Reclamă

Numele de cod folosite pentru membrii Familiei Regale

Atunci când faci parte din Familia Regală, viața obisnuită capătă noi înțelesuri. Membrii Familiei Regale dețin deja un număr de titluri greu de amintit. Când vine vorba de protecția unor astfel de personalități, întreaga echipă de securitate trebuie să cunoască numele de cod folosite pentru membrii Familiei Regale.

Publicat: 16 mai 2021, 7:25

Dacă te numeri printre fanele serialului The Crown, atunci știi deja că membrii Familie Regale folosesc nume de cod chiar și pentru comunicarea unor vești mai puțin fericite. Momentul morții este inevitabil, iar Casa Regală are un nume de cod pentru decesul fiecărui membru.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Numele de cod folosite pentru membrii Familiei Regale

Evenimentele recente din sânul Familiei Regale au dezvăluit oamenilor un nou nume de cod. Vestea privind moartea Prințului Philip a venit cu o durere în sufletul Reginei Elisabeta și a oamenilor care l-au admirat.

Cu toate acestea, când un astfel de eveniment nefericit se întâmplă, membrii Familie Regale au nevoie de un nume de cod pentru a împărtăși vestea. Așa cum momentul încoronării este pregătit temeinic și momentul înmormântării are parte de o atenție deosebită. Prințul Philip a decedat la vârsta de 99 de ani, iar în acel moment pe buzele tuturor se afla Operațiunea Forth Bridge. În cazul decesului Reginei Elisabeta, o astfel de veste va avea nevoie de și mai multă atenție și disctreție. Uite care sunt numele de cod folosite de membrii Familiei Regale.

Regina Elisabeta

O personalitate atât de puternică și importantă cum este Regina Elisabeta, va avea parte de multe pregătiri cu mult înainte de decesul acesteia. Conform publicațiilor făcute de cei de la Cosmopolitan, există chiar o repetiție anuală pentru a se asigura că întâmpină orice situație neprevăzută.

Reclamă

Numele de cod folosite de membrii Familiei Regale sunt alese tocmai pentru a proteja intimitatea și solemnitatea unui astfel de moment. Cele mai multe nume de cod folosite pentru decesul unui membru din Familia Regală includ termenul de ”pod” pentru a simboliza prăbușirea acestuia. O asociere simplă între prăbușirea podului și implicit decesul unuie persoane.

Vezi mai multe imagini în Galeria Foto!

Regina Elisabeta, într-un costum albastru, zâmbitoare, într-o vizită regală
Regina Elisabeta a împlinit 95 de ani, la numai câteva zile după înmormântarea soțului ei, Prințul Philip / Getty Images
Reclamă

Numele de cod asociat decesului Reginei Elisabeta este chiar Operațiunea London Bridge. Un pod cu o istorie puternică în spate, la fel ca personalitatea Reginei. Când Podul Londrei va fi la pământ, membrii Familiei Regale vor ști că inevitabilul s-a produs. Pentru decesul Prințului Philip s-a folosit Operațiunea Forth Bridge datorită titulaturii sale. Ducele de Edinburgh a avut parte de un nume de cod care să derive din titulatura sa. Forth Bridge este de fapt un renumit pod din Edinburgh.

Însă nu doar decesele au un nume de cod la Casa Regală. Se spune că pentru protecția Reginei atunci când se află în deplasare, membrii poliției sau al serviciului militar folosesc termenul de Sharon.

Prințul Charles

Conform tradiției regale, următorul moștenitor al tronului este Prințul Charles. Pentru Prinț se cunosc deja trei dintre numele de cod folosite de membrii Familiei Regale. Primul nume de cod a fost ales în 1971 atunci când Prințul s-a aflat într-o vizită în Statele Unite ale Americii. La momentul vizitei sale, s-a folosit numele de cod Unicorn.

Numele de cod asociat decesului Prințului de Wales a fost deja folosit în 1988 când Prințul a avut parte de un accident la schi. Din fericire, Operațiunea Menai Bridge nu a fost dusă la capăt la acea vreme.

Momentul încoronării este cel mai așteptat. Mai ales că ultima ceremonie de încoronare a avut loc în 1953. În mod cert au existat deja multe pregătiri și câteva repetiții pentru ca totul să decurgă perfect. Pentru ceremonia de încoronare, se va folosi numele de cod Operațiunea Golden Orb. Un nume de cod pe care-l așteptăm cu nerăbdare.

Inelul cu sigiliu al Prințului Charles prezent pe mâna sa la o întâlnire cu Regina Elisabeta
Pentru Prinț Charles se cunosc deja trei dintre numele de cod folosite de membrii Familiei Regale / Getty Images

Ducii de Cambridge și Ducii de Sussex

În cazul Ducilor de Cambridge există câteva nume de cod folosite pentru momentele când aceștia apar în public. Pentru a le asigura protecția, numele de cod folosite pentru membrii Familiei Regale au fost complet neașteptate. Deși Kate Middleton este cunoscută oamenilor după multe titulaturi, când vine vorba de protejarea acesteia s-a ales numele de cod Daphne Clark.

Ducele de Cambridge se bucură și el de un nume la fel de interesant. Pentru acesta s-a ales numele de cod Denny Collins. Ambele nume au fost alese astfel încât să înceapă cu litera ”D” care reprezintă titulatura de Duce și Ducesă.

Meghan Markle alături de soțul său Prințul Harry se bucură de doua nume de cod la fel de interesante. După logica pe care au folosit-o anterior, s-au ales numele de cod în așa fel încât să înceapă cu inițiala titulaturii pe care o poartă. În timp ce Ducesa de Sussex se bucură de Operațiunea Davina Scott, soțul său este cunoscut drept David Stevens.

Ducii de Cambridge alături de Ducii de Sussex, în drum spre biserică, în ziua de Crăciun, în anul 2018
Ducii de Sussex i-au felicitat pe Ducii de Cambridge recent, în ziua în care cei doi au aniversat zece ani căsnicie / Getty Images
Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×