Reclamă

Kate Middleton „a scăpat de cancer” după terminarea chimioterapiei. Prințesa de Wales a trecut prin 9 luni „grele”

Kate Middleton „a scăpat de cancer” după terminarea chimioterapiei. Prințesa de Wales a trecut prin 9 luni „grele”. Mesajul video lansat de Palatul Kensington spune că Catherine intenționează să revină la angajamente publice în următoarele luni.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 10 septembrie 2024, 9:39

Prințesa de Wales a spus că face tot ce poate pentru a se recupera după terminarea tratamentului cu chimioterapie. Ea a mai dezvăluit că intenționează să-și reia activitatea, dar într-un ritm limitat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Kate Middleton „a scăpat de cancer” după terminarea chimioterapiei

Într-un mesaj video difuzat de Palatul Kensington, Kate a spus că este uşurată că tratamentul ei de chimioterapie preventivă s-a încheiat după nouă luni „incredibil de dure” şi „înfricoşătoare” pentru ea şi familia ei.

„Fac tot ce pot pentru a sta departe de cancer. Acesta este acum punctul meu de interes”, a mai spus ea.

Prințesa a adăugat că „drumul ei către vindecare și recuperare completă este lung și trebuie să continui să iau fiecare zi așa cum vine”. Ea s-a referit la un drum necunoscut pe care îl are în față.

Catherine a început să lucreze de acasă la unele proiecte și va reveni la un „program ușor de angajamente externe pentru restul anului”, a mai spus Palatul.

Reclamă

De asemenea, s-a mai precizat că nu este posibil în acest stadiu să se spună dacă ea a scăpat definitiv de cancer. Pacienții sunt de obicei declarați fără de boală atunci când nu mai există niciun cancer detectabil în organism timp de cinci ani.

Kate Middleton, într-o rochie vaporioasă, pe plajă
Prințesa de Wales a spus că face tot ce poate pentru a se recupera după terminarea tratamentului cu chimioterapie / Profimedia Images

Declarația Prințesei de Wales

Reclamă

Aceasta este declarația Prințesei de Wales: „Pe măsură ce vara se apropie de sfârșit, nu pot să vă spun ce ușurare este că am terminat în sfârșit tratamentul cu chimioterapie. Ultimele nouă luni au fost incredibil de grele pentru noi ca familie. Viața așa cum o știți se poate schimba într-o clipă și a trebuit să găsim o modalitate de a naviga prin apele furtunoase și drumul necunoscut.”

„Călătoria împotriva cancerului este complexă, înfricoșătoare și imprevizibilă pentru toată lumea, în special pentru cei mai apropiați. Cu umilință, te aduce și față în față cu propriile tale vulnerabilități într-un mod pe care nu l-ai mai gândit până acum și, odată cu asta, o nouă perspectivă asupra tuturor.”

„Această perioadă mi-a amintit mai presus de toate lui William și mie să reflectăm și să fim recunoscători pentru lucrurile simple, dar importante din viață, pe care mulți dintre noi le considerăm adesea de la sine înțeles. Pur și simplu e despre a iubi și a fi iubit.

„Fac tot ce pot pentru a sta departe de cancer. Acesta este acum punctul meu de interes. Deși am terminat chimioterapia, drumul meu către vindecare și recuperare completă este lung. Trebuie să continui să iau fiecare zi așa cum vine.

„Cu toate acestea, aștept cu nerăbdare să mă întorc la serviciu. Vreau să mai asum câteva angajamente publice în lunile următoare, când pot.”

„În ciuda a tot ceea ce s-a întâmplat înainte, intru în această nouă fază de recuperare. Am un reînnoit sentiment de speranță și apreciere a vieții. William și cu mine suntem atât de recunoscători pentru sprijinul pe care l-am primit. Am atras o mare putere de la toți cei care ne ajută în acest moment.

„Bunătatea, empatia și compasiunea tuturor au fost cu adevărat umilitoare.

„Tuturor celor care își continuă propria călătorie împotriva cancerului. Eu rămân alături de voi, cot la cot, mână în mână. Din întuneric poate să iasă lumina, așa că lăsați acea lumină să strălucească.”

În videoclip apar și Prințul William și cei trei copii ai cuplului

Palatul a lansat un videoclip de trei minute. În imagini sunt văzuți și William și cei trei copii ai cuplului în timp ce se plimbă și se joacă. A fost filmat luna trecută pe o plajă din Norfolk, potrivit unui purtător de cuvânt al Palatului Kensington.

Catherine și-a dezvăluit diagnosticul de cancer în martie într-un mesaj video adresat națiunii. Vestea ei a venit la scurt timp după ce socrul ei, Regele Charles, a spus că este tratat pentru cancer. Regele a reluat de atunci unele angajamente publice.

Palatul Kensington a refuzat să ofere detalii suplimentare despre boala și tratamentul Prințesei, invocând dreptul ei la confidențialitate medicală.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Supă de linte alături de ingredientul care te ajută să reduci balonarea
Sănătate
Ingredientul care te ajută să reduci balonarea. Gospodinele îl folosesc în multe preparate gustoase
Acesta este ingredientul care te ajută să reduci balonarea. Gospodinele îl folosesc în mult preparate gustoase. Experții recomandă folosirea ghimbirului pentru ameliorarea stărilor de greață, însă acest ingredient secret este minuna pentru persoanele care...
2
Trei mereu copate puse pe o farfurie festivă
Timp liber
Ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Cum să prepari rapid desertul preferat al toamnei
Acesta este ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Desertul tradițional deschide perfect sezonul de toamnă. Te vei bucura de aromele dulci – acrișoare ale merelor. Descoperă mai departe rețeta simplă și rapidă....
3
Porție de plăcintă cu prune pe un șervețel brodat și una pe o farfurie ținută în mâini
Rețete
Plăcintă cu prune și aluat fraged. Un desert simplu și ușor
Această plăcintă cu prune și aluat fraged este un desert clasic, simplu și delicios, perfect pentru sezonul prunelor. Acest tip de plăcintă combină dulceața și aroma prunelor coapte cu textura ușoară și crocantă a...
4
O femeie care bea băutura proteică care te ajută să pierzi în greutate
Sănătate
Băutura proteică pe care vedetele o folosesc pentru a pierde în greutate. Cum reușesc să aibă un abdomen plat în doar câteva zile
Aceasta este băutura proteică pe care vedetele o folosesc pentru a pierde în greutate. Celebritățile susțin că reușesc să aibă un abdomen plat în doar câteva zile cu ajutorul ei. Victoria Beckham este una...
5
Crinul păcii pus pe pervazul geamului pentru a face flori frumoase
Timp liber
Unde așezi crinul păcii pentru a face cele mai frumoase flori. Locul din casă unde îi merge cel mai bine
Te-ai întrebat vreodată unde așezi crinul păcii pentru a face cele mai frumoase flori? Acest loc din casă promite să prelungească durata de viață a plantei tale. Descoperă și tu unde îi merge cel...
PARTENERI
×