a II-a. Deși funeraliile Majestății Sale au fost cu totul impresionante, experții regali spun că aceasta și-a dorit ca lucrurile să fie făcute cu modestie.

Vezi mai multe imagini cu Regina Elisabeta a II-a în Galeria Foto!

Poză alb-negru, portret al Reginei Elisabeta a II-a
Bijuteria remarcabilă a fost cadou de nuntă pentru Regina Elisabeta a II-a, care la acea vreme era Prințesa Elisabeta / Profimedia Images

Înmormântarea monarhului a fost transmisă în direct și a putut fi urmărită de milioane de oameni din lumea întreagă. Monarhul s-a stins din viață la vârsta de 96 de ani. Regele Charles al III-lea și-a condus mama pe ultimul drum pe data de 19 septembrie 2022.

Reclamă

Deși doliul național s-a sfârșit, Regele a avut o cerință specială de la membrii Familie Regale Britanice. Acesta a prelungit doliul pentru familia sa încă o săptămână. Deși Regina și-a dedicat întreaga viață monarhiei, aceasta a avut câteva dorințe departe de ceea ce a însemnat Coroana Marii Britanii.

Regina a urcat pe tron de la o vârstă foarte fragedă. Pierderea tatălui său, George al VI-lea a lăsat un mare gol în inima ei. Întreaga viață și-a dedicat-o poporului său, având drept scop acela de a duce mai departe munca și moștenirea Regelui George al VI-lea.

Majestatea Sa nu și-a dorit un monument în memoria sa. Ultima dorință a Reginei Elisabeta a II-a a fost aceea de a fi îngropată în Capela Memorială a Regelui George al VI-lea, de la Castelul Windsor. Majestatea Sa a vrut să-și ducă somnul de veci alături de părinții ei, Regele George al VI-lea, Regina Mamă, sora sa, Prințesa Margaret și soțul său mult iubit, Prințul Philip.

Reclamă

Ce spun experții regali despre dorința Reginei Elsaibeta a II-a

Ultima dorință a Reginei Elisabeta a II-a i-a emoționat pe supușii săi. Experții Regali au comentat gestul monarhului. Ei au explicat de ce a fost important pentru Majestatea Sa să fie îngropată alături de familia sa.

”Nu a avut nicio dorință care să denote vanitatea. Așa cum a spus verișoara sa, Margaret Rhodes, tot ce a vrut a fost să-și facă tatăl mândru. Regina nu și-a dorit o clipă o ceremonie atât de fastuoasă. Totuși, ea a fost conștientă de rolul pe care l-a jucat în istorie și și-a asumat acest lucru.”

”Chiar și în momentul în care a fost condusă pe ultimul drum ea s-a supus dorinței poporului și a tradiției regale”.

Încă de la momentul încoronării din 1953, Regina Elisabeta a promis poporului că își va dedica întreaga viață pentru a sluji coroana regală și pentru a duce mai departe moștenirea tatălui său. Experții regali sunt de părere că fisurile care au avut loc în Familia Regală au fost cea care ar fi grăbit moartea monarhului.

Se pare că Majestatea Sa ar fi fost afectată de înstrăinarea Prințului Harry de Familia Regală Britanică. Apropiații Familiei Regale sper ca tensiunile dintre Ducii de Sussex și noul Rege să se stingă, pentru ca lucrurile să se îndrepte treptat.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă cu părul blond care este tunsă la salon de către o altă femeie, în timp ce evită una din principalele coafuri care te îmbătrânesc
Frumusețe
Coafuri care te îmbătrânesc. Cu ce look recomandă specialiștii în frumusețe să le înlocuiești
Procesul de îmbătrânire este ceva normal și natural prin care orice persoană trece. Deși acesta este inevitabil, există anumite trucuri prin care poți ascunde semnele înaintării în vârstă. Când vine vorba de alegerea coafurii...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 3 octombrie – 9 octombrie 2022. Descoperă ce îți rezervă astrele, în funcție de zodie
Horoscopul săptămânii 3 octombrie – 9 octombrie 2022 îi surprinde pe nativii zodiacului cu vești pe toate planurile. Dacă Racii vor ajunge să trăiască un capitol nou în viața personală, pentru două dintre zodii...
3
O sufragerie frumoasă, cu flori proaspete, într-o vază transparentă
Timp liber
Obiecte care aduc noroc în casă. Plus lista obiectelor care aduc ghinion
Fiecare persoană este în felul ei. Cu toate acestea, oamenii își doresc un pic de noroc în viața lor, chiar și atunci când viața le surâde. Întotdeauna se poate mai bine. Venim în ajutorul...
4
Tort Napoleon regesc porționat și decorat cu fructe
Rețete
Tort Napoleon regesc. Tort cu multe straturi și cremă fină
Atunci când vei dori să-ți impresionezi familia și prietenii cu un tort deosebit, prepară rețeta de tort Napoleon regesc. Este o rețetă de desert fin, cu aspect elegant și gust divin. Rețeta tortului Napoleon...
5
Fată frumoasă stând la birou cu o pană în mână
Horoscop
Ce înseamnă ora 11:11 în numerologie. Semnificații și curiozități
Dacă vrei să afli ce înseamnă ora 11:11 în numerologie, trebuie să știi că astrele au un fel de a ne comunica anumite mesaje prin diverse metode. Una dintre acestea o reprezintă vizualizarea cifrelor...
PARTENERI
×