Relația Prințului Philip cu Prințesa Diana. Scrisorile lor au fost făcute publice

Regina Elisabeta și Prințul Philip nu erau neapărat îngrijorați de faptul că Prințesa Diana era extrem de populară, ci faptul că faima ei atinsese cote alarmante. De aceea, acum, decesul Prințului Philip scoate la iveală mai multe controverse legate de Familia Regală Britanică. Presa scrie despre relația Prințului Philip cu Prințesa Diana și despre cum au fost gestionate tensiunile din cadrul Familie Regale a Marii Britanii.

Publicat: 15 aprilie 2021, 13:36 / Actualizat: 16 April 2021, 10:35

Nimic nu a fost suprinzător că tânăra prințesă a intrat rapid în centrul atenției. În alte vremuri, chiar și ei avuseseră parte de această popularitate.

Relația Prințului Philip cu Prințesa Diana

Singura diferență între ei și Prințesa Diana a fost faptul că nu au luat faima atât de personal, scrie DailyMail. Gyles Brandreth, un celebru autor, a avut o discuție cu Prințul Philip la Palatul Buckingham. Ducele de Edinburgh i-a făcut o mărturisire emoționantă:

„Nu cred că îți mai amintești. În primii ani de domnie ai Reginei, nivelul de adulație era extrem de ridicat, nu îți venea să crezi.”

Diana a dat dovadă de mult tact și era maestră în jocurile cu presa și cei din jur. Prințul Philip și Diana s-au întâlnit prima dată când aceasta avea numai 19 ani. El și-a dat seama rapid că trebuie să o protejeze cât poate de mult. Atunci când au apărut în presă speculații despre o posibilă nuntă, iar ziarele scriau mult despre acest subiect, Prințul Philip și-a dat seama că trebuie să intervină.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Prințesa Diana și Prințul Charles zâmbesc și se țin de mână
Prințesa Diana și Prințul Charles / Profimedia Images

Ce rugăminte a avut Prințul Philip pentru Prințul Charles

Ducele de Edinburgh i-a adresat imediat o scrisoare fiului său, Charles, care avea 32 de ani. L-a rugat să o protejeze sau să o lase pentru că este extrem de tânără și vulnerabilă. Sfatul era fie să o ceară de soție, fie să o lase în pace. Publicația menționată mai sus scrie că Prințul Charles s-a simțit foarte prost atunci. El credea că tatăl său nu îl vede competent pentru a gestiona situația.

Prințul Charles a considerat această scrioare un ultimatum parental. El a crezut că este obligat să o ceară de soție pe Diana. Părerile sunt împărțite în ceea ce privește relația dintre Diana și Charles. Prietenii Dianei îl considerau pe Prințul Charles egoist, necugetat și lipsit de griji. Era gelos pe popularitatea ei în rândul publicului și nu făcea niciun efort pentru a-i împărtăși interesele.

Charles s-a confruntat rapid cu fragilitatea ei, depresia post-natală sau schimările de dispoziție. Nu a știut însă cum să le gestioneze. În loc să o ajute și să îi fie alături atunci când s-a confruntat cu bulimia, auto-vătămarea, acesta a fugit. Prințul Charles s-a retras în brațele Camillei Parker Bowles.

De cealaltă parte, prietenii lui Charles considerau că Diana s-a îndrăgostit de poziție și de statutul lui social și nu a încercat niciodată să-și înțeleagă soțul. Aceștia spuneau despre ea că este egoistă și manipulatoare.

Atitudinea Reginei Elisabeta și a Prințului Philip față de relația dintre Diana și Charles

Regina Elisabeta și Prințul Philip au fost mereu alături de ei și au încercat să-i ajute. Aceștia își puseseră toate speranțele în căsnicia celor doi. În vara anului trecut Prințul Philip și-a dat seama că trebuie făcut ceva pentru a-i ajuta să-și salveze relația. Regina a fost de acord cu el. Relația dintre Prințul Philip și Regina a fost mereu un exemplu pentru toți cei din jur.

Piatra de încercare a apărut atunci când scriitoarea Andrew Morton a făcut publică cartea, Diana: Her True Story. Acolo Prințesa era prezentată drept o femeie neîndreptățită. Lipsită de iubire și distrusă psihologic de un soț care nu punea preț pe sentimentele ei. Sursele cărții erau inițial prietene apropiate ale Prințesei Diana. Mai apoi s-a aflat că însăși Diana ajutase la scrierea cărții. Chiar dacă nu cunoascuse personal autorul cărții, Diana i-a înregistrat casete prin care și-a spus povestea dramatică. Atunci a început relația Prințului Philip cu Prințesa Diana să devină tensionată.

