Reclamă

Lucruri pe care nu-ți dai seama că le faci și care îi fac pe alții să se îndepărteze de tine, potrivit specialiștilor

Ca să te poți integra ușor într-un grup sau mediu e important să te faci plăcută. Dar uneori, lucruri pe care nu-ți dai seama că le faci și care îi fac pe alții să se îndepărteze de tine, deranjează de fapt.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 11 iulie 2024, 8:28

Vestea bună este că nu e vorba despre jigniri sau gafe de proporții. Sunt gesturi pe care tu le poți trece cu vederea, dar care pot avea un impact mare asupra modului în care ești percepută de cei din jur.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Lucruri pe care nu-ți dai seama că le faci și care îi fac pe alții să se îndepărteze de tine

Aceste derapaje subtile au fost identificate de psihologi și le vei descoperi în rândurile de mai jos. Anumite comportamente pot declanșa o retragere aproape instinctivă la oamenii din jurul tău. Dacă vrei să le înțelegi reacțiile, citește articolul în continuare.

Folosirea excesivă a sarcasmului

Sarcasmul poate fi un instrument excelent pentru umor atunci când este folosit cu moderație. Este o modalitate prin care îți poți arăta inteligența. Cu toate acestea, psihologii spun că utilizarea constantă a sarcasmului poate avea un impact negativ asupra modului în care oamenii ajung să-și facă o părere despre tine.

Când este folosit în exces, sarcasmul poate părea pasiv-agresiv sau chiar răutăcios. Acest lucru este valabil mai ales dacă persoana asupra căreia îl folosești nu știe prea multe despre tine.

Reclamă

Întreruperea constantă a oamenilor care vorbesc

Cu siguranță și tu ai trecut printr-o situație în care cineva te-a întrerupt în timp ce argumentai o idee sau încercai să povestești ceva din experiența ta de viață. A fost frustrant, nu-i așa?

Psihologii sugerează că întreruperea frecventă a altor persoane poate semnala că nu asculți cu adevărat sau că consideri propriile gânduri mai importante. Acest lucru îi poate face pe oameni să se simtă subevaluați și respinși.

Reclamă

Evitarea contactului vizual

Contactul vizual joacă un rol extrem de important în interacțiunea umană. O astfel de privire este însotiță de respect, atenție și interes față de gândurile și sentimentele celeilalte persoane.

Dar dacă te uiți în mod constant la telefon, în depărtare sau pur și simplu nu faci contact vizual cu privirea persoanei cu care vorbești, este posibil să trimiți un mesaj greșit. O privire în ochi arată că ești implicată și te poate ajuta să construiești conexiuni mai puternice cu oamenii cu care interacționezi.

Lipsa de empatie

Când oamenii îți împărtășesc emoțiile, nu caută întotdeauna sfaturi sau soluții. Uneori, au nevoie doar de cineva care să spună că îi înțelege.

Recunoscându-le sentimentele, le arăți celor din jur respect și empatie, ceea ce poate contribui mult la construirea unor relații mai puternice. Sunt momente în viața unui om când are nevoie de o descărcare a tensiunilor interioare. De cele mai multe ori, aceștia nu caută atunci soluții la problemele lor, ci doar o persoană cu care să vorbească. Trăirile sunt intense și e nevoie doar de ascultare.

Comportamentele tale nu sunt permanente. Ele pot fi modificate și educate în timp. Cheia constă în înțelegerea acestor tipare și în a face un efort conștient pentru a le ajusta. Reflectează asupra impactului acțiunilor tale, nu doar asupra relațiilor tale, ci și asupra persoanei în care vrei să te transformi.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care face meditație la apus
Horoscop
Trei zodii care pot avea ziua norocoasă pe 6 septembrie 2024. Nativii care primesc binecuvântarea Universului
Lucrurile par să meargă bine pe toate planurile. Ele sunt cele trei zodii care pot avea ziua norocoasă pe 6 septembrie 2024. Nativii care primesc binecuvântarea Universului și se pot bucura de abundență. Norocul...
2
Fată fericită stă pe o canapea cu un laptop în brațe pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
4 zodii care sunt favoritele astrelor până pe 22 septembrie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
Venus în Balanță deschide oportunități pentru optimism și romantism. 4 zodii care sunt favoritele astrelor până pe 22 septembrie 2024 își vor duce planurile la bun sfârșit. Deși nativii vor profita de aceste schimbări...
3
Cristiano Ronaldo și Georgina Rodriguez în timp ce stau de vorbă pe un iaht
Divertisment
Cristiano Ronaldo și Georgina Rodriguez au mers în vacanță în sudul Franței. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat unul de celălalt pe un iaht
Cristiano Ronaldo și Georgina Rodriguez au mers în vacanță în sudul Franței. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat unul de celălalt. Presa internațională scrie că fotbalistul și partenera sa au ales să-și petreacă timpul liber...
4
Olivia Culpo într-o fotografie portret într-o rochie cu decolteu amplu
Divertisment
Olivia Culpo a fost la un pas de un accident vestimentar. Fosta Miss Univers nu a lăsat loc imaginației cu ținuta pe care a ales-o
Olivia Culpo a fost la un pas de un accident vestimentar. Fosta Miss Univers nu a lăsat loc imaginației cu ținuta pe care a ales-o. Vedeta a fost invitată la petrecerea Bulgari Studio din...
5
Jennifer Lopez, în lacrimi, la o emisiune TV
Divertisment
Jennifer Lopez „nu a vrut să divorțeze” de Ben Affleck. Cum se simte cu adevărat artista după ce tot ea a depus prima actele
Jennifer Lopez „nu a vrut să divorțeze” de Ben Affleck. Acum s-a aflat cum se simte cu adevărat artista după ce tot ea a depus prima actele pentru separarea oficială chiar în ziua în...
PARTENERI
×