Reclamă

Lucrurile care pot duce la destrămarea unei căsnicii. Fericirea stă în lucruri mici, susțin specialiștii

Fericirea este o stare și toți oamenii vor să afle ce au de făcut pentru a o avea în viața lor. Adesea, fericirea înseamnă a face mai puțin, nu mai mult. Când fericirea dispare, mai ales dintre parteneri, apar lucrurile care pot duce la destrămarea unei căsnicii.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 9 februarie 2024, 6:11

Psihologii spun că cheia găsirii fericirii constă adesea în mai puțin, nu în mai mult. Este vorba despre descoperirea lucrurilor care te fac să ai o atitudine nepotrivită și să faci tot posibilul pentru a le elimina din viața ta. Și adesea, acele lucruri care ne fac nefericiți sunt obiceiuri pe care le-am dobândit în timp.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Lucrurile care pot duce la destrămarea unei căsnicii

O căsnicie nu este un lucru deloc ușor, susțin specialiștii. Echilibrul, iubirea, împlinirea stabilitatea, toate acestea contribuie la sentimentul de fericire care este esențial într-o relație de cuplu.

Ai mai jos o listă cu lucrurile care pot duce la destrămarea unei căsnicii din cauza faptului că ele distrug fericirea dintre parteneri.

Îngrijorarea cu privire la viitor

Îngrijorarea este obiceiul mental de a încerca să rezolvi o problemă care fie nu poate fi rezolvată, fie nu este o problemă.

Reclamă

Este ușor să cazi în el pentru că îți lasă impresia că ești productivă, simți că măcar faci ceva. Îndepărtează sentimentul pe care fiecare dintre noi vrea să-l elimine din viața sa, neputința. Cu alte cuvinte, îngrijorarea duce la iluzia controlului. Problema intervine atunci când suntem cu adevărat neputincioși în fața unei probleme.

Să-ți faci griji pentru asta este o negare a realității. Este o încercare de a controla ceea ce este în mod fundamental în afara controlului tău.

Mergi cu valul

Reclamă

Majoritatea oamenilor nu le plac conflictele. Dar asta doar pentru că majoritatea oamenilor nu realizează că există și o parte bună a situațiilor tensionate.

Cei mai mulți dintre noi ezită să accepte în viața lor ideea de respingere din cauza faptului că pot fi percepuți ca agresivi sau nepoliticoși. Așa că, implicit, devenim pasivi, acceptând, liniștiți și, în general, mergând cu valul.

Dar există o cale de mijloc, poți fi asertivă. Asertivitatea înseamnă a-ți susține propriile nevoi și valori. Înseamnă să ceri ceea ce vrei și să spui nu într-un mod clar, respectuos și onest. Asertivitatea este o abilitate pe care oricine o poate învăța.

Drumul către stima de sine, încredere și respect de sine este asertivitatea.

Dezamăgirea trebuie acceptată

Emoțiile cum ar fi tristețea, frica și frustrarea, ajută la semnalarea oamenilor din jur că ne luptăm cu ceva dureros și că ne-ar putea ajuta sau ne-ar putea sprijini. Nu ai nevoie de strategii de adaptare când ești trist. Ai nevoie de oameni.

Ai nevoie de sprijin. Ai nevoie de cineva care să te îmbrățișeze, să asculte cu atenție povestea ta.

Gestionarea stresului

Managementul stresului este un tratament. Este vorba despre tratarea simptomelor. Dar este o strategie generală, care nu funcționează pentru toată lumea. Ea poate distrage atenția de la cauza adevărată a stresului.

Factorul de stres este lucrul care provoacă un răspuns la stres. Dacă ești stresată în mod constant, soluția pe termen lung este să remediezi cauza inițială a stresului (factorul de stres), nu sentimentul (răspunsul la stres).

Nu este nimic în neregulă cu tehnicile tradiționale de gestionare a stresului, cum ar fi respirația profundă sau atenția. În realitate, partea mult mai importantă a ecuației sunt factorii de stres care îl provoacă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×