Lady Diana, alături de Prințul Charles, poartă o rochie roșie, cu buline și guler încrețit, și ține în mână un buchet de flori.
Prințesa Diana avea un stil vestimentar aparte / Getty Images

Următorul pas a fost atunci când Prințul Philip și Regina i-au adus pe cei doi la Castelul Windsor pentru a discuta despre conflictele lor. Charles a discutat despre problemele de cuplu, dar Diana a insistat mult pe despărțire. Regina și Prințul Philip i-au rugat atunci să caute un compromis, să se gândească mai puțin la ei și mai mult la alții. I-au rugat să încerce să lucreze împreună pentru a-și revigora căsătoria. Să facă totul de dragul lor, de dragul băieților lor, de dragul Coroanei și al țării.

Seria de scrisori dintre Prințesa Diana și Prințul Philip

Pentru că Diana nu a mai venit la cea de-a doua întâlnire, Prințul Philip a decis să-i scrie mai multe scrisori. Așa a început relația Prințului Philip cu Prințesa Diana. El considera că este mult mai calm în scris, decât atunci când poartă o conversație. Existența scrisorilor sale personale către Diana nu este un secret de stat, dar au făcut obiectul multor neînțelegeri. Mulți i-au reproșat mai apoi că folosea cuvinte jignitoare atunci când i se adresa în scris.

Philip nici măcar nu a criticat-o pe Diana. El i-a cerut de mai multe ori să-și examineze propriul comportament. O ruga să recunoască că au existat defecte de ambele părți. I-a reamintit că, deși Charles era uneori dificil, nici ea nu era întotdeauna ușor de înțeles. Acesta a abordat și subietul sensibil despre Camilla. Ducele nu era deloc de acord cu ceea ce făcea fiul său. A rugat-o în schimb să încerce să vadă și nemulțumirile lui Charles.

Din păcate, atunci când Diana a primit scrisorile lui Philip, ea destul de vulnerabilă și de instabilă. Aceasta a deschis prima scrisoare și a izbucnit în lacrimi, mai apoi citind-o cu prietenele ei. Rosa Monckton, pe atunci director general al Tiffany’s din Londra, și Lucia Flecha de Lima, soția ambasadorului Braziliei, erau cele mai apropiate prietene ale Dianei.

Prințesa Diana îmbrăcată într-o rochie neagră pozează într-o sufragerie alături de Regina Elisabeta îmbrăcată cu un costum albastru și de Prințul Charles îmbrăcat cu un costum gri
Prințesa Diana alături de Prințul Charles și Regina Elisabeta a II-a / Profimedia Images

Cele două au ajutat-o să înțeleagă ce îi transmite Ducele și chiar să-i răspundă. Potrivit lor, schimbul de scrisori dintre Philip și nora sa a continuat mai bine de un an. Unele dintre remarcile Duceleui de Edinburgh au fost incontestabil negative, dar mesajul său de bază a fost întotdeauna pozitiv. În ceea ce privește scopul său, a fost destul de practic: să o ghideze spre posibilitatea unei împăcări cu Charles. Relația Prințului Philip cu Prințesa Diana a fost ținută mult timp secretă chiar la ambasada Braziliei.

Acordul dintre Prințul Philip și Prințul Charles

În anul 2004 au apărut informații de la un angajat al Palatului că Charles încheiase un acord cu tatăl său să se despartă de Diana la cinci ani după nuntă. Angajatul a susținut că Pințesei i-a spus chiar Charles că „el a avut întotdeauna binecuvântarea tatălui său, de la începutul căsătoriei, să se întoarcă la Camilla dacă ea nu îl face fericit”.

În toamna anului 1995, Regina și Prințul Philip au fost îngroziți când Diana i-a acordat un interviu lui Martin Bashir pentru Panorama, în care a spus că Charles nu va deveni niciodată rege și a declarat: „Aș vrea să fiu regina inimilor oamenilor”.

Despărțirea Prințesei Diana de Prințul Charles

Prințul Philip a luat ulterior atitudine atunci când Prințesa Diana a solicitat ca după despărțirea de Charles, viitorii ei copii să poarte titluri regale, indiferent de partenerul pe care îl va avea. Acesta a propus ca Dianei să i se retragă titlul de Alteță Regală, cel de Prințesă a Țării Galilor și cel de Ducesă de Cornwall pentru că spunea el „când se termină, se termină”.

