Reclamă

Kate Middleton și Prințul William împlinesc 10 ani de căsnicie

Kate Middleton și Prințul William împlinesc 10 ani de căsnicie. Publicația Hello scris că cei doi au avut detalii la nunta lor care au fost special gândite pentru a-i aduce un omagiu Prințesei Diana. Nunta Ducilor de Cambridge a avut loc pe data de 29 aprilie 2011. Evenimentul a fost urmărit la vremea respectivă de presa din toată lumea, iar fiecare detaliu a fost atent analizat.

Publicat: 28 aprilie 2021, 8:30 / Actualizat: 29 aprilie 2021, 11:50

În primul rând trebuie menționat că Westminster Abbey este biserica care a găzduit de-a lungul timpului mai multe evenimente regale importante. Tot acolo Prințul Philip și Regina Elisabeta și-au unit destinele, dar biserica impunătoare a găzduit și înmormântarea Prințesei Diana.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Kate Middleton și Prințul William împlinesc 10 ani de căsnicie

S-a scris că Westminster Abbey are o însemnătate aparte pentru Prințul William. Acela este locul în care și-a luat rămas bun de la mama sa atunci când avea numai 15 ani. Cel mai probabil, Ducii de Cambridge și-au unit aici destinele pentru că acolo s-au simțit cel mai aproape de Prințesa de Wales, într-un moment atât de important din viața lor.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Kate Middleton și Prințul William la balcon în ziua nunții
Tiara Cartier Halo, purtată de Kate Middleton în ziua nunții sale din 2011, a fost inițial dăruită Reginei de către mama sa la împlinirea vârstei de 18 ani / Profimedia Images

Prieten apropiat al Prințesei Diana, Elton John, a discutat acest subiect într-un interviu, spunând: „Nu-mi pot imagina la o vârstă fragedă cum ești nevoit să meargi în public, în spatele sicriului mamei tale. Și data viitoare când te afli în Abbey îl vezi mergând pe culoar cu o femeie frumoasă, dragostea vieții sale. Cred că este cel mai frumos rezultat și sunt sigur că Diana ar fi foarte, foarte fericită.”

Reclamă

Detalii de care Ducii de Cambridge au ținut cont la nunta lor

În timpul ceremoniei de nuntă, toți au intonat imnul „Guide me, O though great redeemer”. Aceleași versuri s-au auzit și la înmormântarea Prințesei Diana. Tot „Guide me, O though great redeemer” s-a auzit și la slujba care s-a oficiat la 10 ani de la decesul ei. Kate Middleton și Prințul William împlinesc 10 ani de căsnicie, iar acum nunta lor a revenit în centrul atenției.

Un alt detaliu care le-a atras atenția tuturor este legat de piesa pe care Kate Middleton a intrat în biserică. „The Introit” a fost piesa pe care Prințesa Diana și Prințul Charles au folosit-o pentru nunta lor în anul 1981. Kate și William au plecat mai apoi de la Westminster Abbey în același vehicul pe care l-au folosit și părinții Prințului William.

Reclamă

Chiar și mama lui Kate, Carole Middleton, a purtat o ținută realizată de Catherine Walker. A fost unul dintre designerii preferați ai Prințesei Diana.

De asemenea, Diana a fost menționată și în discursul de nuntă al Ducilor de Cambridge. Prințul Harry a spus atunci că mama sa ar fi fost extrem de mândră să asiste la căsătoria fiului ei cu „frumoasa Kate”.

BBC va marca cea de-a 10-a aniversare a nunții Prințului William și Kate Middleton

Kate Middleton și Prințul William împlinesc 10 ani de căsnicie, iar aniversarea lor va fi marcată de un documentar al BBC. Materialul special, difuzat pe BBC One pe 30 aprilie, va avea mai mulți invitați. David Cameron și fostul Arhiepiscop de Canterbury, Rowan Williams, vor fi două dintre vocile care vor comenta, relatează Mirror.

Compozitorul John Ritter, designer-ul floral Shane Connolly și fostul antrenor de rugby din Anglia Sir Clive Woodward vor fi, de asemenea, prezenți. În documentar vor apărea și câțiva prieteni ai Prinților William și Harry, care au stat în preajma celor doi înainte de nunta Ducilor de Cambridge. Unul dintre invitații de la nunta lor, CEO-ul Centrepoint Seyi Obakin, a declarat că Prințul William a fost vizibil emoționat în ziua respectivă: „Pe fața lui se citea mândria că a ajuns în acest punct, în care se căsătorește cu cineva pe care îl iubește cu adevărat.”

Documentarul „Nunta regală: o zi de amintit”

Alte cupluri care s-au căsătorit în aceeași zi cu Ducii de Cambridge vor participa de asemenea la programul special. Acesta se numește: „Nunta regală: o zi de amintit”.

Ducii de Cambridge era împreună de opt ani atunci când și-a anunțat logodna pe data de 16 noiembrie 2010. Cei doi au avut peste 1900 de oameni invitați la nunta lor. Peste 5.000 de petreceri s-au ținut în toată Marea Britanie pentru a sărbători nunta regală. Până la un milion de oameni au parcurs traseul dintre Westminster Abbey și Palatul Buckingham. Ei și-au dorit să arunce o privire asupra cuplului în ziua nunții lor.

În loc să primească cadouri, William și Kate au îndemnat oaspeții să doneze în scopuri caritabile. Ei au înființat The Prince William și Miss Catherine Middleton Charitable Gift Fund. Ceremonia a fost vizionată de zeci de milioane de oameni în direct, printr-un flux live pe YouTube.

La doi ani de la nunta lor, William și Kate și-au întâmpinat au devenit pentru prima dată părinți pentru Prințul George. Aceștia mai au împreună încă doi copii, pe micuța Charlotte și pe Prințul Louis, care a împlinit recent 3 ani.

Ducii de Cambridge aniversează 10 ani de căsnicie cu fotografii noi

Kate Middleton și Prințul William sărbătoresc un deceniu de căsătorie cu cele mai romantice fotografii. Ducii de Cambridge își aniversează 10 ani de la nuntă cu lansarea a două noi portrete, care au fost realizate săptămâna aceasta la Palatul Kensington de fotograful Chris Floyd.

Într-una dintre imagini Kate apare zâmbitoare în timp ce își pleacă capul pe umărul lui William. Fotografia amintește de portretul pe care l-au lansat în anul 2010, la logodna lor.

Cuplul și-a petrecut primii ani de căsnicie trăind în nordul Țării Galilor. William lucra ca pilot de căutare și salvare în RAF. Ei sunt acum membrii de frunte ai Familiei Regale și se pregătesc pentru a deveni Rege și Regină consort. Ținuta pe care Ducesa de Cambridge a îmbrăcat-o pentru a marca o zi atât de specială a atras atenția tuturor. Kate a optat pentru o rochie albastră de la una dintre mărcile ei preferate. Acesata a costat 1.100 ron, dar în acest moment toate stocurile sunt epuizate.

Ducesa a mai purtat această rochie în anul 2019, atunci când l-a însoțit pe Prințul William într-un turneu în Pakistan. Kate a ales să poarte albastru pentru mai multe ocazii speciale de-a lungul anilor. Și la ședința foto de logodnă a optat tot pentru o rochie în aceeași nuanță, pentru a-și asortat inelul cu safir și diamant al Prințesei Diana.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×