Reclamă

Monograma oficială a Regelui Charles al III-lea a fost lansată. Imaginea a fost publicată chiar de Palatul Buckingham

Monograma oficială a Regelui Charles al III-lea a fost lansată. Imaginea a fost publicată chiar de Palatul Buckingham. Royal Mail a lansat, de asemenea, patru timbre care prezintă portrete ale regretatei Regine. Acestea vor fi lansate în memoria ei.

Publicat: 27 septembrie 2022, 11:01

Noua monogramă a Regelui a fost dezvăluită înainte de încheierea perioadei oficiale de doliu regal pentru moartea mamei sale, Regina Elisabeta a II-a. Aceasta va apărea pe clădirile guvernamentale, documentele de stat și pe unele cutii poștale pe toată durata domniei sale.

Monograma oficială a Regelui Charles al III-lea a fost lansată

Cifrul prezintă inițiala „C” a Regelui combinată cu litera „R” inițiala de la cuvântul Rex (rege în latină) și cu cifra romană „III”, cu coroana deasupra literelor.

Noul monarh a călătorit în Scoția la scurt timp după ce Regina Elisabeta a avut parte de toate onorurile. Perioada de doliu regal a durat încă șapte zile după slujba oficială de înmormântare. Monograma este proprietatea personală a lui Charles. A fost selectată de monarh dintr-o serie de modele pregătite de College of Arms. O versiune scoțiană prezintă coroana scoțiană și a fost aprobată de Lordul Lyon King of Arms, scrie theguardian.com.

Monograma urmează să fie folosită de departamentele guvernamentale și de Casa Regală pentru francizarea corespondenței. Decizia de a înlocui codurile va fi la discreția organizațiilor individuale.

Reclamă

Procesul va fi unul gradual. În unele cazuri, cifrurile monarhilor anteriori pot fi încă văzute pe clădirile publice și pe mobilierul stradal, în special pe cutiile poștale. Colegiul de arme, care a proiectat cifrurile, a fost fondat în 1484. Este responsabil cu crearea și menținerea registrelor oficiale ale stemelor.

Ce imagini sunt pe timbrele lansate în memoria Reginei Elisabeta a II-a

Vestitorii care alcătuiesc colegiul sunt membri ai casei regale și acționează sub autoritatea coroanei. În aceeași zi, Royal Mail a anunțat patru timbre care prezintă portrete ale Reginei. Acestea urmează să fie lansate în memoria ei.

Reclamă

Timbrele, primul set care va fi aprobat de Rege, vor intra în vânzare generală începând cu 10 noiembrie și vor prezenta imagini ale defunctului monarh de-a lungul anilor.

O fotografie făcută de Dorothy Wilding în 1952 pentru a marca urcarea și încoronarea Reginei va apărea pe timbrul de clasa a doua, în timp ce ștampila de clasa întâi va include o fotografie făcută de Cecil Beaton în 1968 în care monarhul stă în mantia amiralului ei, cu capul înclinat spre stânga.

Un portret realizat în noiembrie 1984 de Yousuf Karsh va apărea pe timbrul de 1,85 lire sterline, iar o fotografie făcută de Tim Graham în 1996 cu Regina participând la un banchet la Castelul Praga în timpul vizitei sale în Republica Cehă va fi imaginea de pe timbrul de 2,55 lire sterline.

Toate cele patru imagini au fost lansate în timpul Jubileului de Aur în 2002 și au fost aprobate de regretata Regina pentru emitere în acel an.

Regina Elisabeta a murit pe data de 8 spetmebrie 2022 la Castelul Balmoral din Scoția. Starea ei de sănătate s-a deteriorat rapid, iar medicii și familia i-au fost alături până în ultimele clipe de viață.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Încărcător lăsat în priză
Timp liber
Cât consumă încărcătorul lăsat în priză. Câți bani dai în plus la factura lunară
Dacă vrei să știi cât consumă încărcătorul lăsat în priză și dacă un încărcător conectat folosește energie, răspunsul direct este „Da”. Cu toate acestea, se pare că nu trebuie să te îngrijorezi prea tare...
2
Prăjitura Krem a la Krem decorată cu pudră de cacao, pe un platou negru, cu linguriță
Rețete
Prăjitura Krem a la Krem. Rețetă de colecție
Dacă ți-ai propus să-ți delectezi familia și prietenii cu un desert delicios și nu foarte greu de preparat, prăjitura Krem a la Krem îndeplinește cu succes toate condițiile. Tot ce trebuie să faci pentru...
3
Rita Ora în timp ce prezintă un spectacol de modă
Divertisment
Rita Ora a purtat o rochie transparentă. Cântăreața a participat la British Fashion Awards 2022
Rita Ora a purtat o rochie transparentă. Cântăreața internațională a participat la British Fashion Awards 2022. Diva și-a făcut apariție într-o ținută care nu a lăsat loc imaginației. Vedeta a fost încântată de toată...
4
Fată frumoasă îmbrăcată în negru ți în mână un felinar, o bufniță și un păianjen
Horoscop
Ce animal de companie ți se potrivește, în funcție de zodie. Află ce spun specialiștii
Dacă vrei să știi ce animal de companie ți se potrivește în funcție de zodie, trebuie să înțelegi că alegerea unui astfel de companion necesită multe angajamente. Este vorba despre mult mai multe detalii...
5
O femeie care poartă mănuși galbene de cauciuc are în mână un burete galben cu verde și curăță un colț de lângă o fereastră care are mucegai pentru a ilustra cum poți scăpa de mucegaiul din casă
Timp liber
Cum poți scăpa de mucegaiul din casă. Sfaturi utile din partea experților în curățenie
Apariția mucegaiului în interiorul locuinței este o problemă cu care se confruntă multe persoane. Pe lângă aspectul inestetic al petelor de mucegai, acestea sunt și periculoase pentru sănătate. Ți-am pregătit câteva soluții despre cum...
PARTENERI
×