Diana a acceptat să renunțe la titlurile regale, în schimbul unei sume forfetare de 17 milioane de lire sterline și a unei alocații anuale în valoare de 400 000 de lire.

Pe data de 31 august, mașina în care Prințesa Diana se afla cu iubitul ei, Dodi Fayed, a fost implicată într-un accident în Paris. Înmormântarea ei nu a fost o experiență confortabilă pentru prințul Philip.

Regina și Prințul Philip s-au simțit jigniți de declarațiile fratelui Dianei, Charles Spencer

În timpul înmormântării, Earl Spencer a vorbit direct cu fiii Dianei și a jurat solemn că „noi, familia de sânge, vom face tot ce putem pentru a continua modul în care îi educai pe acești doi tineri excepționali, astfel încât sufletele lor să fie nu pur și simplu scufundate de îndatoriri și tradiție, ci să fie liberi așa cum ai planificat”.

Regina și Ducele de Edinburgh nu s-au alăturat aplauzelor. Mai târziu Majestatea Sa a spus că ceea ce o dezamăgise în legătură cu discursul lui Charles Spencer era că nu reușea să facă dreptate memoriei surorii sale. Ea spunea că el s-a dedicat atât de mult pentru a pedepsi mass-media și pentru a disprețui Familia Regală, încât nu a acordat timp să aducă un omagiu adecvat numeroaselor daruri și realizări ale Dianei.

În ceea ce-l privește pe Prințul Philip, deși nu a aprobat niciodată relația fiului său cu Camilla și nici modul în care a tratat-o pe Diana, el nu a avut nicio obiecție față de Charles atunci când a hotărât să se căsătorească cu amanta sa.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Kate Middleton și Meghan Markle, tribuna regală la Turneul de la Wimbledon, 2019. Kate poartă o rochie verde, Meghan Poartă o cămașă albă și o fustă cu o fundă neagră în talie, plus ochelari de soare
Divertisment
Ea e considerată „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale a Marii Britanii”. Cine le-ar fi depășit pe Kate Middleton și Meghan Markle
Titlul de „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale” din Marea Britanie nu le-a fost acordat lui Kate Middleton sau lui Meghan Markle, ci unei tinere pe care puțini o cunosc. Chiar dacă Ducesa...
2
Kanye West, prezent la Fashion Icon Award, în anul 2015, în timp ce susține un discurs
Divertisment
Kanye West a purtat o mască ciudată în Italia. Rapper-ul a atras atenția tuturor cu alegerea sa
Kanye West a purtat o mască ciudată în Italia, pe străzile din Veneția. Acesta de obicei atrage atenția cu ținuta sa. Acum, ce a purtat pe chip a fost elementul care a atras atenția...
3
Regina Elisabeta la un eveniment din cadrul Westminster Abbey, 2018. Poartă un costum grena, accesorizat cu o pălărie grena, cu flori roz, fundal bej
Divertisment
Cine e nepotul preferat al Reginei Elisabeta. Prințul William și Prințul Harry nu ar fi favoriții ei
Mulți se întreabă cine e nepotul preferat al Reginei Elisabeta, dar, potrivit apropiaților, nu e nici Prințul William, nici Prințul Harry, ci o moștenitoare despre care puțini știu. Cei mai cunoscuți nepoți ai Reginei...
4
Kate Middleton, fotografie portret, într-o maletă roșie, în timp ce zâmbește
Divertisment
Kate Middleton a mers la un eveniment caritabil. Ținuta îndrăzneață pentru care a optat Ducesa de Cambridge
Ducesa de Cambridge i-a luat din nou pe toți prin surpridere. Aceasta a arătat spectaculos, la fel ca întotdeauna, la cea mai recentă apariție în public. Kate Middleton a mers la un eveniment caritabil,...
5
Alec și Ireland Baldwin, la Premiile Emmy, pe covorul roșu, în anul 2013
Divertisment
Ireland Baldwin e de o frumusețe rară. Fiica lui Alec Baldwin are 26 de ani
Ireland Baldwin e de o frumusețe rară, iar acest lucru a fost remarcat rapid de agențiile de modele. Tânăra de 26 de ani a semnat contracte cu mai multe companii și a devenit celebră...
PARTENERI
×