Regina Elisabeta a avut ochii în lacrimi în mașina care a dus-o la Castelul Windsor

Regina Elisabeta a avut ochii în lacrimi. A avut însă grijă să le șteargă înainte să coboare din mașina care a dus-o la Capela St. George de la Castelul Windsor. Membrii ai Familiei Regale i s-au alăturat la ceremonia de înmormântare a soțului ei mult iubit.

17 aprilie 2021 la 18:05

Sicriul Ducelui de Edinburgh a fost acoperit de un drapel. I-a fost atașată o sabie, o șapca navală și o coroană de flori.

Regina Elisabeta a avut ochii în lacrimi

Ducele de Edinburgh a fost transportat cu o mașină la care chiar și el a ajutat la proiectare. Regina a sosit în timp ce cânta imnul național. Mașina care o transporta s-a oprit lângă sicriul iubitului ei soț, scrie DailyMail. Acesta s-a oprit pentru un moment de reculegere în timp ce tunurile au tras și s-au auzit clopotele în amintirea Ducelui. Regina Elisabeta a avut ochii în lacrimi, dar nu s-a sfiit să le arate.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Regina Elisabeta, în ținută de doliu, în timp ce se îndrepta spre ceremonia de înmormântare a soțului ei
Regina Elisabeta s-a oprit pentru un moment de reculegere în timp ce tunurile au tras și s-au auzit clopotele în amintirea Ducelui / Getty Images

În spatele sicriului au stat copiii lui Philip, Prințul Charles, Prințesa Anne, Prințul Andrew și Prințul Edward. Nepoții, inclusiv Prințul William și Prințul Harry, au fost despărțiți de verișorul lor, Peter Phillips.

Prințul Charles, îmbrăcat în costum negru, în spatele sicriului tatălui său
Prințul Charles, alături de cei trei frați ai săi, la ceremonia de înmormântare a Prințului Philip / Getty Images

Regina a hotărât că niciun membru al Familiei Regale să nu poarte uniformă militară. Acest lucru se întâmplă pentru că Prințul Harry a renunțat la titlurile regale. Regina a dorit să nu se simtă stânjenit că el nu are voie să mai îmbrace uniforma militară. Regina Elisabeta a avut ochii în lacrimi la ceremonia de înmormântare a soțului ei.

Prințul Harry s-a întâlnit pentru prima dată cu Familia Regală Britanică după ce i-a acuzat de rasism. Acesta nu a mai păstrat legătura nici măcar cu fratele său. Singura cu care mai comunică este Prințesa Eugenie, pe care a lăsat-o să locuiască în casa lui din Frogmore Cottage. El a plecat în California. Acesta, împreună cu Meghan Markle vor deveni din nou părinți. De această dată Ducesa de Sussex va aduce pe lume o fetiță. Soția lui Harry nu a putut participa la ceremonia de înmormântare. Ea are sarcina avansată, iar medicii au considerat că se expune unui pericol dacă zboară cu avionul.

Prințul Harry și Prințul William, cu capul plecat, în timp ce mergeau în spatele sicriului bunicului lor
Prinții William și Harry au o relație tensionată în acest moment și nu au stat unul lângă celălat în cortegiul funerar / Getty Images

Ducii de Cambridge, la funeraliile Prințului Philip

Ducii de Cambridge au fost în centrul atenției în ziua în care au avut loc funeraliile Prințului Philip. Fotografii nu au ratat momentul de a îi fotografia în drum spre Castelul Windsor, acolo unde a avut loc ceremonia de înmormântare a bunicului Prințului William.

Cuplul a preferat să nu își expună copiii în această zi cu o însemnătate aparte. Kate Middleton și Prințul William au decis ca cei trei copii ai lor să rămână acasă, departe de ochii curioși ai publicului și presei.

Conform informațiilor furnizate de Daily Mail, Kate Middleton, în vârstă de 39 de ani, a impresionat prin eleganță și rafinament în ziua în care Prințul Philip a fost înmormântat. Regina Elisabeta a avut ochii în lacrimi și este singura care a lăsat să se vadă acest lucru.

Semnificația colierului purtat de Kate Midddleton la înmormântarea Prințului Philip

Ducesa de Cambridge a ales să îi accesorizeze ținuta de culoare neagră cu un colier din perle. Bijuteria, care nu putea trece neobservată, face parte din colecția de obiecte prețioase a Reginei Elisabeta a II-a.

