Reclamă

Lucruri pe care nu-ți dai seama că le faci și care îi fac pe alții să se îndepărteze de tine, potrivit specialiștilor

Ca să te poți integra ușor într-un grup sau mediu e important să te faci plăcută. Dar uneori, lucruri pe care nu-ți dai seama că le faci și care îi fac pe alții să se îndepărteze de tine, deranjează de fapt.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 11 iulie 2024, 8:28

Vestea bună este că nu e vorba despre jigniri sau gafe de proporții. Sunt gesturi pe care tu le poți trece cu vederea, dar care pot avea un impact mare asupra modului în care ești percepută de cei din jur.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Lucruri pe care nu-ți dai seama că le faci și care îi fac pe alții să se îndepărteze de tine

Aceste derapaje subtile au fost identificate de psihologi și le vei descoperi în rândurile de mai jos. Anumite comportamente pot declanșa o retragere aproape instinctivă la oamenii din jurul tău. Dacă vrei să le înțelegi reacțiile, citește articolul în continuare.

Folosirea excesivă a sarcasmului

Sarcasmul poate fi un instrument excelent pentru umor atunci când este folosit cu moderație. Este o modalitate prin care îți poți arăta inteligența. Cu toate acestea, psihologii spun că utilizarea constantă a sarcasmului poate avea un impact negativ asupra modului în care oamenii ajung să-și facă o părere despre tine.

Când este folosit în exces, sarcasmul poate părea pasiv-agresiv sau chiar răutăcios. Acest lucru este valabil mai ales dacă persoana asupra căreia îl folosești nu știe prea multe despre tine.

Reclamă

Întreruperea constantă a oamenilor care vorbesc

Cu siguranță și tu ai trecut printr-o situație în care cineva te-a întrerupt în timp ce argumentai o idee sau încercai să povestești ceva din experiența ta de viață. A fost frustrant, nu-i așa?

Psihologii sugerează că întreruperea frecventă a altor persoane poate semnala că nu asculți cu adevărat sau că consideri propriile gânduri mai importante. Acest lucru îi poate face pe oameni să se simtă subevaluați și respinși.

Reclamă

Evitarea contactului vizual

Contactul vizual joacă un rol extrem de important în interacțiunea umană. O astfel de privire este însotiță de respect, atenție și interes față de gândurile și sentimentele celeilalte persoane.

Dar dacă te uiți în mod constant la telefon, în depărtare sau pur și simplu nu faci contact vizual cu privirea persoanei cu care vorbești, este posibil să trimiți un mesaj greșit. O privire în ochi arată că ești implicată și te poate ajuta să construiești conexiuni mai puternice cu oamenii cu care interacționezi.

Lipsa de empatie

Când oamenii îți împărtășesc emoțiile, nu caută întotdeauna sfaturi sau soluții. Uneori, au nevoie doar de cineva care să spună că îi înțelege.

Recunoscându-le sentimentele, le arăți celor din jur respect și empatie, ceea ce poate contribui mult la construirea unor relații mai puternice. Sunt momente în viața unui om când are nevoie de o descărcare a tensiunilor interioare. De cele mai multe ori, aceștia nu caută atunci soluții la problemele lor, ci doar o persoană cu care să vorbească. Trăirile sunt intense și e nevoie doar de ascultare.

Comportamentele tale nu sunt permanente. Ele pot fi modificate și educate în timp. Cheia constă în înțelegerea acestor tipare și în a face un efort conștient pentru a le ajusta. Reflectează asupra impactului acțiunilor tale, nu doar asupra relațiilor tale, ci și asupra persoanei în care vrei să te transformi.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
icon
Ioana State fotografiată în timp ce stă pe canapea la interviul echipei CaTine.ro
CaTine
Ioana State, sinceră și relaxată: „Nu depinde starea mea de fericire de numărul de kilograme pe care îl am”
Alegem de fiecare dată femei puternice, inteligente și sincere care să-și împărtășească poveștile de viață cu cititoarele noastre. De data aceasta am stat la povești cu Ioana State. Ioana ne-a povestit mai multe despre...
2
Dulceață din nectarine, fără zahăr
Timp liber
Ce îndulcitor poți folosi când faci dulceață. Cu ce poți înlocui zahărul
Există un ingredient cheie care face ca gemul cumpărat din magazin să nu fie benefic sănătății organismului tău: zahărul rafinat. De aceea, specialiștii au venit cu o soluție. Află ce îndulcitor poți folosi când...
3
Cuplu care zâmbește în fața camerei pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
Horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024. Vezi ce spun astrele despre zodii
Nativii vor avea parte de schimbări și acestea se vor vedea cu ochiul liber. Citește horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024 și vezi despre ce este vorba. Cei mai curajoși vor...
4
Borcan cu castraveți murați la soare
Rețete
Castraveți murați la soare. Rețetă simplă și rapidă
Acești castraveți murați la soare sunt un tip de murături fermentate natural, care se pregătesc în special în timpul verii. Castraveții sunt puși în saramură și lăsați la soare pentru a fermenta, ceea ce...
5
Mai multe cifre care se află pe fundalul unui apus de soare peste mare
Horoscop
Vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Ce spun specialiștii
Numerologii spun că cifrele îți pot da multe indicii despre modul în care poate arăta viața ta. Descoperă vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Află ce spun specialiștii despre...
PARTENERI
×