Nu este prima oară când Kate Middleton poartă acest colier. Ducesa de Cambridge a avut onoarea să poarte bijuteria și cu ocazia aniversării a 70 de ani de căsătorie a Reginei Elisabeta cu Prințul Philip.

Se pare că și Prințesa Diana a avut ocazia să poarte colierul din perle în anul 1982, în cadrul banchetului organizat de Regina Beatrix și Prințul Claus al Olandei. Evenimentul a fost organizat la Palatul Hampton Court și a fost unul dintre primele sale angajamente regale, la un an după căsătoria cu Prințul Charles.

Înmormântarea Prințului Philip a avut loc în condiții speciale

Prințul Philip, soțul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a fost înmormântat sâmbătă, 17 aprilie 2021.

Întregul ceremonial a fost gândit în detaliu chiar de către Prințul Philip. Regina Elisabeta a fost cea care s-a asigurat că Operațiunea Forth Bridge (nume de cod pentru aceste funeralii) va respecta ultimele dorințele ale acestuia.

Sicriul Prințului Philip a fost transportat cu ajutorul unui Land Rover. Mașina a fost modificată special pentru a putea fi utilizat în această zi istorică.

Slujba religioasă a avut loc în Capela Saint George, aflată pe domeniul Castelului Windsor. Copiii cuplului regal și nepoții Prințului Philip au mers pe jos, în spatele mașinii care a transportat sicriul acoperit cu flori.

Imagine de sus cu cortegiul funerar de la ceremonia de înmormântare a Prințului Philip
Regina a hotărât că niciun membru al Familiei Regale să nu poarte uniformă militară / Getty Images

La slujba religioasă au participat Regina Elisabeta și membri ai Familiei Regale, întregul cortegiu funerar fiind format din dor 30 de persoane. Arhiepiscopul de Canterbury a fost cel care a pronunţat rugăciunea de binecuvântare înainte de intonarea imnului naţional.

La finalul ceremoniei religioase, sicriul Prințului Philip a fost coborât în cavoul regal, acolo unde va rămâne până în momentul în care Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii se va stinge din viață.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Alex Rodriguez, zâmbitor, îmbrăcat în cămașă cu cravată, la o conferință cu tematică sportivă
Divertisment
Cum a fost fotografiat Alex Rodriguez după ce JLo și Ben Affleck s-au împăcat
Vestea că Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au împăcat a ținut primele pagini ale tabloidelor. Cei doi au fost fotografiați în Montana, iar împăcarea lor este un subiect intens discutat. Nici faptul că fostul...
2
Justin Bieber s-a lăsat pe mâinile stiliștilor și este îmbrăcat într-un tricou negru și o cămașă gri desfăcută, cu părul prins într-o bandană albă în timp ce în spatele său apare publicul plin de lumini
Divertisment
Justin Bieber s-a lăsat pe mâinile stiliștilor. Cum arată noul look al cântărețului
Artistul a fost fotografia recent alături de soția sa Hailey Bieber în Miami. Fanii săi au fost surprinși să vadă cum Justin Bieber s-a lăsat din nou pe mâinile stiliștilor. Ultimele sale apariții au...
3
O căpușă, alături de o pensetă specială de extracție
Sănătate
Ce trebuie să știi despre mușcătura de căpușă
Căpușele fac parte din familia Arahnidelor. Acestea se hrănesc cu sângele organismului parazitat în fiecare ciclu de viață. În întrega lume există peste 800 de specii de căpușe, iar în România doar 27, dintre...
4
Arnold Schwarzenegger și Joseph Baena sunt îmbrăcați sport și se plimbă cu bicicletele
Divertisment
Joseph Baena s-a angajat. În ce domeniu va lucra
Joseph Baena s-a angajat și a ales un domeniu foarte dinamic, dar și foarte interesant. Fiul lui Arnold Schwarzenegger, acum în vârstă de 23 de ani, a anunțat că va intra în domeniul imobiliar....
5
Adele pe scenă îmbrăcată într-o rochie albastră cu paiete în timp ce zâmbește și îndreaptă microfonul către public
Divertisment
Adele, muzica poate trece dincolo de orice aparență
Copilăria, tărâmul magic în care Adele și-a întalnit pasiunea care avea să o transforme într-una dintre cele mai apreciate interprete muzicale. De la pereții camerei acoperiți cu posterele fetelor de la Spice Girls, la...
PARTENERI
×